Najljepši parfemi za ljetovanje diljem globusa

Ako godišnji odmor za vas ne znači povratak na istu jadransku plažu svake godine, već vas vaš unutarnji wanderlust naprosto tjera na nove i nove destinacije, sigurni smo da ćete i svoje mirisne note uskladiti sa željom za otkrivanjem novih predivnih lokacija.

A možda se ovoga ljeta u vama javlja isključivo želja za mirisnim putovanjima? Odgovor je isti – dopustite da vas opiju prekrasni parfemi nadahnuti raznim svjetskim lokalitetima koji oduzimaju dah. Od Portofina do Madagaskara, od Škotske do tropskih otoka – prepustite se olfaktivnim putovanjima i uživajte. U nastavku donosimo nekoliko mirisnih kreacija koje će vam biti najbolji suputnici na tom putovanju.

Dior Escale a Portofino

profumi-ispirazione-vacanze-03

Limitirano izdanje legendarnog Diorovog klasika inspiriranog ligurskom obalom, a posebno gradićem Portofinom. Među mirisnim notama ove skladne, osvježavajuće i nadasve elegantne kompozicije nalaze se bergamot, petit-grain i cedar.

 

Tom Ford Azure Lime

profumi-ispirazione-vacanze-01

Novi parfem s potpisom proslavljenog modnog dizajnera Toma Forda savršeno će se uklopiti u ljetnu lakoću življenja. Nadahnut opuštenim glamurom Mustiquea, privatnog otoka karipskog otočja. Citrusna kreacija s daškom puderastih nota donosi esenciju limete, zelene tonove te sandalovinu. Odlično će pristajati i damama i gospodi.

Jo Malone Mallow On The Moor

profumi-ispirazione-vacanze-12

Nadahnut zelenim prostranstvima Škotske ova nježna mirisna kreacija donosi note ljubičice, sljeza i heliotropa. U sebi spaja naizgled nespojive divlje i rafinirane mirisne tonove. Idealan za šetnju planinama i zelenim prostranstvima.

 

Diptyque Do Son

Jedan od osnivača legendarne francuske parfemske kuće Diptyque, Yves Couselant, svoja je dječačka ljeta provodio u Vijetnamu, u zaljevu Do Son. “Lagani morski povjetarac sa sobom je donosio blagi, ali opijajuć miris tuberoza koje je njegova majka toliko voljela. Do Son ujedinjuje delikatnost i postojanost uspomene na djetinjstvo u Indokini, poručili su iz ove parfemske kuće. Prigrlite ovaj divan miris i čitavo ljeto uživajte u njegovim blagim, ali opijajućim notama.

Pročitajte još i ...