Pametni sastojak koji “trenira” kožu da se proljepša i rehidrira sama od sebe

Romee Strijd (romeestrijd / 19.01.2018)", Image: 360742723, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Neovisno o tome je li nam koža oduvijek bila osjetljiva, krhka i sklona suhoći ili je takva postala zbog trauma i svakodnevne izloženosti stresnim uvjetima, činjenica je da jednom kada prestane biti snažna i otporna, više ne može učinkovito obavljati svoju zaštitnu ulogu. Jedan od glavnih uzroka osjetljive kože njena je suhoća, uzrokovana manjkom lipida koji na stanice u slojevima kože djeluju poput ljepila.

Oštećena kožna barijera nosi dodatne probleme – transepidermalni gubitak vode, koji u kombinaciji s oštećenom barijerom dovodi do dehidracije kože, ali i pojačanu suhoću zbog nedostatka lipida koji povezuju stanice rožnatog sloja.

Na suhoću kože dugotrajno možemo utjecati samo na dva načina – topikalnim proizvodima osigurati joj povećanu količinu lipida te joj pomoći da osnaži barijere stanica kako bi se transepidermalni gubitak vode smanjio.

Inovativni kompleks pomaže koži da se sama obnavlja i hidrira

Pravilna njega iznimno je važna u njezi svih tipova kože, a kad je riječ o suhoj koži, ključan je korak nadomještanje lipida koji koži prirodno nedostaju. Naša je koža vrlo kompleksan sustav čije funkcioniranje dermatolozi još uvijek proučavaju, a jedno od najzanimljivijih pitanja vezanih za obnovu kože jest – možemo li je naučiti da se sama hrani i regenerira?

Iz Dermatoloških laboratorija Ducray stigao je novitet fokusiran upravo na taj cilj. Inovativni kompleks Acefylline® i ulje abisinije sadržani u Ictyane liniji potiču ponovno uspostavljanje prirodnih mehanizama hidracije i hranjenja, što kožu ponovno čini hidriranom, mekom i obnovljenom, i to iznova iz dana u dan.

Sasvim drugačiji utjecaj na kožu

Riječ je o sastojcima koji koži donose sasvim novu vrstu benefita – ne djeluju samo kao ovlaživači, već zaista „treniraju“ kožu kako da se sama rehidrira. Je li moguće topikalnim proizvodom promijeniti funkcioniranje kože?

Dva već spomenuta problema suhe kože – manjak lipida i pojačan gubitak vode, trajno se mogu riješiti jedino jačanjem lipidnog „cementa“ među stanicama i jačanjem kožne barijere. Ulje abisinije smatra se jednim od najboljih prirodnih izvora omega 6 i omega 9 masnih kiselina, a topikalnom primjenom potiče sintezu lipida u koži i smanjuje površinsku suhoću.

New York, USA - 9/10/2017 - Prabal Gurung Backstage During New York Fashion Week -PICTURED: Ashley Graham -PHOTO by: Gerardo Somoza/startraksphoto.com -Startraks_Prabal_Gurung_Backstage_0730686059.JPG Editorial - Rights Managed Image - Please contact www.startraksphoto.com for licensing fee Startraks Photo New York, NY For licensing please call 212-414-9464 or email sales@startraksphoto.com Image may not be published in any way that is or might be deemed defamatory, libelous, pornographic, or obscene. Please consult our sales department for any clarification or question you may have. Startraks Photo is a worldwide photo and news agency that provides a daily wire syndicate service to top tier magazines, popular online news outlets, and to hundreds of other publications domestic and foreign. Images will be wire syndicated worldwide immediately following the event.

Trenira stanice da se same hidriraju

Ipak, zvijezda Ictyane linije je djelatni kompleks Acefylline®, u dermatološkim krugovima nazvan „trenerom“ stanica koji našu kožu zaista može naučiti kako da se sama rehidrira. Kako je to uopće moguće, s obzirom na to da je riječ o promjeni načina na koji koža funkcionira?

Acefylline® kompleks potiče transformaciju bjelančevine filagrina u aminokiseline, koje se nalaze u sastavu prirodnih faktora ovlaživanja, čime dolazi do ponovnog uspostavljanja prirodnih mehanizama fiziološke hidracije i zadržavanja vode u epidermisu. Upravo zahvaljujući toj transformaciji, Ictyane linija pomaže koži u samostalnom hidriranju i očuvanju zaštitne barijere.

Ducray Ictyane Hydra lagana dnevna krema namijenjena je svakodnevnom hidriranju kože lica, a odlikuje ju lagana, osvježavajuća tekstura i brzo upijanje. Koža je nakon nanošenja omekšana i optimalno hidrirana, a osjećaj zatezanja uklonjen. Krema dolazi u varijanti sa SPF-om 30 ili bez njega.

Obnova je najsnažnija noću

Ne možemo očekivati zdrav i besprijekoran ten ne zadovoljimo li osnovne potrebe kože, a bogata hidracija sigurno je jedna od njih. Uspijemo li naučiti kožu da vlastitim prirodnim mehanizmima zadržava vodu u epidermisu, postigli smo najvažniji preduvjet za njenu dubinsku obnovu, koja se prirodno odvija noću.

Za razliku od laganih dnevnih formula brzog upijanja, noćna bi krema trebala biti mnogo bogatija i hranjivija, kako bi stanice iskoristile maksimalnu količinu njegujućih sastojaka dok spavamo.

Ducray Ictyane noćna obnavljajuća njega sadrži inovativni kompleks – Acefylline®, ulje abisinije i Hydroxydecine® koji koži osiguravaju dubinsku obnovu tijekom noći. Hranjive je teksture, ali bez masnog učinka te koži jamči šest sati kontinuirane hidracije.

Izbjegnite najčešće iritanse – agresivne čistače

Svakodnevna hidratacija i noćna obnova već nakon nekoliko dana mogu značajno smanjiti osjećaj zatezanja i smanjiti gubitak vode, no ne uklonimo li iz dnevne rutine proizvode i sastojke koji iritiraju kožu i uzrokuju dodatno isušivanje, problem će ponovno vratiti. Među najčešće iritanse u njezi i higijeni lica svakako spadaju čistači i proizvodi za uklanjanje makeupa.

Problem leži u činjenici da su najčešće prepuni agresivnih sastojaka koji osim šminke, uklanjaju i prirodni sebum na našoj koži, pogoršavajući nadraženost, površinsku suhoću i zatezanje. Osobama suhe kože zato će najbolje odgovarati formule koje makeup uklanjaju bez nadraživanja i isušivanja lica, a prirodnu kožnu barijeru zadržavaju neoštećenom.

Ducray Ictyane hidrirajuća micelarna voda formulirana je za lice i osjetljive oči, a odgovarat će osobama suhe i normalne kože. Uklanja čak i vodootpornu šminku, osvježava i hidrira kožu, a zahvaljujući glicerolu, štiti je od nadražaja.

S obzirom na to da suhu kožu mogu iritirati i snažni parfemi u proizvodima, Ictyane linija pobrinula se da neodoljiv miris proizvoda bude prirodnog porijekla, koristeći isključivo meke puderaste note esencijalnih ulja nerolija, bergamota, ylang-ylanga i bijelog mošusa.

Pročitajte još i ...