Što kada je problem uvučena brada i podbradak? Pogledajte transformacije prije i poslije!

Ne volimo podbradak, a koliko pokazuje i istraživanje prema kojemu se čak 70% osoba žali na ovaj estetski problem. Naravno, kada tražite rješenje, dobit ćete brojne prijedloge, pa čak i vježbe kako se riješiti ovih mrskih masnih jastučića. Jedna od vježbi je “poljubi žirafu”. Dakle, zamislite da ljubite nekoga tko je jako, jako visok, istegnite vrat i napućite usne. U tom položaju, u kojemu ćete osjetiti zatezanje, ostanite pet do osam sekundi. Vježbu ponovite pet puta. Realno, ne šteti pokušati. Iako su nam tema druge metode.

Debljanje, genetika, starenje…

Stručnjaci će ovaj problem nazvati submentalna masnoća, a mi ćemo, kada se pogledamo u zrcalo, tužno konstatirati kako imamo – duplu bradu. Te masne jastučiće ispod brade ne vole ni žene ni muškarci, oni čine da se izgubi skladna linija razgraničenja između glave i vrata, postaruju nas i nagrđuju. Osim što se smatra znakom starenja, pokazatelj su i viška kilograma, ali i genetske predispozicije. 

23rd Annual Critics' Choice Awards. Barker Hangar, Santa Monica, CA. Pictured: Gal Gadot. EVENT January 11, 2018 Job: 180111A1, Image: 359939639, License: Rights-managed, Restrictions: 000, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Bauer Griffin

Dvostruku bradu obično povezujemo s debljanjem, a iako je to točno, postoje drugi čimbenici koji je uzrokuju. Činjenica da mnoge žene skladne figure, posvećene zdravom stilu života, godinama vode borbu s uklanjanjem tih tvrdokornih naslaga masnog tkiva, dokazuje kako je riječ o problemu koji često nije povezan viškom kilograma.

Možete je naslijediti

Čak više od težine, dvostruka brada je nasljedna. To znači da ako su vam je roditelji imali, vjerojatno ćete je i vi razviti s godinama. Podbradak ne pravi razliku između spolova ili rasa, iako je manja vjerojatnost da će ga imati Azijati. Također, obično osobe kratkog vrata i slabe brade imaju veću predispoziciju za dvostruku bradu.

Adriana Lima, Image: 332765598, License: Rights-managed, Restrictions: NO ITALY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association

A sada malo o faktoru koji često nominiraju glavnim krivcem – debljini. Naime, osobe s viškom kilograma nerijetko imaju podbradak jer se područje ispod brade deblja jednako kao i svaki drugi dio tijela. Treći uzrok krije se u – godinama. S vremenom, naime, koža gubi kolagen i elastin i postaje ovješena, što primjećujemo na cijelom tijelu, a ispod brade posebice. Podbradak je uvijek vidljiviji kod osoba koje genetski imaju puno manje izraženu bradu u odnosu na cijelu donju čeljust. 

Najučinkovitije metode

Kad je riječ o rješavanju tog estetskog problema, najprije je potrebno razlikovati ima li osoba previše masnih naslaga ili je riječ o opuštenoj koži vrata s manjom količinom masnih naslaga. Danas se uglavnom rade laserska lipoliza te klasična liposukcija.

Laserska lipoliza 

Laserska lipoliza vrata u lokalnoj anesteziji koristi se za redukciju površinskog masnog tkiva vrata. Mast se rastopi laserskom energijom nakon koje slijedi liposukcija. Laserska sonda se uvodi pod kožu ubodom promjera 3 milimetra, a ona potom izaziva pucanje masnih stanica koje se pretvaraju u emulziju spremnu za resorpciju ili sukciju te reorganizaciju kolagena što dovodi do adaptacije i zatezanja kože. U slučaju opuštene kože, radi se lifting vrata te mobiliziraju opušteni mišići i odstranjuje višak kože. Nakon zahvata preporučuje se nekoliko dana nositi kompresivni zavoj, kako bi se koža bolje priljubila i adaptirala i kako bi se smanjila oteklina.

ONDA: revolucija u smanjenju podbratka

Namijenjen je osobama koje se ne mogu riješiti lokaliziranih masnih naslaga unatoč vježbanju i balansiranoj prehrani, a u samo desetak minuta ovaj će tretman donijeti fenomenalan rezultat. Zahvaljujući mikrovalovima, jedinstvenoj tehnologiji koja ciljano djeluje na topljenje masnoće i zatezanje kože, tretman je iznimno djelotvoran, ali i bezbolan te ne zahtijeva oporavak.

Osim smanjenja lokaliziranih masnih naslaga, ovaj tretman djeluje i na vezivno tkivo, prodirući duboko pod kožu – te potiče stvaranje novog kolagena i prirodno zatezanje kože na željenom području. 

Pročitajte još i ...