Najljepši parfemi s bosiljkom za super svježe ljeto

Iako je, pri pomisli na bosiljak, prva asocijacija ona gastronomska, a ne parfemska, ova prekrasna opojna mediteranska biljka već je davno dobila ‘pravo glasa’ u laboratorijima najpoznatijih svjetskih nosova. Svjež i prepun sunca, blago pikantan i prštav, bosiljak je pravo utjelovljenje ljeta, svježine i bezbrižnosti.

U mirisnim kreacijama najvećih svjetskih parfemskih kuća, ali i u onima niche brendova, najčešće se sljubljuje sa sočnim voćnim notama – posebice s agrumima – mandarinom i narančom, ali nisu rijetke ni cvjetne kombinacije, gdje se savršeno slaže s nerolijem i jasminom.

Njegova prisutnost ljetnim mirisima daje svojevrsnu dubinu, a ponekad i lagani, neočekivani, a tako dobrodošao twist koji će i najjednostavniju mirisnu kreaciju učiniti zanimljivom.

U nastavku vam donosimo neke od naših favorita.

 

Guerlain Aqua Allegoria Mandarin Basilic

 

Kao i sve ostale kreacije iz Guerlainove legendarne linije Aqua Allegoria, i ova donosi pravi val svježine. Spoj mandarine i bosiljka ovdje je lagan, sunčan i svjež poput najfinijeg sorbeta, a istovremeno beskrajno luksuzan i raskošan. Pravi ljetni miris koji će vam u svakom trenutku dana – od jutra do večeri, biti sjajan pratitelj pod vrelinom sunca.

 

Jo Malone London Basil & Neroli

Ovo je britanska interpretacija bosiljka s pomalo klasičnim prizvukom, na tragu kolonjske vode. Lagan, opušten, osvježavajuć i bezbrižan, još jedan savršen ljetni parfem s odmakom od uobičajenih citrusnih varijanti.

 

Chanel Les Eaux de Chanel Paris-Deauville Eau de toilette

 

Zavodljive i intrigantne note bosiljka i sicilijanske naranče prizivaju vedru svježinu jednog od najpoznatijih francuskih ljetovališta u kojemu je Madame Coco otvorila svoj prvi boutique. Miris svježine, ali i čistoće, u maniri najboljih i najfinijih kolonjskih voda. Iako osmišljen za žene, savršeno će pristajati i muškarcima.

Eau de Basilic Pourpre Hermès

 

 

Najnovija mirisna kreacija ove kultne francuske modne i parfemske kuće prava je oda bosiljku. Miris otvara bergamot, a nastavlja se bosiljkom i geranijem u srcu parfema, dok su završne note pačuli i začini. Elegantan i pročišćen, ali beskrajno luksuzan i otmjen, ovaj će se miris jednako dopasti i muškarcima i ženama.

Pročitajte još i ...