3 elementa starenja lica na koja treba obratiti pažnju

Fashion model Emma Stern in the phothoshoot for Wildfox Fall 2014 lookbook., Image: 205308075, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Bore i neujednačen ten prvo su na što pomislimo kada su u pitanju znakovi starenja. Ipak, starenje je proces koji obuhvaća puno više od toga. Njime se mijenjaju različite odrednice muskulature koje utječu na izgled i izraz lica.

Volumen lica

Pretjerane oscilacije u tjelesnoj težini najviše utječu na volumen lica, međutim, on se mijenja i s godinama. I dok se debljanjem, koje je također često uzrokovano godinama i usporavanjem metabolizma, povećava volumen na licu, mršavljenjem, a opet i godinama, lice se „ispuhuje“. Volumen je najočitiji na obrazima, ali i uz liniju čeljusti. S godinama dolazi do promjena u volumenu lica. Ukoliko obrazi „nestanu“ i lice poprimi ispijeni izgled, dermalni fileri rješenje su kojim se može vratiti mladenačka punoća.

Brazilian fashion model Adriana Lima as ambassador for Maybelline 2017 collections., Image: 339498124, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pi

Tonus kože

Tonus podrazumijeva napetost mišića, a kada govorimo o koži bez tonusa, obično mislimo na opuštenu i obješenu kožu, odnosno kožu oslabjelog elasticiteta. Koža lica najčešće se počinje opuštati na obrazima, ispod brade i na vratu. Za problem opadanja tonusa krivo je propadanje kolagena i elastina – vlakana koja drže kožu.

Kada koža izgubi elastičnost i tonus, masnoća ispod površine postaje vidljiva. Budući da čvrstinu i elasticitet koži daju nakupine kolagenih vlakana te elastična vlakna koja su položena okomito na površinu epidermisa i u spoju su sa dermoepidermalnom granicom, za problem opuštenog tonusa kože mogu pomoći kreme i preparati koji potiču sintezu kolagena, kao i masaža lica, tretmani radiofrekvencijom i laserima.

Gal Gadot (gal_gadot / 18.06.2017): "Trying to hypnotize you.. #SundayMood, Image: 338263959, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Ujednačenost kože i tekstura

Vanjski faktori poput sunca, dima i smoga faktori su koji utječu na teksturu kože i ujednačenost tena. U borbi sa slobodnim radikalima pomažu antioksidansi poput vitamina C. Za ujednačeniji ten bez depigmentacija pomoći će laseri, dok tretmani poput mikrodermoabrazije i kemijskih pilinga otklanjaju odumrle stanice površinskog sloja kože, čineći kožu zaglađenijom.

Pročitajte još i ...