Provjerili smo cijene operacije kapaka

Jedan od najdelikatnijih kirurških zahvata na licu svakako je zatezanje i podizanje očnih kapaka, stručno zvan  blefaroplastika. Upravo su spušteni kapci i višak namreškane kože koja se na njima javlja jedan od najčešćih problema zbog kojih se žene javljaju estetskim kirurzima. Oči su prva regija na licu na kojoj primjećujemo znakove starenja, a razlog tome leži u iznimno tankoj koži, manjku lojnih žlijezda i prirodnog podmazivanja kože.

A middle-aged woman looking at her face in the mirror

No, za razliku od bora na ostalim dijelovima lica, opuštanje kože a kapcima često, osim estetske, sa sobom nosi i funkcionalnu smetnju. Pretjerano spuštanje gornjeg kapka  može znatno otežati vid, zbog čega se osobe pogođene ovim problemom sve češće odlučuju na kirurško uklanjanje viša kože i otvaranje pogleda.

Blefaroplastika je zahvat koji se može izvoditi u lokalnoj ili općoj anesteziji, zasebno na gornjem i donjem kapku, kao i kombinirano, a rezultati koji se postižu, doista su fantastični.

28 March 2017 Susan Sarandon seen in this celebrity social media picture!, Image: 326951534, License: Rights-managed, Restrictions: **UK CLIENTS MUST CALL PRIOR TO TV OR ONLINE USAGE PLEASE TELEPHONE +44 208 344 2007***Xposure Photos does not claim any Copyright or License in the attached material**, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Kako izgleda zahvat?

Nakon pažljivog mjerenja i označavanja operativnog polja, kirurški rez se kreira u prirodnoj brazdi – na pregibu gornjeg kapka ili uzduž linije trepavice na donjem kapku.

S obzirom na anatomiju oka i karakteristike kože, ožiljak se nakon nekoliko tjedana od operacije neće ni vidjeti. Važno je napomenuti kako je za ovaj zahvat potrebna ruka zaista iskusnog stručnjaka, jer je u nekim slučajevima potrebno – osim odstranjivanja viška kože, reducirati i masne jastučiće u unutarnjem dijelu kapku ili ispod donjeg kapka.

Budući da je riječ o vrlo delikatnom području i tankoj koži, rez se zašije iznimno tankim koncem – debljine otprilike kao vlas kose. Koliko je kože potrebno odstraniti – taj je faktor potpuno individualan; liječnici tvrde kako je ponekad riječ o svega 1 do 2 milimetra, dok se u slučajevima izraženog viška kože odstranjuje i do 2 centimetra kože. U svakom slučaju – zahvat se u potpunosti prilagođava svakom pacijentu.

Kako se kreću cijene blefaroplastike?

Poliklinika Bagatin

Dr. med. Tomica i doc. dr. sc. Dinko Bagatin postali su sinonim za estetsku i plastičnu kirurgiju, a Poliklinika Bagatin mjesto je na kojem se redovno mogu vidjeti i mnoga poznata lica.

Cijene blefaroplastike u Poliklinici Bagatin ovise o tome izvodi li se zahvat samo na gornjim ili donjim kapcima ili na oba kapka, te izvodi li se u općoj ili lokalnoj anesteziji. Nakon detaljne konzultacije s liječnikom, donosi se odluka o izvođenju zahvata, čije se cijene kreću od 8000 do 17 000 kuna.

Poliklinika Duduković & Kisić

Od samoga otvaranja, zagrebačka Poliklinika koju su zajednički otvorili dr. sc. Mladen Duduković i dr. Hrvoje Kisić, postala je it mjesto za estetske zahvate na licu i tijelu. Ova dva liječnika uz svoj tim uspijevaju odgovoriti baš na sve zahtjeve za pomlađivanjem, uljepšavanjem i njegom.

Prije samoga zahvata blefaroplastike u ovoj klinici, pacijent će se detaljno konzultirati s liječnikom te će zajednički definirati sve detalje zahvata, kao i njegovu cijenu. Zahvat se može izvesti u lokalnoj ili općoj anesteziji, a cijene mu se kreću od 8000 do 15 000 kuna.

Poliklinika dr. Džepina

Doc. dr. Ivo Džepina, specijalist opće, plastične, rekonstruktivne i estetske kirurgije, iza sebe ima tisuće estetskih i rekonstruktivnih operativnih zahvata, među kojima je na visokom mjestu i blefaroplastika.

U njegovoj klinici, osim same blefaroplastike možete se odlučiti i za dodatnu proceduru u kojoj će liječnik istovremeno izvesti lifting čela, s namjerom da se podignu spuštene obrve ili osvježi izgled čela. Za blefaroplastiku u Klinici dr. Džepine izdvojit ćete od 10 500 do 19 500 kuna.

Poliklinika dr. Tončić

Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić posebnu pažnju posvećuju tome da nakon korekcija očnih kapaka na koži ne ostaju vidljivi nabori ili ožiljci, već besprijekorni i trajni rezultati. Stoga u svojoj poliklinici koriste radio-frekvencijsku metodu za izvođenje preciznog kirurškog reza bez oštećenja okolnog tkiva i specijalne kirurške konce kako nakon zahvata ne bi ostali vidljivi tragovi.Dr. Rajko i dr. Dinko Tončić sa stručnim osobljem poliklinike

Za korekciju gornjih i donjih kapaka u ovoj poliklinici izdvojit ćete 16 000 kuna, za gornje kapke 7500, a za donje kapke 10 000 kuna.

Pročitajte još i ...