Koža otpornija i jača no ikad – idealna formula za dane provedene kod kuće

Iako su nam se prvi dani izolacije i socijalnog distanciranja činili beskrajni, nakon mjesec dana već smo se pomalo navikli na novi životni ritam – urede smo preselile u dnevne boravke i blagovaonice, kave umjesto u omiljenom kafiću ispijamo na vlastitim balkonima, a druženja s dragim ljudima sveli smo na videopozive. Pa iako nam se činilo da će nam ove promjene pasti iznimno teško, nekako se život ipak – nastavio svojim tokom.

Ostanak kod kuće nije razlog za smanjenu brigu o koži

Kako je uvijek potrebno gledati i vedriju stranu – karantena nam je donijela i neke pozitivne promjene. Iako mnogima od nas nedostaju naši mali jutarnji rituali nanošenja ruža, maskare ili rumenila koje smo jedva čekale isprobati, činjenica je kako će nekoliko tjedana (ili mjeseci) bez makeupa našoj koži donijeti i brojne benefite.

Osim što će pore biti čišće, a ostaci maskare neće se nakupljati u kutevima očiju, imat ćemo i više vremena za omiljene rituale njege kože – a njih nikako nemojte preskakati. Idealna je prilika da napokon odvojimo vrijeme svakog jutra i posvetimo se ne samo izgledu, već i zdravlju kože – prije svega njenom dubinskom hranjenju.

Zbog produženog boravka u zatvorenim prostorima koža se brže isušuje i sporije regenerira

Jedna od negativnih strana kućne izolacije, barem kad je u pitanju koža je – iznimno suh zrak. Bilo da ste ovih dana upalili grijanje zbog nenadanog pada temperature ili vam je zahlađenje došlo kao ugodno osvježenje, činjenica je kako provođenje većine vremena u zatvorenim, grijanim prostorijama sa suhim zrakom vrlo nepovoljno djeluje na kožu.

Manjak vlage u zraku izvlači vodu u površinske slojeve kože, iz kojih ona iznimno lako isparava, ostavljajući stanice epidermisa isušenima, preosjetljivima i mnogo podložnijima oštećenjima.

Ovih je dana pojačana hidratacija posebno važna

Zato je ovih dana posebno važno pažnju posvetiti formulama i sastojcima usmjerenima na privlačenje i zadržavanje vlage u koži – a kad je taj posao u pitanju, ne postoji bolje rješenje od hijaluronske kiseline. Ovaj se polisaharid prirodno nalazi u našem tijelu, prvenstveno u vezivnim tkivima, a u većoj ga količini nalazimo između stanica, gdje osigurava vlažnost, čvrstoću i gipkost, zadržavajući i do 1000 puta veću količinu vode od vlastite težine.

Merz Spezial Hyaluron dnevna krema u pjeni temeljena je na principu „Dermal Vitality Formula“, čija je svrha produžiti prirodnu vitalnost kože, a njena se učinkovitost zasniva upravo na čistoj hijaluronskoj kiselini.

U samo nekoliko trenutaka vraća vlagu među stanice kože

U sastavu ovog inovativnog, ali i praktičnog proizvoda – osim hijalurona – nalazi se i dobitna kombinacija njegujućih sastojaka koja će osigurati nadoknadu vlage u prostoru između stanica kože. Sok Aloe vere, glukozamin morskog podrijetla i ekstrakt morskih algi u samo nekoliko trenutaka u lice će unijeti veliku količinu vode, istovremeno stvarajući okruženje koje doprinosi stvaranju novih kolagenskih i elastinskih vlakana.

Iako se svi rađamo s visokom razinom hijalurona, ona se tijekom života troši – nakon 30-e ovaj pad postaje drastičan, zbog čega se upravo u ovim godinama primjećuje gubitak „punašnog“, napetog i mladenačkog izgleda kože.

Profesionalcima iz Merza je jasno kako je kod najpopularnijeg skincare sastojka – hijalurona, osim sastava, jednako važna i veličina molekule. Hyaluron Cream Mousse sadrži visokomolekularnu hijaluronsku kiselinu, koja nakon nanošenja ostaje u površinskom sloju kože, tvoreći tanak, ali iznimno učinkovit zaštitni film na epidermi.

Jedinstvena tekstura idealna je za ove dane u kojima nam je potrebna veća razina hidratacije

Osim izuzetnog sastava, najveća posebnost formule i jedinstvena „mousse“ tekstura – vrlo lagana, prozračna pjena pruža poseban osjećaj prilikom nanošenja, ali i omogućava brzo i učinkovito upijanje i prodiranje kroz gornji sloj kože. Time će hijaluronska kiselina vrlo lako dospjeti upravo tamo gdje je najpotrebnija, pomažući koži da osnaži vlastitu zaštitnu barijeru i prirodnu otpornost na štetne vanjske utjecaje – poput suhog zraka te nečistoća i bakterija kojima smo svakodnevno izloženi.

S obzirom na to da je koži za potpunu, dubinsku obnovu potrebno barem nekoliko tjedana, upravo je sada idealno vrijeme da uvođenje specijalizirane njege u svakodnevnu jutarnju rutinu – a činjenica da će koža imati priliku upiti ove vrhunske sastojke bez da je nakon toga „ugušimo“ teškim makeupom, samo je dodatan plus.

Životni ritam vratit će se u normalno stanje – dočekajte ga sa savršeno pripremljenom kožom

Neovisno o tome jeste li se novonastaloj situaciji prilagodili bez muke ili se u promijenjenim okolnostima još uvijek teško snalazite, jedna istina vrijedi baš za svakoga – ne možemo dočekati povratak u svoju omiljenu dnevnu rutinu.

Vrlo će brzo doći trenutak u kojem ćemo ponovno uživati u odabiru idealne kombinacije sjenila i ruža za usne kojom ćemo „osvajati svijet“ – a kako bi čitavo lice bilo spremno za novi susret s makeupom, gradskim smogom i užurbanim ritmom, najbolje što možemo učiniti jest dovesti je u besprijekorno stanje. Još jedna izvrsna vijest je da – unatoč restriktivnim mjerama – u svom primjerku Merzove Hyaluron Cream Mousse kreme možete uživati bez da napustite udobnost vlastitog doma – svoj primjerak naručite online putem.

 

Naposljetku, kao savršenu nadopunu dnevnoj dozi moćnog hijalurona, u večernju rutinu uklopite Merz Spezial Collagen kremastu pjenu, koja će pomoći koži u noćnoj regeneraciji i obnovi dragocjenih kolagenskih vlakana, odgovornih za održanje mladenačke napetosti kože.

Pročitajte još i ...