Jeste li već čuli za ovaj proizvod koji usne transformira preko noći?

Suhe, ispucane i grube usne dobro su poznate svakoj ženi nakon povratka u radnu svakodnevicu, a teški makeup dodatno će ih isušiti i naglasiti svaku liniju na njima.

Balzami za njegu usana odavno su dio redovne beauty postave većine žena, posebno kao priprema za nanošenje ruža ili sjajila. Baš kao i ostatak kozmetičkih proizvoda, i proizvodi za njegu usana bitno su napredovali u pogledu formula, sastojaka, načina aplikacije, ali i rezultata koje postižu.

Ključno je spriječiti dehidraciju

Odnedavno su ljubiteljice kozmetike otkrile inovativan način kojim usne mogu njegovati i dok spavaju. Jedna od zamjerki koju vežemo uz klasične balzame za njegu usana je što ih mogu učiniti ljepljivima, nakupiti se u kutevima usana i promijeniti teksturu ruža koji nanosimo nakon balzama.

Korištenje proizvoda koji će usnama dati svu potrebnu njegu i nahraniti ih preko noći, omogućava nam da se probudimo s mekim i glatkim usnama, bez ispucane kože. Za najučinkovitiju noćnu njegu potražite proizvode obogaćene njegujućim uljima, emolijentima i sastojcima koji će usne dubinski hidratizirati, kako bi spriječili dehidraciju tijekom užurbanih radnih dana.

Maske nisu samo za lice

Maske obično vežemo za korištenje na licu, no otkrili smo novi hit vrhunskog kozmetičkog brenda. Iz Kiehl’s-a nam dolazi maska za usne naziva Buttermask For Lips. Riječ je o najnovijem dodatku Kiehl’s-ove linije za njegu i ljepotu usana koji će pružiti kompletnu noćnu njegu oštećenim, ispucanim i dehidriranim usnama.

Formula ovog inovativnog proizvoda obogaćena je kokosovim uljem i maslacem od divljeg manga, zahvaljujući kojima će do jutra suhu i grubu kožu usana pretvoriti u zaglađenu i svilenkastu.

Usnama je uvijek potrebno više njege

Zašto je usnama potrebno baš toliko njege? Koža usana je tanja, osjetljivija, i sklonija isušivanju nego koža na svim ostalim dijelovima tijela. Jedan od razloga zbog kojeg nam se usne tako lako isušuju i pokazuju preosjetljivost na vremenske uvjete je činjenica da one nemaju lojne žlijezde. Zbog nedostatka prirodnog sebuma njihova je zaštitna barijera slabija, a imaju i tanji sloj epidermisa od ostatka tijela.

Zbog svih navedenih faktora, gubitak vode iz usana tri puta je brži u ostalu na sve ostale dijelove tijela, pa ne čudi činjenica da nam i najmanja promjena vremena često može uzrokovati ispucane i suhe usne, kojima ponekad trebaju i tjedni da se potpuno oporave.

Na prijelazu godišnjih doba, poput ove rane jeseni, zbog naglog zahlađenja usne vrlo teško zadržavaju vodu, što im otežava i oporavak od vrućeg ljeta i oštećenja nastalih od UV zračenja.

Luksuzna njega za najmekšu teksturu

Iako se razlikuju od ostatka kože, jednu karakteristiku imaju zajedničku – njihova je ključna potreba hidratacija. Povećani gubitak vode može ih isušiti u samo jednom danu, a postizanje mekih i glatkih usana kontinuiran je proces.

Poznavajući potrebe usana za pojačanom njegom, Kiehl’s Buttermask For Lips pruža luksuzni osjećaj dubinske obnove dok spavate. Sastojci ove noćne maske pažljivo su odabrani kako bi usnama pružili hidrataciju, ojačali njihovu sposobnost zadržavanja vode i spriječili isušivanje. Kokosovo ulje, koje se u ajurvedskoj medicini koristi više od 4 tisuće godina, obiluje iznimno korisnim masnim kiselinama, a usne će omekšati u samo nekoliko sati.

Najbrža obnova ispucanih i oštećenih usana

Još jedan sastojak kojeg nismo navikli vidjeti u proizvodima za njegu usana našao je svoj put do ovog inovativnog noćnog tretmana. Maslac od divljeg manga u Buttermask For Lips formuli zagladit će i obnoviti čak i najoštećenije usne.

Punog naziva Irvingia gabonensis, divlji mango raste u tropskim i suptropskim šumama Afrike, a cijenjen je zbog iznimnih hranjivih vrijednosti. Prvi se puta na našem tržištu pojavila maska koja će se ispucanih, grubih i bolnih usana riješiti preko noći, a bogata hidratacija usnama će dati i privremeni efekt punoće. Buttermask For Lips može se koristiti i kao zaglađujuće preparativno sredstvo prije ruža, kako bi sve sitne linije i pukotine na usnama bile zaglađene.

Dnevni balzam osigurat će trajnu hidrataciju

Osim obnavljajuće noćne maske, popularni američki brend u svojoj Butterstick liniji za njegu usana nudi i Butterstick Lip Treatment, hidratantne balzame koji umiruju usne, štite ih od UV zraka i osiguravaju im hidrataciju i do 12 sati.

Osim kokosovog ulja, sadrže i maslac od limuna koji je iznimno bogat antioksidansima, a odabirom neke od nijansa u boji usnama možete dati i suptilan dašak boje.

Pročitajte još i ...