Otkrijte 100% prirodan tretman za obnavljanje kože nakon ljeta

Uživanje u ljetnim blagodatima sa sobom donosi i neželjene posljedice. Prekomjerno izlaganje suncu, vlazi, vrućini i vjetru dodatno pospješuju starenje kože. Sunčeve zrake isušuju kožu i uzrokuju hiperpigmentacije te ubrzano stvaranje bora, zbog čega koža postaje manje kvalitetna i sve starija. Kako bi se spriječila daljnja oštećenja i nepovratne posljedice, nakon sezone sunčanja bitno je djelovati na navedena stanja i obnoviti kožu. Idealan tretman nakon ljeta je potpuno prirodni tretman krvnom plazmom (PRFG) koji liječi kožu i popravlja “štetu” nastalu prekomjernim izlaganjem suncu.

Poznat i kao Vampire Facial

Tretman krvnom plazmom potpuno je prirodna metoda pomlađivanja i jedan od najpopularnijih estetskih tretmana za osvježavanje kože. Angelina Jolie, Kim Kardashian i Kate Moss samo su neke od zvijezda koje ovim postupkom održavaju kožu lijepom i mladolikom. Riječ je o 100 posto prirodnoj metodi namijenjenoj svima onima koji imaju umornu i suhu kožu koja je izgubila elastičnost te svima koji žele usporiti prirodan proces starenja. Ako niste znali, nazivaju ga još i “Vampire Facial” jer uključuje vađenje krvi i njezino korištenje u samoobnovi kože.

PRP terapija (Platelet Rich Plasma) ili u prijevodu plazma bogata trombocitima podrazumijeva pomlađivanje vlastitim matičnim stanicama. Riječ je o revolucionarnoj metodi tijekom koje liječnik upotrebljava malu količinu vaše vlastite krvi koja služi za obnovu kože i potkožnog tkiva. Krv se vadi iz vene i stavlja u posebnu centrifugu koja estrahira plazmu punu faktora rasta i matičnih stanica koje imaju stimulacijski i hidratacijski efekt na kožu te poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju i stimuliraju proces obnove kože.

Kako izgleda tretman?

Krv se vadi iz vene i stavlja u posebnu centrifugu koja ekstrahira plazmu punu faktora rasta i matičnih stanica koje imaju stimulacijski i hidratacijski efekt na kožu te poboljšavaju lokalnu mikrocirkulaciju i stimuliraju proces obnove kože. Takva se plazma nakon 10 minuta injektira u lice, dekolte, vrat i ruke kroz tanke iglice.

Postupak ne izaziva neželjene reakcije jer je riječ o potpuno prirodnom procesu. Faktori rasta pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju oštećenu kožu, usporavajući i otklanjajući znakove starenja. Prednosti ovoga tretmana su njegovo brzo provođenje i učinkovitost, sam tretman je gotovo bezbolan, a nuspojave vrlo blage, zbog čega nema vremena oporavka te se brzo možete vratiti svakodnevnim aktivnostima.

Kome je PRP terapija namijenjena?

Tretman krvnom plazmom namijenjen je svima koji imaju umornu i suhu kožu koja je izgubila elastičnost te svima koji žele usporiti prirodan proces starenja. Izvrsni rezultati pokazali su se u korekciji neujednačene pigmentacije kože. Tretirati se može cijelo lice, obrazi, nazolabijalne bore, podočnjaci te vrat i dekolte, odnosno sva područja na kojima je koža posebno tanka i osjetljiva. Tretman je bezbolan i brz, netoksičan, hipoalergen te ne zahtijeva vrijeme oporavka. Također, izvrsni rezultati pokazali su se u korekciji neujednačene pigmentacije kože.

Ovaj tretman možete napraviti u brojnim estetskim i dermatološkim ordinacijama i poliklinikama u Hrvatskoj, između ostalih, u Poliklinici Milojević, Poliklinici Sinteza, Poliklinici Bagatin i Dermatologiji Ivana Nola.

Pročitajte još i ...