Ujednačava ten: Revolucionarna krema koja blokira hiperpigmentacije i štiti od sunca

Hiperpigmentacije su jedne od najčešćih posljedica oštećenja kože, a mogu se javiti u svakoj dobi i na svim tipovima kože.

Oštećenja su najčešća ljeti

U želji za preplanulom puti svakog ljeta mnogo vremena provedemo na suncu, a usprkos dostupnosti proizvoda sa zaštitnim faktorom, kožu vrlo često ne zaštitimo na adekvatan način. Povratak s godišnjeg odmora najčešće završava nekim oblikom oštećenja kože, bilo da je riječ o opeklinama od sunca ili pojavi hiperpigmentacija.

Shes posed for some of the hottest brands and mags on the planet and for her latest turn, Australian-Swedish-Indian model Kelly Gale looks out of this world. The 23-year-old Chanel, Victorias Secret and Sports Illustrated Swimsuit star has now been snapped up by Italian brand Yamamay, and is seen here duly modeling some swimsuits from the summer 2018 collection. Posing in front of palm trees, the ocean in the background, and sitting on a wooden dock, Kelly strike some seriously sexy poses for the Puerto Rico campaign, which is also raising awareness about the environment with a #savetheocean hashtag. And if we are to expect more shots of Kelly posing in her bikini by the ocean, then its certainly worth saving. 30 May 2018, Image: 373412036, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Znak su starenja kože, no mogu se javiti već u 20-ima

Hiperpigmentacije se smatraju jednim od znakova starenja kože, iako nas ta činjenica ne smije zavarati. To nikako ne znači da se one javljaju samo kod starijih ljudi, već se njihova pojava veže za stanje i kvalitetu kože. Koža može već u djetinjstvu pretrpjeti oštećenja koja će na njoj ostaviti trajne posljedice u obliku tamnih mrlja.

Na tijelu osoba koja ne njeguje i ne štiti svoju kožu adekvatno i ne ulaže trud u prevenciju, znakovi starenja mogu se pojaviti već u 20-ima, dok postoje osobe koje u 40-ima još uvijek nemaju ni mrljice na koži.

Pretjerana produkcija melanina može pogoditi bilo koji dio tijela

Izlaganje suncu bez adekvatne zaštite kod većine će ljudi uzrokovati pojavu hiperpigmentacija. Riječ je o tamnim, neujednačenim područjima pretjerano pigmentirane kože, koje se mogu pojaviti na bilo kojem dijelu tijela.

Elsa Hosk releases a photo on Instagram with the following caption: "Freckly ud83dudc35"., Image: 354153465, License: Rights-managed, Restrictions: *** No USA Distribution *** For Editorial Use Only *** Not to be Published in Books or Photo Books *** Handling Fee Only ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Nastanak hiperpigmentacija veže se za pretjeranu produkciju melanina, pigmenta koji našoj koži, kosi i očima daje prirodnu boju. Proizvede li naša koža preveliku količinu u kratkom vremenu, kao će nastat će lokalizirane mrlje, tamnije od ostatka kože, čija boja može varirati od svijetlo smeđe do gotovo crne.

Brojni uzroci nastanka hiperpigmentacije

Pretjerana produkcija melanina događa se zbog pretjeranog izlaganja suncu bez zaštite, ali i zbog genetskih faktora, dobi, hormonalnih promjena te ozljeda i upala kože.

Postoji nekoliko vrsta hiperpigmentacija, pa tako razlikujemo melazme koje se najčešće pojavljuju na čelu, jagodicama i obrazima u trudnoći te za vrijeme korištenja oralne kontracepcije, zatim sunčane pjege koje nastaju još u djetinjstvu i uvijek su prisutne na nosu, obrazima i ramenima, a najjače su vidljive ljeti, dok su zimi bitno bljeđe. Naposljetku, najomraženiji oblik hiperpigmentacije su svakako mrlje uzrokovane fotostarenjem kože.

Demi Lovato (ddlovato / 30.05.2018): Freckles ftw"", Image: 373453322, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Prilikom svakog izlaganja suncu, naša koža aktivira vlastite mehanizme zaštite od UV zračenja, a jedan od tih mehanizama je i proizvodnja melanina, zbog kojeg koža tamni. Promjene pigmentacije uzrokovane fotostarenjem najčešće se javljaju već u 30-ima, no ovisno o puti, mogu se javiti i mnogo ranije.

Najbolji lijek je prevencija

Iako je postojeće hiperpigmentacije moguće ukloniti, uvijek je bolje spriječiti pojavu mrlja nego ih pokušati otklanjati kada su već godinama prisutne.Dermatolozi se slažu oko jednog – zaštita od UV zračenja tijekom cijele godine najbolja je garancija dugotrajno ujednačenog tena.

La Roche-Posay laboratorij kreirao je inovativnu formulu koja pruža zaštitu širokog spektra, a sadrži faktor zaštite 50+, pokrivajući vidljivi spektar, ali i nevidljive ultraljubičaste UVA i UVB zrake, a riječ je o La Roche-Posay Anthelios Pigmentation 50+ Tinted Cream.

Proizvod je namijenjen zaštiti kože od pigmentacija nastalih izlaganjem suncu, a idealan je za sve osobe sklone hiperpigmentaciji, od onih s melazmom, sunčevim pjegama, pa do osoba s postupalnim hiperpigmentacijama.

Njega kože, prevencija mrlja, zaštita od negativnih utjecaja

Ova je inovativna krema obogaćena Proceradom, koji kožu štiti od posljedica prekomjernog izlaganja suncu i sprječava pojavu hiperpigmentacija. Osim što štiti od štetnog zračenja, ova krema njeguje kožu i sprječava oštećenja nastala zagađenjem okoliša.

Blago obojena formula pruža lagano prekrivanje, pa će osobe s normalnom kožom bez većih nepravilnosti moći izbaciti i tekući puder iz svoje ljetne rutine. La Roche-Posay je poznat po svojoj brizi o osjetljivoj koži, pa je i ova tonirana krema za sprječavanje hiperpigmentacija namijenjena najosjetljivijoj koži, pa i onoj osjetljivoj na sunce.

Spanish fashion model Blanca Padilla stars in Stradivarius Spring Summer 2017 collection., Image: 330045385, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Zaštita od vidljive svjetlosti sprječava hiperpigmentacije

Posvećeni neprestanom napretku i istraživanjima, La-Roche Posay laboratoriji proveli su studiju o važnosti filtriranja vidljive sunčeve svjetlosti u sprječavanju razvoja hiperpigmentacija.

20 ispitanika je bilo izloženo vidljivoj svjetlosti svakodnevno tijekom 12 dana, pri čemu je jedna grupa bila tretirana proizvodom Anthelios Pigmentation 50+, dok druga nije. Pigmentacije kože ispitanika je procijenjena u svakom stadiju eksperimenta, a grupa koja je koristila La Roche-Posay Anthelios Pigmentation 50+ pokazala je značajno smanjen razvoj pigmentacija uzrokovanih vidljivom svjetlošću u usporedbi s netretiranim područjima.*

*10 muškaraca, 10 žena, prosječna dob 35 godina, između 25 i 40 godina, fototipovi III – V

Pročitajte još i ...