Sastojak bez kojeg ne može: Upoznajte beauty rutinu Jennifer Lawrence

Glumica Jennifer Lawrence, mnogima poznata po serijalu filmova „Igre gladi“, jedna je od najtraženijih zvijezda crvenog tepiha. Od djevojke jednostavnog, gotovo neprimjetnog stila, stasala je u zvijezdu koja gotovo nikada ne griješi, a prirodnim izgledom i jednostavnim stilom, istaknula se kao lice nove generacije.

Plavokosa glumica njeguje prirodan izgled, a u intervjuu za Harper’s Bazzar otkrila je beauty sastojke i korake u njezi kože koje nikada ne preskače.

Obrve kao glavni adut

Iako se ne šminka puno, Jennifer otkriva kako je već odmalena shvatila važnost lijepo oblikovanih obrva.

„Baka me naučila da su obrve dio lica kojem treba posvetiti posebnu pažnju“, izjavila je za Harper’s Bazaar dodajući kako makeup nanosi samo u iznimnim prilikama.

Noćna beauty rutina s iznimno važnim sastojkom

Važnost temeljitog čišćenja lica, Jennifer  shvaća vrlo ozbiljno – svaku noć eksfolira kožu, a budući da ima suhi tip kože, uz noćnu kremu koristi i masku za lice koju nanosi u tankom sloju.

Od sastojaka bez kojih ne može, ističe retinol, a u dnevnoj njezi redovito koristi kremu sa zaštitnim faktorom koja sadrži cink.

„Smatram da je važno mijenjati proizvode za njegu lica, no svaku večer koristim retinol (vitamin A), iako piše da se ne bi trebao koristiti svakodnevno.“

Jennifer Lawrence attending the EE British Academy Film Awards 2018, The BAFTAs, held at the Royal Albert Hall in London on 18/02/2018., Image: 363670280, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Uobičajena jutarnja rutina

Jutarnja rutina glumice započinje jednostavno – kavom.

Nakon kave slijedi pranje zubi, krema sa zaštitnim faktorom i korektor za prekrivanje sitnih nesavršenosti tena.

„Potom idem u šetnju sa svojim psom, istuširam se i nakon toga se uglavnom izležavam. Gledam vijesti na CNN-u i derem se na TV. Da me barem mogu čuti”, našalila se Jennifer.

Kad je riječ o prehrani i načinu života, glumica je otkrila da bi voljela živjeti zdravije.

„Stvarno bih voljela zdravije živjeti,  ne uzimam vitamine, a jedem poput 11-godišnjeg siročića. Ali zato vježbam – trčim i prakticiram pilates.”

Izvor: Harper’s Bazaar

Pročitajte još i ...