Brazilian butt lift vs. silikonski implantati – što kaže renomirani zagrebački kirurg

@victoriassecret @davidbellemere

Povećanje stražnjice postao je vrlo tražen estetski zahvat, ponajprije zahvaljujući najpoznatijoj svjetskoj guzi – Kim Kardashian! No, na stranu Kim Kardashian i njene guze, pričajmo malo o guzama običnih žena. Naime, stražnjice su vrlo osjetljivo pitanje!

Kada govorimo o savršenoj stražnjici, prvo je važno definirati kakav oblik građe imamo i idealiziramo i kakav tip stražnjice eventualno može dodatno doprinijeti ukupnom estetskom dojmu. Na stranu društvenih norma, nažalost, ne odgovara svakom obliku tijela svaka stražnjica. I dok će nekima na jedva 160 cm visine Kim Kardashian, “njena brazilska” stražnjica biti prekrasna, drugima će pak izgledati kao kruška. Stoga, važno je uskladiti svoja očekivanja, na stranu staviti očekivanja društva i odlučiti se za stražnjicu prema vlastitim proporcijama.

Također, na umu treba imati da ženino tijelo prolazi kroz razne hormonalne faze, a hormoni, nažalost, utječu i na težinu. Baš kao i trudnoća koja kod nekih žena u potpunosti mijenja oblik tijela. Dakle, valja biti pažljiv i prilikom odabira savršenog vremena za operaciju povećanja stražnjice.

CANDICE SWANEPOEL has turned her hand to designing, with a capsule denim collection for Mother. The South African model - who told us last year that she is attracted to projects that allow her to "help in some way" - agreed to work on the collection in part because it benefits a cause close to her heart: African-based charity Mothers2mothers., Image: 216581398, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Sad kada smo vas upoznali sa svime što trebate imati na umu prilikom odlaska na konzultacije, upoznati ćemo vas i sa samim postupkom.

Brazilian butt lift

Brazilian butt lift proslavio je i dr. Simon Ourian za kojeg se smatra da je povećao stražnjicu Kim Kardashian. Ovaj poznati dermatolog na svom Instagram profilu redovito objavljuje video uratke povećanja i oblikovanja stražnjice masnim tkivom, a njegovim su radovima vjerni pratitelji oduševljeni!

Instagram: dr. Simon Ourian

Kako nam je objasnio dr.sc. Mladen Duduković iz Poliklinike Duduković, “Brazilian butt lift je podizanje stražnjice s vlastitom masti gdje se lipokonturiranjem i liposukcijom određenih regija, pa pročišćavanjem te masti i transferom u određene regije naglašava stražnjica i struk. Za takvu vrstu podizanja stražnjice potrebna je dobra građa, dapače idealna, i suvišna mast na određenim mjestima koja se onda može koristiti za autoaugumentaciju.”

Dr. sc. Mladen Duduković (Poliklinika Duduković)

No, BBT nije za svaki tip tijela jer je potrebna određena količina masti koja će se transferirati u stražnjicu, pa dr. Mladen Duduković napominje da “većina pacijentica s manjom stražnjicom nema građu tijela za BBT jer su ili premršave ili nemaju naglašen struk, odnosno veći obujam struka pogodan za liposukciju, pa su one u tom slučaju kandidati za ugradnju implantata.”

Dakle, podizanje i povećanje stražnjice na brazilski način nije pogodan za sve žene. Za one sitnije ili mršavije pogodnija će biti operacija ugradnje silikonskih implantata.

Povećanje stražnjice implantatima

“Većina pacijentica koja dolazi s idejom da napravi Brazilian butt lift, ali nažalost nemaju pogodnu građu tijela niti dovoljno masti za liposukciju i odustaje od operacije jer zaziru od implantata”, kaže dr. Duduković i dodaje da se pacijentice uglavnom premišljaju jer ne žele sjediti na silikonima. No, to nije niti približno točno! Kako nam je objasnio, silikonski umetci se stavljaju u regiju gluteusa, najčešće unutar mišića stražnjice, ali iznad sjedećeg položaja, pa nema govora o sjedenju na silikonima. 

“Postoje razni oblici i veličine implantata, a čak se mogu naručiti i personalizirani. Silikonski umetci će pomoći zaobliti gornje i vanjske dijelove stražnjice, no ne i donje dijelove. Ponekad se zahvat umetanja implantata u stražnjicu izvodi zajedno s podizanjem stražnjice i liposukcijom donjeg dijela leđa kako bi se postigao što uravnoteženiji izgled tog dijela tijela”, kaže dr. Duduković.

Pročitajte još i ...