Tretmani s kojima ruke prestaju biti „izdajice godina“, a bore i obješena koža nestaju

Osobe većinom pamtimo po licu, iz kojeg je moguće iščitati brojne crte ličnosti. Oči odražavaju emocije, nos – bar tako kažu – karakter, bore su posljedica brojnih osmijeha i bogatog životnog iskustva, usne simboliziraju senzualnost…

Većina stoga licu posvećuje najviše pozornosti kad je o njezi riječ, a i estetska se medicina godinama bazirala na dotjerivanju svakog njegovog dijela – kože, usana, nosa, obraza… Metode invazivne i neinvazivne estetske kirurgije u tom su području dovedene gotovo do savršenstva, no s vremenom se pojavila želja za zahvatima koji će uljepšati i ostale dijelove tijela – recimo, ruke.

Hiperpigmentacije, staračke pjege i obješena koža

Dolazi do atrofije kože i potkožnog masnog tkiva, područja između kostiju postaju upadljivija, vene vidljivije, a koža grublja i naboranija. Javljaju se hiperpigmentacije, staračke pjege i keratoze… Srećom, kirurzi, dermatolozi, estetski liječnici, kao i cijela kozmetička industrija postali su zainteresirani za rješenje svih tih problema kako bi ruke što dulje ostale mlade – barem vizualno.

Hollywood star Jessica Chastain stars in Piaget jewelry brand new campaign

A metode kojima se to postiže mogu se podijeliti u dvije grupe: jednima se postiže pomlađivanje kože, a drugima se regenerira potkožno tkivo, prije svega vezivno i masno. A kako bi rezultat bi optimalan, koža blistava, punija i ujednačena, tretmane je najbolje kombinirati – cjelovit pristup koži i potkožju daje, naime, sjajne rezultate.

Pristup koji se oslanja na prirodne „resurse“

U Poliklinici Regenius nudi se baš takav, kompletan tretman regeneracije i pomlađivanja, a metode koje se koriste usmjerene su na poboljšanje kvalitete potkožnog tkiva. To se prije svega postiže transferom masnog tkiva i matičnih stanica. Matične stanice mogu se uzeti iz same masti ili, pak, iz koštane srži.

Australian supermodel Miranda Kerr in new promotional pictures of Swarovski Spring Summer 2015 Allure collection., Image: 218805886, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

U prvom se slučaju uzimaju uz pomoć posebnih kanila u općoj ili lokalnoj anesteziji. Ako se, pak, pacijentu preporuči uzimanje matičnih stanica iz zdjelice, zahvat se izvodi u općoj anesteziji. Rezultati dobiveni ovom metodom odlični su jer ruke pacijenta trenutačno dobivaju volumen, a kako se ovim postupkom osigurava dugoročni  prijenos matičnih stanica, dolazi do općeg poboljšanja kvalitete potkožnog tkiva, ali i kože.

Bez kolagena – ne ide

Drugi način –  jednostavniji – upotreba je popularnih dermalnih filera. Za ruke su se izvrsnima pokazali oni brenda Radiesse, koji imaju ulogu biostimulatora.

Zahvaljujući mikrosferama kalcijevog hidroksiapatita koje sadrže potiču, naime, kolagenezu, a poznato je da su posljedice „boostanja“ kolagena obnovljen volumen (pa su i bore manje uočljive) i poboljšana kvaliteta kože. Učinak je vidljiv odmah, rezultati su dugotrajni, a ruke prestaju biti „izdajice godina“. Mnogi pacijenti Poliklinike Regenius s ovim su tretmanom oduševljeni i zbog činjenice da se gel u potpunosti apsorbira u organizam.

Oštećena koža se obnavlja, a znakovi starenja smanjuju

Kvaliteta same kože može se, pak, obnoviti „đavoljim serumom“, odnosno PRP tretmanom  koji je poznat i kao pomlađivanje vlastitom krvlju. Na taj se način stimuliraju reakcije matičnih stanica, koje pomažu u stvaranju novog kolagena i krvnih žila, u obnovi i poboljšanju oštećene kože te usporavaju i poništavanju znakove starenja.

U ponudi Poliklinike Regenius je i mezoterapijski tretman tijekom kojeg se ubrizgava preparat Jalupro, tekućina koja djeluje kao dermalni biostimulator, čiji su osnovni sastojci hijaluronska kiselina i aminokiseline. Odlične rezultate, među ostalim, pokazuje i u tretiranju posljedica fotostarenja kože. I na kraju – koji tretman odabrati? Postupci se razlikuju i po opsežnosti zahvata i po cijeni, a za koji će se pacijent odlučiti ovisi i o životnoj dobi, zdravstvenom stanju, drugim bolestima te željenom konačnom rezultatu.

Pročitajte još i ...