Top tretmani za dubinsku hidrataciju kože koje možete napraviti u našim poliklinikama

Ništa ne radite drugačije nego prije koji mjesec, ali vaša koža je suha i hrapava, zateže vas i pecka… Pitate se u čemu griješite, a odgovor je jednostavan – ni u čemu, osim što drugo vrijeme zahtijeva drugačiji pristup njezi kože. Naime, na prijelazu godišnjih doba vrijeme je za promjenu beauty rutine. Pristupite tome kao čišćenju ormara – skinite s police lagane, light proizvode i zamijenite ih hranjivim i raskošnim teksturama koje omataju kožu poput najtoplije veste.

U čemu je, zapravo, problem? Jesen sa sobom donosi hladnije vrijeme i vjetar, što dovodi do suhog, ustajalog zraka i još suše kože. Pomiješajte to s toplinom iz radijatora, i dobili ste okidač za dehidriranost, crvenilo, ljuskanje, ali i bolne iritacije.

Iako koža ima nekoliko prirodnih sustava koji je štite od izvanjskih agresora, na njezinoj površini nalazi se hidrolipidni film sastavljen od masnih kiselina, vode i lipida, koji zajedno čine propusnu barijeru. Osim što neutralizira alkaloidne tvari, stabilizira prirodnu kiselinsku ravnotežu kože. Oštećenjem ovog delikatnog zaštitnog sloja koža će lakše gubiti prirodnu vlagu, postat će sklona dehidraciji, smanjenu lipidnog cementa, pa i pojavi bolnih iritacija.

Kozmetički proizvodi koje koristimo u svojoj beauty rutini često nisu dovoljni, pa ih je potrebno “pojačati” ciljanim tretmanima koji vraćaju vlagu najdubljim slojevima kože.

HydraFacial: čisti, hidrira, regenerira

Obožavaju ga Angelina Jolie, Jennifer Aniston, Gwyneth Paltrow, Kendall Jenner… Ništa čudno ako znamo da je riječ o tretmanu koji istodobno čisti, hidrira, hrani i regenerira kožu uz pomoć usmjerenog mlaza vode i koktela aktivnih tvari koje se u nju apliciraju. Tretman se sastoji od nekoliko koraka koji se izvode uz pomoć aplikatora koji ima jedinstveni Vortex sustav s različitim nastavcima. Prvi korak je dubinsko čišćenje kože, pri čemu se vakuumskom tehnikom uklanjaju mrtve stanice, nečistoće i višak sebuma. Ovaj korak čisti pore i priprema kožu za daljnje tretmane.

Nakon čišćenja, slijedi eksfolijacija koja uklanja površinske slojeve kože, otvara pore, uklanja mitesere i osigurava poboljšanu teksturu kože. Ovaj proces se izvodi pomoću posebnog aplikatora koji koristi nježne, ali učinkovite kiseline za eksfolijaciju. Treći korak je hidratacija i njega kože koktelima bogatima antioksidansima, peptidima i hijaluronskom kiselinom. Ova faza tretmana revitalizira kožu, vraća joj sjaj i poboljšava elastičnost.

HydraFacial tretman poboljšava izgled kože odmah nakon prvog tretmana, hidratizira je, uklanja mitesere, smanjuje pore, briše pigmentacije i poboljšava teksturu. Bezbolan je, nema nuspojave i ne izaziva iritaciju, a namijenjen je svima koji žele poboljšati izgled i stanje svoje kože nez obzira na dob, spol ili tip jer je prilagođen individualnim potrebama svake osobe.

Skinboosteri za sjaj i elastičnost

Ako je uzrok umornog izgleda dehidrirana koža, skinbooster je pravo rješenje za vas. Skinbooster je u osnovi hijaluronska kiselina koja pomaže u vezivanju vode za kolagen te tako hidratizira kožu. Nakon tretmana površinske bore su manje izražene, ten je zaglađen, a koža jedrija i odmornija – jednostavno blista. Kao i mezoterapija, skinbooster se može aplicirati u predio lica, vrata, dekoltea i ruku. Iako su rezultati skinboostera vidljivi odmah, puni učinak očekuje se kroz 2-3 tjedna, a učinak traje nekoliko mjeseci.

Aplikacijom skinboostera postiže se svjež, odnosno odmoran izgled kože te se vraća sjaj i elasticitet. Nakon aplikacije skinboostera površinske bore su manje izražene, kao i druge nesavršenosti kože (poput ožiljaka od akni). Osim u području lica, skinbooster se koristi i za pomlađivanje vrata, dekoltea i ruku. Tretman se izvodi nakon aplikacije anestetske kreme s mikroiglicama te sama aplikacija traje između 15 i 30 minuta. Najčešće je pri prvom tretmanu potrebno 2 ml skinboostera, nakon čega se preporučuje provesti tretman održavanja nakon 3-6 mjeseci, ovisno o stanju kože.

Hidrodermoabrazija: piling i čišćenje

Poznata i kao Celebrity Facial jer uklanja umoran i beživotan izgled, hidrodermoabrazija namijenjen je svim tipovima kože. Uklanja mrtve stanice, ujednačuje ten, uklanja mitesere te radi dubinsko i temeljito čišćenje. Može se usporediti s blagim do srednje jakim pilingom po svojim rezultatima, a umanjuje vidljivost sitnim ožiljcima i površinskoj pigmentaciji. Rezultat su uklonjene mrtve stanice, čiste pore, koža koja “diše”, izgleda njegovano, zaglađeno i sjajno te bolje upija hidratantne kreme i serume.

Tretman uključuje enzimatski piling i čišćenje, nije agresivan, potpuno je bezbolan i manje iritativan od klasične mikrodermoabrazije. Sam proces čišćenja traje 15 minuta. Po završetku, aplicira se kisik uz dodatak ampule hijalurona ili vitamina, radi se lifting masaža, nanosi maska, a kao završni dio koža se hrani završnom kremom, odnosno serumom. Preporučuje se da se tretmani rade na svakih 30 do 60 dana, a po potrebi i češće.

Pročitajte još i ...