Najmoćniji anti-age saveznik ovoga ljeta

Jedan od najmoćnijih vitamina za zdravlje organizma zasluženo je zasjeo na tron sastojaka brojnih dermokozmetičkih preparata. Pogađate, riječ je o vitaminu C, nezaobilaznom savezniku lijepe, zdrave i mladolike kože.

Iako naizgled jednostavan, izbor proizvoda s vitaminom C koji će koži zaista pružiti sve dobrobiti tog sastojka nije nimalo lagan. Nestabilna molekula vitamina C predstavlja jedan od najvećih izazova farmaceutima i kemičarima, a zbog karakteristika askorbinske kiseline, javljaju se različita mišljenja o tome smije li se vitamin C koristiti u ljetnoj njezi kože. Što je prava istina i trebate li ljeti uzeti pauzu od svog omiljenog sastojka?

Candice Swanepoel (angelcandices / 09.05.2018): When the world goes silent and all you can hear is your own breath. @tropicofc #ohm"", Image: 371182885, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Što je sporno u korištenju vitamina C ljeti?

Posljednjih godina vitamin C postao je hit sastojak proizvoda za njegu kože – kreme, boosteri, serumi pa čak i maske s vitaminom C postali su nezaobilazan dio beauty rutine dama diljem svijeta. Iako ga preporučuju brojni dermatolozi, ističući veliku listu benefita koje vitamin C ostvaruje za kožu, u jednom se slažu – nije svejedno koji proizvod odaberete.

U kozmetičkim se proizvodima koristi nekoliko vrsta vitamina C, najčešće L-askorbinska kiselina koju karakterizira izrazita nestabilnost na zraku. Osim što oksidacijom vitamin C (askorbinska kiselina) gubi svoju učinkovitost, neispravan proizvod može dovesti i do pojačanog stvaranja slobodnih radikala, što je upravo suprotan učinak od onog koji želimo ostvariti.

, Image: 313453256, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Osjetljivost vitamina C proizvođačima predstavlja najveći problem, a ekstremni ljetni uvjeti zahtijevaju proizvod koji će prkositi visokim temperaturama i suncu. Neispravan proizvod i nepropisno korištenje vitamina C ljeti prouzročit će hiperpigmentacije i osjetljivost kože, upravo ono protiv čega bi se vitamin C trebao boriti. No to nipošto ne znači da vitamin C treba izbaciti iz beauty rutine na nekoliko ljetnih mjeseci. Nijedan sastojak neće pružiti koži toliko dobrobiti koliko vitamin C, a prvi korak u ostvarenju tog cilja svakako je odabir pravog proizvoda.

Stabilna formulacija koja prkosi temperaturama

Za razliku od tradicionalnih oblika vitamina C koji lako oksidiraju izlaganjem zraku, svjetlosti, toplini ili vodi, što značajno umanjuje njihovu učinkovitost, noviteti u svijetu farmaceutike pružaju nova rješenja koja osiguravaju maksimalnu učinkovitost ovog popularnog sastojka.

Vitamin C inovativne formulacije koji prkosi ekstremnim uvjetima idealni je saveznik za prekrasnu kožu ovoga ljeta, a nova generacija kompleksa vitamina C čiji sinergijski učinak osigurava dugotrajnu stabilnost čak i u takvim uvjetima dolazi nam iz Dermalogice.

BioLumin-C Serum nanosi se na očišćeno lice navečer i/ili ujutro uz proizvod sa zaštitnim faktorom. Za cijelo lice dovoljno je nekoliko kapljica, a već nakon mjesec dana vidljivi su izvrsni rezultati. Koža je zaglađenija, čvršća i blistavija, a ten ujednačeniji.

BioLumin-C Serum novitet je na tržištu uz koji vam neće trebati predah od vitamina C u narednim mjesecima. Upravo suprotno, ovaj će proizvod pomoći podebljati dermis, čime će pomoći koži u borbi protiv štetnog UV zračenja.

Kvalitetan proizvod s vitaminom C pružit će koži ono što kreme sa zaštitnim faktorom ne mogu. Prilikom izlaganja UV zračenju, stvara se najviše slobodnih kisikovih radikala, a vitamin C djeluje fotoprotektivno, tako što ne apsorbira UV zračenje, već neutralizira slobodne kisikove radikale koji nastaju kao posljedica izlaganja suncu. Minimalizirajući štetu opasnih sunčevih zraka, BioLumin-C Serum aktivira prirodne obrambene mehanizme u stanicama kože i prije nego što dođe do njezina oštećenja.

Kako osigurati djelotvornost vitamina C?

Poticanje sinteze kolagena, posvjetljivanje hiperpigmentacija, protuupalni i antioksidativni učinak svrstavaju vitamin C među omiljene anti-age sastojke, no hoće li proizvod zaista pružiti sve navedene benefite, ovisi o njegovoj djelotvornosti.

Uz stabilnost, najvažnija njegova karakteristika je bioraspoloživost. Kako bi neutralizirao slobodne radikale, učvrstio i posvijetlio kožu, vitamin C mora dospjeti gdje je najpotrebnije – duboko u dermis. Ovo je svojstvo poznato kao bioraspoloživost i najveći je izazov u tretiranju kože vitaminom C. Dermalogica BioLumin-C Serum inovativna je formulacija koja kombinira visokostabilne derivate vitamina C s naprednom biotehnologijom, kako bi omogućila da aktivne supstance dopru u stanice i zaustave kemijske reakcije koje potiču ubrzano starenje. Koncentrirane uljne kapi penetriraju duboko u kožu, jačaju njezinu obrambenu funkciju, učvršćuju je, hidratiziraju i vraćaju blistavost, baš kao da je obasjavaju iznutra.

Idealan anti-age proizvod: Blistava, zaglađena i čvrsta koža

BioLumin-C čini mnogo više od posvjetljivanja hiperpigmentacijskih mrlja i brisanja bora. Eksfolirajući kožu, ovaj visokoaktivni serum potiče njezinu blistavost, iluminira je iznutra te smanjuje izražajnost finih linija i bora. Uz to, popravlja štetu nastalu negativnim utjecajem slobodnih radikala i čini kožu primjetno čvršćom, a idealnim ljetnim saveznikom čini ga njegova učinkovitost u borbi s negativnim utjecajem UVA i UVB zračenja. Kreme sa zaštitnim faktorom blokiraju samo 55 % slobodnih kisikovih radikala nastalih kao posljedica izlaganja UV zračenju, zbog čega se ljeti, uz kreme sa zaštitnim faktorom, u beauty rutinu preporučuje uvrstiti i vitamin C.

Kombinacijom visokoaktivnih sastojaka, BioLumin-C Serum transformira kožu u svega nekoliko tjedana. U sinergiji s Palmitoil tripeptid-5 peptidom jača staničnu obranu, potiče sintezu kolagena i smanjuje izražajnost dehidracijskih linija i dubokih bora. Jednim od najstabilnijih oblika vitamina C učvršćuje i zaglađuje kožu te ujednačava ten, a ekstraktom chia sjemenki i japanskog bagrema štiti kožu i jača njezinu prirodnu obranu, pružajući hidrataciju i dodatnu antioksidativnu zaštitu.

Pročitajte još i ...