Kura od 28 dana koja će drastično proljepšati kožu i smanjiti bore

Je li moguće preporoditi kožu u manje od mjesec dana? Dermatolozi i profesionalni terapeuti tvrde kako je obnova kože proces koji neprestano traje, a za instantne rezultate aktivni bi sastojci morali biti zaista iznimni.

Proizvod za njegu poput krema i seruma zbog topikalne primjene ne mogu baš uvijek doprijeti do najdubljih slojeva kože, niti opskrbiti baš svaki djelić kože potrebnim nutrijentima, a prodiranje do dubljih slojeva često je potrebno potpomoći dermatološkim tretmanima. Koji je, u tom slučaju, najbolji pristup za dubinsku obnovu i poboljšanje zdravlja kože kako bi postala vidljivo ljepša i nahranjena?

Koži je potrebno prosječno 4 tjedna za obnovu

Koži zdrave osobe potrebno je oko 4 tjedna da se obnovi. U tom periodu ona odbacuje gornji, oštećeni sloj, pri čemu na površinu dospijevaju „mlade“, zdrave stanice. Iz tog se razloga razdoblje od mjesec dana obično uzima kao optimalno za obnovu oštećenja i problema tena, no što je sve organizmu potrebno u tih mjesec dana osigurati?

Barbara Palvin (realbarbarapalvin / 04.12.2017), Image: 356887632, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Balansirana prehrana nije garancija – nutrijenti rijetko završe u koži

Naše tijelo sve nutrijente nužne za funkcioniranje crpi iz prehrane pa se često znamo dovesti u zabludu da ako se hranimo „dovoljno zdravo“, razloga za brigu nema. U tom se pristupu kriju dva problema – zdrava prehrana nije isto što i uravnotežena, a čak i kod uravnotežene prehrane tijelo će nutrijente usmjeriti prema unutarnjim organima, a potrebe kože zadovoljit će se posljednje.

Sve što je potrebno pojesti u danu kako bi koža dobila potrebne nutrijente

Upravo je to saznanje pokrenulo pravu revoluciju u svijetu njege – nutrikozmetiku. Ideja ovog koncepta je pomno odabranim sastojcima zadovoljiti nutritivne potrebe kože odabirući prave omjere nutrijenata namijenjenih upravo zdravlju kože.

Zdrava i mladolika koža zahtijeva mnogo

Nevjerojatan uspjeh dodataka prehrani usmjerenih na ljepotu tena dokazuje da je samom prehranom vrlo teško utjecati na specifične probleme poput isušenosti, ljuskanja, teksture ili pak gubitka elastičnosti. Iako na te probleme najčešće prvo pokušavamo utjecati kremama, niti najkvalitetniji topikalni proizvodi neće imati potpun učinak ne nahranimo li je iznutra, jer oštećena i isušena koža neće upijati niti iskorištavati aktivne sastojke krema.

Sept. 5, 2014 - New York, USA - Jason Wu.MODEL, WOMAN, NEW YORK FASHION WEEK 2015 WOMEN RTW READY TO WEAR FOR SPRING SUMMER, FASHION SHOW , PRET A PORTER, FR�œHLING FRUEHLING SOMMER.NYPAPSS15.Beauty Backstage, HAIR, LIPS, EYES, Image: 208022192, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Koji su nutrijenti našoj koži apsolutno nužni, a bez njih o zdravom i mladolikom tenu možemo samo sanjati? Kao i za ostatak našeg tijela, na samom vrhu liste ključnih sastojaka su omega masne kiseline, antioksidansi i vitamini, a kad je o koži riječ, posebice vitamini A, C, D i E. Svaki od njih na poseban će način doprinijeti zaštiti, osnaživanju, proljepšavanju i očuvanju ljepote tena, a nedostatak samo jednog primijetit ćete na licu vrlo brzo.

Sveobuhvatna potpora ljepoti

Nutrikozmetički pripravci imaju jednu iznimnu prednost – razvijeni su točno prema potrebama kože i djeluju isključivo na željeni cilj, što znači da djeluju iznutra, i to na sve dijelove kože, uključujući i one koje beauty rutinom ne obuhvaćamo.

Advanced Nutrition Programme™ linija je suplemenata u kojoj se posebno ističe program naziva Skincare Ultimate koji će u samo 28 dana iznutra nahraniti najdublje slojeve kože i zadovoljiti sve preduvjete za zdrav i besprijekoran ten.

