Povećanje grudi – koje implantate odabrati?

Norwegian fashion model Frida Aasen poses for For Love and Lemons Summer 2017 colleciton., Image: 341424855, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Povećanje grudi i dalje spada u jednu od najpoželjnijih estetskih operacija, a za njihovo oblikovanje estetski kirurzi su razvili brojne mogućnosti. Za dame koje se odlučuju za ugradnju implantata nameće se pitanje koje implantate odabrati, odnosno na što je bitno usmjeriti pažnju. Postoji nekoliko obilježja koje treba proučiti prilikom odabira implantata.

South Africa fashion model Jenna Pietersen stars in Lingadore Lingerie Spring Summer 2014 collection., Image: 192712164, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Oblik implantata

Oblik implantata vrlo je bitan – treba biti prilagođen svakom pojedinom grudnom košu i svakom pojedinačno željenom cilju. Dva su osnovna oblika implantata: okrugli i anatomski. Okrugli bolje ispunjavanju dojku i njime grudi izgledaju savršeno zaobljene, dok anatomski bolje prate prirodne linije tijela zbog svog oblika koji se sužava prema gore, poput suze, te samim tim djeluju prirodnije.

Važno je naglasiti da okrugli više naglašavaju gornji pol i dekolte zonu, a za takve se implantate najčešće odlučuju djevojke ispod 30 godina. Anatomski pak rade lifting donjeg pola i bradavice jer im je glavnina volumena u donjem polu, tako da je dekolte zona manje popunjena i time dojka poprima prirodniji oblik.

Tekstura implantata

Što se tiče teksture, postoje glatki, teksturirani i poliuretanski implantati. Glatki se sve manje upotrebljavaju zbog većeg postotka kapsularne kontrakcije, dok se teksturirani i poliuretanski smatraju sigurnijima kada su u pitanju takve komplikacije. Ipak, teksturirani se koriste u najvećem broju slučajeva.

Cindy Crawford for Omega.

Kvaliteta implantata i rok trajanja

Najmoderniji implantati, odnosno implantati zadnje generacije koje proizvode renomirani proizvođači imaju doživotan rok trajanja i nije ih potrebno mijenjati. Svi unutar ovojnice imaju kohezivni gel, a u SAD-u su popularni pod nazivom „gummy bear implants“ jer se spomenuti gel ne može razliti ili iscuriti, nego se ponaša poput gumenog bombona. Danas razlog reoperacije grudi više nije dotrajalost implantata, već promjene tijela i dojki koje se događaju s vremenom pa je za „vratiti“ idealan oblik potrebna promjena u smislu dodatnog povećanja ili podizanja grudi.

profimedia-0263869973

Pregled estetskog kirurga

Ovo predstavlja vrlo važan korak jer se radi o osobi koja će vam pomoći odabrati kvalitetan implantat prilagođen baš vama. Vaš estetski kirurg procijenit će kvalitetu vaše kože, simetričnost i oblik dojki, stanje kože i potkožnog tkiva i sl. U ovom trenutku važna je i vaša vizija željenog estetskog izgleda. Kako slike govore više od tisuću riječi, zatražite svog estetskog kirurga da vam pokaže na fotografijama primjere ugradnje odabranog implantata, takozvane „prije i poslije“ fotografije.

Također, bitno je odabrati i pravi grudnjak nakon povećanja dojki kako bi one što duže ostale „kao nove“. Osim navedenih smjernica slobodno iskoristite našu bazu poliklinika te se kod njih detaljnije informirajte o svemu što vas zanima. Kod odabira grudi vrlo je važan individualni pristup, a u dogovoru s liječnikom dobri rezultati zasigurno neće izostati.

Pročitajte još i ...