Stiže proljeće, stižu akne. Evo kako ih zaustaviti!

Masna koža, miteseri, prištići… Akne su stanje kože s mnogo lica. Vrlo su česte i uglavnom pogađaju tinejdžere. Ali ne samo njih… Akne su bolest folikula dlake, gdje se dlaka ukorjenjuje. U njenoj se bazi nalaze se žlijezde lojnice koje izlučuju sebum, masnu tekućinu čija je normalna funkcija zaštita kože i koja se neprestano stvara. Međutim, prekomjerno lučenje sprječava kanal dlake da izbaci sebum. Time se potiče rast i razvoj bakterija.

Cleanance terapija za kožu sklonu aknama

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène ulažu veliki trud da se riješimo akne, pa je linija Cleanance namijenjena ljudima s problematičnom kožom sklonom nepravilnostima. Međutim, najvažnije je shvatiti da treba slijediti upute, biti uporan i u svakodnevicu uvesti proizvode za čišćenje kože, pravilnu njegu kože kao i proizvode koji će poslužiti kao prva pomoć prilikom pojave jačih akni.

Akne su jedna od najčešćih bolesti kože i smatra se da oko 80 % tinejdžera ima akne, koje su više ili manje izražene i najčešće se smiruju do 25. godine života. I one su povezane s UV zračenjem Koliko god bile česte, akne nas ne bi trebale natjerati da podcijenimo njihov utjecaj na kvalitetu života i samopouzdanje. Zašto? Zato što mijenjaju sliku tijela u ključnim razdobljima života i zato što pogađaju lice. To je i razlog broj jedan za posjetu dermatologu. I to s pravom: jer čak i za blage simptome, intervencijom stručnjaka propisat će se najprikladnija terapija za tvoju situaciju, bilo da imate samo masnu kožu ili teške akne.

U rutinu njege uvedite novitet  Avène Cleanance A.H.A serum za eksfolijaciju. Riječ je o serumu snažnog keratolitičkog učinka koji odčepljuje pore i smanjuje nepravilnosti. Ekskluzivni duo kiselina u serumu,  koju čine mliječna i jantarna kiselina, pomaže smanjiti nepravilnosti, pore i ožiljke za poboljšanu teksturu kože u 10 dana. 

Cleanance gel za čišćenje nježno uklanja nečistoću i prekomjernu masnoću poštujući prirodnu ravnotežu i pH kože, a možete ga koristiti i za lice i tijelo. Cleanance micelarna voda nježno uklanja nečistoće s lica i šminku (uključujući i vodootpornu šminku) te pomaže smanjiti prekomjernu masnoću. Ostavlja osjećaj svježine.  

Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti smanjuje pojavu prištića i mitesera te u nastanku novih nepravilnosti. Brzo se upija dajući nemasni, mat izgled. 

Cleanance Comedomed lokalizirana emulzija isušuje, smanjuje lokalizirane nepravilnosti od prvog dana i ograničava zaostale tragove. Emulziju treba nanijeti u tankom sloju 2 do 3 puta dnevno do potpunog nestanka nepravilnosti. Tekstura gel-emulzije brzo prodire u kožu, a nakon upijanja moguće je nanošenje šminke. 

Cleanance matirajuća emulzija koristi se za smanjeno lučenje sebuma i dugotrajnu hidraciju. Ništa se ne događa preko noći. Svaki proizvod treba vrijeme da bi pokazao svoje djelovanje i učinkovitost. Preostaje vam samo isprobati ove proizvode koje možete pronaći u ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Odlična kombinacija gela za čišćenje i kreme dostupna je u promo pakiranju koje sadrži Avene Cleanance gel za čišćenje lica 200 ml + Cleanance Comedomed koncentrat protiv nepravilnosti u svim bolje opskrbljenim ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama.

Pročitajte još i ...