Izvor foto: Facebook, Advanced Nutrition Programme Hrvatska

Formuliran kao sveobuhvatna anti-age potpora ljepoti, osigurava koži sve potrebne elemente u svakoj fazi rasta stanica, čime neće biti samo površinski zaglađena, već istinski zdrava od najdubljih slojeva do površine. Time će topikalni proizvodi pružiti mnogo bolje rezultate, jer će koža biti zdravija i mekša te upiti sve aktivne sastojke koje joj ponudimo kremama.

February 11, 2017 - New York, USA - Tibi. MODEL ON BACKSTAGE, MAKE UP, WOMAN WOMEN, NEW YORK FASHION WEEK 2017 READY TO WEAR, PRET A PORTER, FALL WINTER AUTUMN HERBST.NYPAPW17, Image: 321224767, License: Rights-managed, Restrictions: * Austria Rights Out *, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Skincare Ultimate mjesečni program suplemenata donosi dosad neviđenu kombinaciju odabranih sastojaka koja će istovremeno djelovati na ljepotu kože iznutra i zaštititi je od vanjskih utjecaja. Objedinjuje top 5 suplemenata koji će donijeti nenadmašne rezultate – osim čvrstoće i mladolikosti, djeluje i na posvjetljivanje tena i smanjenje hiperpigmentacije.

Čvrstoća, hiperpigmentacije, tekstura – koliko je moguće postići u kratkom vremenu?

Nutrikozmetički pristup zasniva se na činjenici da svi aktivni sastojci kreme ne dopiru do dermisa u kojemu se koža zapravo stvara, a kvalitetno balansirani suplementi hrane kožu cijelog tijela, i to do najdubljih slojeva.

Izvor foto: Facebook: Advanced Nutrition Programme Hrvatska

U programu od 28 dana svakog je dana dovoljno uzeti posebno formuliranu kombinaciju od 5 kapsula, koje osim vitamina A i D te omega 3 i 6, neophodnih za obnovu i zaštitu osjetljive i suhe kože, objedinjuju čak 7 antioksidansa. Među njima je i astaksantin koji štiti svaki sloj kože od oksidativnog stresa i gubitka kolagena. Advanced Nutrition Programme™ Skincare Ultimate suplementi kriju i jednu sasvim novu zvijezdu ujednačenog tena – ekstrakt kore bora, koji osim što dokazano djeluje na posvjetljivanje hiperpigmentacija i drugih mrlja na koži, utječe i na jačanje kolagena i elastina, dva ključna gradivna elementa kože.

Najbolji opis učinka ovog 28-dnevnog čuda u bočici je „pumpanje“ kože iznutra, jer za razliku od površinskog prikrivanja problema, djeluje na uzrok nepravilnosti duboko u dermisu.

Savršena je podloga topikalnim proizvodima

Spomenuli smo da koža kojoj nedostaje ključnih nutrijenata neće sasvim upiti niti iskoristiti topikalno nanesene proizvode, no što ako ima nutritivnu potporu? Iznutra nahranjena, bit će manje sklona prijevremenom starenju i čini savršenu podlogu za kombiniranje s kvalitetnom kremom namijenjenom obnovi kože i prevenciji starenja. Dermalogica Dynamic Skin Recovery iz linije Age smart izvrstan je odabir za kožu koja je zbog dehidracije i preosjetljivosti počela prerano starjeti i gubiti kolagen.

Nahranjena i osnažena iznutra, koža neće trebati mnogo – tek kvalitetnu hidrataciju, potporu kolagenu i zaštitu od oksidativnog stresa. Ova je krema idealna dopuna Skincare Ultimate suplementima jer osigurava dugotrajnu hidrataciju i čvrstoću kože, a posebno odgovara zreloj koži kojoj nedostaje vlage.

Laetitia Casta attending the 'La Fille Inconnue' screening at the Palais Des Festivals in Cannes, France on May 18, 2016, as part of the 69th Cannes Film Festival., Image: 285738583, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Dopunjujući djelovanje suplemenata, znatno će popraviti čvrstoću i elastičnost kože te ublažiti posljedice preranog starenja. Dok će ekstrakt kore francuskog bora iz Skin Ultimate programa jačati kolagen, polipeptid iz Dynamic Skin Recovery kreme stimulirat će proizvodnju novog kolagena, dok polifenoli bijelog čaja pomažu kontrolirati razgradnju kolagena. Ovakvim pristupom osiguran je sveobuhvatan pristup prevenciji starenja, jer će kombinacija suplemenata i kreme djelovati sinergijski na ključne elemente kože.

Pročitajte još i ...