Ovu su kremu hrvatski dermatolozi proglasili najboljom u borbi protiv celulita

Jesu li dijamanti zaista „najbolji prijatelji jedne djevojke“, kako je davno pjevala pop-ikona Marilyn Monroe? Hm. Vremena su se otada malčice promijenila pa će suvremena žena pronaći i neke druge prioritete. No, kad se povede priča o neprijateljima, među njima će se zasigurno naći celulit – barem kada govorimo o segmentu ljepote. Naravno da postoje i gore stvari, no „narančina kora“ možda je najdosadniji i najuporniji ženski pratilac.

Premda trend prihvaćanja vlastitog tijela – koji promoviraju i neke modne kuće, čije manekenke više nisu savršeni top modeli već „stvarne žene“ – označava napredak u ostvarivanju prava žena da izgledaju onako kako one hoće, a ne onako kako društvo (ili modni magazini) od njih očekuju, celulit rijetko tko prihvaća s oduševljenjem. Jer, ne samo da ne izgleda dobro, nego često – nije zdrav. Dakle, narančina kora definitivno nije samo estetski problem.

Zašto nastaje celulit

Što zapravo uzrokuje celulit i zašto je njegova pojava toliko česta? Pojam celulit podrazumijeva promjene staničnog tkiva kože, ali i potkožnog tkiva – nije riječ samo o površinskoj manifestaciji celulita, već i o promjenama vezivnog i masnog tkiva s krvnim žilicama i limfnim žlijezdama koje se u potkožju nalaze. Kod većine žena ove se promjene očituju u obliku difuznih jastučića ili čvorića na području bedara, stražnjice, trbuha, iznad koljena, ali i na drugim dijelovima tijela.

Woman in a red bikini holding a hat against her right leg by the seaside, Image: 138563691, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Wavebreak

Celulit nastaje prvenstveno zbog viška masnoće na pogođenom području u kombinaciji s oslabljenim vezivnim tkivom te poremećajem u cirkulaciji i izmjeni tvari te zbog prekomjernog zadržavanja tekućine u tkivima. Iako je riječ o pojavi koja je povezana i s genetskim naslijeđem, dermatolozi tvrde kako faktori životnog stila igraju iznimno veliku ulogu – osim održavanja zdrave tjelesne težine i redovne tjelovježbe, redovni anticelulitni tretmani zapravo su ključni u minimiziranju ove nepoželjne pojave.

Najbolji na Estetica Premiumu 2020

Celulit dakle nije ništa drugo nego masno tkivo koje se nalazi između površinskog i dubljeg sloja kože – ako vezivno tkivo i kolagenska vlakna nisu dovoljno čvrsta, masne će stanice kroz njih proći i izbiti u površinski sloj kože u obliku gustih kvržica. Problem narančine kore valja rješavati s više strana, a uz brojne tretmane koji su nam na raspolaganju u dermatološkim poliklinikama, treba se oboružati i kvalitetnim anticelulitnim pripravkom za topikalnu primjenu. No, koji odabrati u moru ponude na tržištu?

Dermatolozi okupljeni u projektu Estetica Premium Product 2020 oduševljeni su proizvodom renomiranog i globalno nagrađivanog hrvatskog brenda NikelControl 365 Remove Cellulite, koji je na ovogodišnjem natječaju odnio pobjedu u kategoriji Najbolji proizvod za tretiranje celulita. I kao takav odmah privukao pažnju ljubiteljica kozmetike!

Sadrži jednu od najučinkovitijih tvari namijenjenih poticanju cirkulacije – kofein, koji sprečava nakupljanje masti u stanicama te potiče njihovu razgradnju, a djeluje i kao prirodni antioksidans.

Osim toga, ovaj će sastojak poboljšati i lokalnu cirkulaciju te samim time smanjiti taloženje masti u potkožju – poboljšavajući protok krvi u problematičnim područjima, kofein pomaže u razbijanju masnih stanica i smanjenju tvrdokornog celulita.

Aktiviranje staničnog metabolizma

Cilj svakog anticelulitnog pripravka za topikalnu primjenu je poboljšati mikrocirkulaciju, ali i aktivirati stanični metabolizam, ubrzati izmjenu tvari i poboljšati čvrstoću kože. Upravo se takvom funkcijom može pohvaliti Nikel Control 365 Remove Cellulite formula, koju je renomirana dermatologinja dr. sc. Ivana Nola ocijenila riječima:

„Ova izdašna gel-krema dolazi u ambalaži s aplikatorom koji olakšava aplikaciju i pruža laganu masažu, stoga ju je preporučljivo nanijeti kružnim pokretima za što bolji učinak. Vrlo je ugodna za korišenje te ne uzrokuje iritaciju, podatna je i lako maziva.“

Ova izvanredno učinkovita koncentrirana hidratantna krema namijenjena je tretiranju jakog celulita, pozitivno djeluje i na vene te kapilare, a koža nakon korištenja postaje snažnija, elastičnija i zaglađenija.

Top formula

Biološki aktivan flavonoid Genistein jača čvrstoću kože i smanjuje nakupljanje masnih stanica ispod površine kože. Kofein, uz lipolitički, ima i venotonski učinak – pomaže jačanju sitnih krvnih žilica te smanjuje probleme s cirkulacijom. Karnitin pridonosi oksidaciji masti i uklanjanju toksičnih ketona, dok crvena paprika aktivira stanični metabolizam.

U sastavu ovog izvrsnog proizvoda nalazi se i crni papar, koji je antiseptik i detoksikant, te badem zaslužan za hranjenje, vlaženje i jačanje elastičnosti kože – svih 365 dana u godini.

Pročitajte još i ...