Kako znati jeste li kandidat za botox ili filere (ili oboje)?

, , 14, March 2016.- Hollywood star Jessica Chastain stars in Piaget jewelry brand new campaign ©DJ / LAN - 14/3/16 **Hands out pics**, Image: 277312487, License: Rights-managed, Restrictions: Pictures in this set: 10 As the promotional pictures in this set are defined as 'Hands Out', the supplier can´t be considered responsible of subsequent sales or any other legal matter concerning to the material provided. These promotional pictures has been provided without  any compromise between the parts and it is only under the responsibility of the recipient, who acknowledges the reception of these pictures as 'Hands Out'., Model Release: no, Credit line: Profimedia, Target Press

Bilo da se radi o ovješenoj koži ili dubokim borama, starenje na svako lice utječe različitom brzinom i različito istaknutim znakovima. Zahvaljujući botoxu i filerima postalo je moguće te znakove starenja ublažiti uz vrlo prirodne rezultate.

Los Angeles Premiere of "Blue Jasmine". Academy of Motion Pictures Arts and Sciences, Beverly Hills, CA. July 24, 2013. Job: 130724A1. (Photo by Axelle Woussen/Bauer-Griffin) Pictured: Cate Blanchett., Image: 167159397, License: Rights-managed, Restrictions: 015, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Za što se koristi botox?

Botox je zapravo ime branda, ali se taj naziv uvriježio za sve neuromodulatore. Koristi se tretiranje bora tako da se privremeno uspava mišić.

„Botox se koristi za tretiranje bora koje nastaju kada se namrštite, uglavnom na gornjem dijelu lica. Trenutačno je od strane FDA odobren za tretiranje bora u kutu oka, bora između obrva te bora na čelu“, za New Beauty objašnjava dr. Sejal Shah, spec. dermatovenerologije.

Što su fileri i za što se koriste?

„Fileri su materijali koji se koriste za popunjavanje bora i nadoknadu volumena“, kaže dr. Shah, dodajući kako se, za razliku od botoxa koji se koristi za bore nastale kontrakcijom mišića, fileri koriste za bore koje su prisutne čak i kada mišići nisu aktivni.

Fileri se najčešće koriste za duboke nazolabijalne bore (bore od nosa prema usnama). Osim toga, koriste se i za nadoknadu izgubljenog volumena – na obrazima, u središtem dijelu lica, na bradi ili usnama, čime se mogu oblikovati i redefinirati crte lica.

Danish fashion model Josephine Skriver in the photo session for Victoria's Secret March 2017 lingerie catalogue., Image: 326281889, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Kako znati jeste li kandidat za botox ili filere?

„Jednostavno pravilo je da se botox koristi za bore nastale ekspresijama (na gornjem dijelu lica), a fileri za popunjavanje ostalih bora na licu“, objašnjava dr. Shah.

„Ako vaš muče bore koje se pojačavaju mimikom, onda je botox dobar izbor. Ako vas pak zabrinjavaju duboke bore koje su vidljive čak i kada lice nije u pokretu, izgubljen volumen i ovješenije lice, opcija su fileri.“

Tko bi trebao izbjegavati botox?

Prema dr. Shahu, botox bi trebale izbjegavati trudnice, žene koje doje, osobe koje imaju bilo kakav oblik infekcije na području gdje bi se trebao aplicirati botox ili su alergični na botox.

EXCLUSIVE-Cancun, Mexico -10/18/16-Adriana Lima at Breathless Riviera Cancun Resort And Spa -PICTURED: Adriana Lima -, Image: 303444711, License: Rights-managed, Restrictions: EXCLUSIVE, Model Release: no, Credit line: Profimedia, INSTAR Images

Tko bi trebao izbjegavati filere?

„Filere bi trebale izbjegavati osobe alergične na sastav filera, uključujući i alergiju na lidokain koji sadrže neki fileri (no na tržištu postoje fileri i bez lidokaina)“, otkriva dr. Shah, dodajući kako bi, kao i u slučaju botoxa, trudnice i žene koje doje trebale izbjegavati filere.

Fileri za različite svrhe

Filerima se mogu popuniti bore, nadoknaditi volumen i redefinirati crte lica – ovisno o cilju, dostupni su različiti proizvodi.

Tako se, primjerice, Restylane Refyne filerom popunjavaju i blage i duboke bore, dok će fine, površinske bore izvrsno zagladiti Restylane Fynesse filer. Za izgubljeni volumen i vraćanje mladenačke punoće lica, najbolji je izbor Restylane Volyme, a za volumen usana Restylane Kysse. Ukoliko su znakovi starenja utjecali na crte lica, Restylane Defyne filerom mogu se redefinirati crte lica i ponovno postići pomlađeni izgled.

Prije i poslije. Tretman botoxom (Azzalure) i filerima (Kysse, Lyft, Defyne)
Prije i poslije. Tretman botoxom (Azzalure) i filerima (Kysse, Lyft, Defyne)

Filerima se može postići i lifting efekt i time uvelike utjecati na odgađanje potrebe za kirurškim liftingom lica. Restylane Lyft filer široko je poznat i priznat kao metoda koja daje izvanredne rezultate u poboljšanju tonusa lica te stvaranju lifting efekta i bolje definicije lica.

O čemu voditi računa prije tretmana filerima i botoxom?

Dvije su ključne stvari kada je riječ o apliciranju filera i botoxa. Prije svega, važno je informirati se o osobi koja aplicira filere i botox. Važno je da je odabrani liječnik iskusan i vješt jer mjesto i način apliciranja uvelike utječu na rezultat. Ako se botox aplicira nestručno, kao posljedica se može javiti neprirodan izgled, pretjerano spuštene ili pretjerano dignute obrve, spušteni kapak i slične neželjene posljedice.

Druga važna stavka je materijal s kojim liječnik radi. Na tržištu su dostupni različiti brandovi filera i botoxa pa su tako, primjerice, Juvéderm i Restylane neki od najpoznatijih filera na tržištu. Vrlo je važno da je filer odobren i da je njegova sigurnost dokazana, kao što je to slučaj kod Juvéderma i Restylanea (npr. Restylane fileri koriste se već 21 godinu i njima je napravljeno više od 30 milijuna tretmana širom svijeta, s pregršt kliničkih studija).

profimedia-0333928936

Samo dobar liječnik i kvalitetan proizvod omogućit će prirodne rezultate. Naime, fileri su uglavnom materijali hijaluronske kiseline. Restylane je prvi hijaluronski filer na svijetu potpuno prirodnog podrijetla. Zahvaljujući NASHA™ tehnologiji koja se temelji se na hijaluronskoj kiselini koja je po sastavu vrlo slična hijaluronskoj kiselini u ljudskome tijelu, Restylane filerima ne mijenja se izraz lica ili facijalna gibanja, čime je osigurano da rezultat bude prirodno pomlađen izgled – upravo ono za čime teži većina pacijenata.

Kombinacija botoxa i filera

Samo botox ili samo fileri mogu popraviti neke od znakova starenja, no kombinacijom se postiže najbolji rezultat jer se dobivaju skladniji rezultati. Tako, primjerice, botoxom možete pomladiti čelo i podignuti obrve, a filerima nadoknaditi izgubljeni volumen, popuniti nazolabijalne bore ili usne ili pak redefinirati crte lica.

Pročitajte još i ...