Tretman koji zateže liniju čeljusti, vraća volumen jagodicama i ostvaruje lifting efekt

Sandra Bullock attends the film premiere of Gravity at the 57th BFI London Film Festival held on the 10th of October 2013 at the Odeon cinema, Leicester Square, London, UK., Image: 229432690, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Mijenjanje crta lica, širenje linije čeljusti i opuštanje kože uz gubitak volumena prirodni su znakovi starenja koji se događaju s godinama. Iako uobičajeni dio prirodnog procesa, nisu stanje s kojim se morate pomiriti.

Zahvaljujući razvoju estetske medicine, bez šavova, oporavka i u svega 15-ak minuta, postalo je moguće pomladiti lice s potpuno prirodnim rezultatima.

Oct. 20, 2014 - New York, New York, USA - Sofia Vergara attends Angel Ball 2014 at Cipriani Wall Street on October 20, 2014 in New York City, Image: 208847526, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Entertaiment

Hijaluronski fileri omogućuju prirodne rezultate

Tretman hijaluronskim filerima danas je jedan od najpopularnijih estetskih tretmana, a svojom je pojavom označio prekretnicu u svijetu estetske medicine. Iako povijest dermalnih filera seže u 1990., kada je Bengt Agerup, švedski znanstvenik i genijalac, prvi stabilizirao hijaluronsku kiselinu, ova je metoda pravi vrhunac doživjela posljednjih godina, a njezina popularnost svakim je danom veća.

Prvi dermalni filer Restylane, kojim je do danas napravljeno preko 30 milijuna tretmana, pionir je dermalnih filera. Jedan je od najpoznatijih brandova na svijetu, a razvojem tehnologija pružio je rješenje za svaki od znakova starenja. Tako u paleti Restylanea danas postoji čitav niz proizvoda koji se koriste s različitom namjenom, a tekstura i gustoća materijala u potpunosti su prilagođeni cilju koji se želi postići.

71st Cannes Film Festival 2018, Photocall film "Everybody knows", Javier Bardem, Penelope Cruz, Ashgar Farahadi, Ricardo Darin, Barbara Lennie. 09 May 2018, Image: 371055498, License: Rights-managed, Restrictions: World Rights, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency

Hijaluronska kiselina, materijal Restylane dermalnih filera, polisaharid je koji se prirodno nalazi u svakom djeliću ljudskog organizma. Ova moćna kiselina odgovorna je za mladolik izgled – njezin je zadatak zadržavati i vezivati vodu. Ispunjava praznine između tkiva te omogućuje elastično svojstvo kože, veže i apsorbira vodu, što koži daje punoću, smanjuje bore i nepravilnosti te poboljšava hidratizaciju kože.

Zbog veličine molekule, hijaluronska kiselina najbolji učinak ima primijenjena injektiranjem u kožu jer lokalno primijenjeni preparati ne mogu prodrijeti koliko može filer. Osim hidratizacije i pomlađivanje kože, ovim se tretmanom može djelovati na čitav niz promjena na licu, vratiti volumen, postići lifting efekt i redefinirati crte lica.

Jessica Chastain attending the Chanel Haute Couture Fall/Winter 2016-2017 show as part of Paris Fashion Week on July 5, 2016 in Paris, France., Image: 293292304, License: Rights-managed, Restrictions: *** World Rights ***, Model Release: no, Credit line: Profimedia, SIPA USA

Redefinicija kontura vraća mladoliki oblik lica

Uokvirujući lice, linija čeljusti igra presudnu ulogu u obliku lica. Kako s godinama koža postaje opuštenija, tako se mijenja forma čeljusti, a lice poprima novi oblik.

Stvarajući napetiju površinu kože, Restylane Defyne filer koristi se kako bi se oblikovale crte lica i naglasile konture. Uz lifting efekt koji ostvaruje, konturama se vraća mladoliki izgled uz potpuno prirodne rezultate.

Prije i poslije tretmana Restylane filerima

Nadoknada volumena

Iako su naglašene jagodice prvenstveno definirane koštanom potporom, izgledu obraza doprinosi i masno tkivo koje se s vremenom troši, baš kao što se mijenja i struktura kostiju, zbog čega lice poprima ispijeniji izgled.

Mladenačka punoća lica jedna je od karakteristika koje utječu na dojam mladolikosti. Iako se ove promjene događaju postepeno, osim obraza, uvlači se i brada, a lice poprima plošni izgled. Ova pojava posebno je uočljiva usporedite li fotografije iste osobe u 20-ima i 50-ima.

Prije i poslije tretmana Restylane filerima

Izgubljeni volumen lica nadoknađuje se Restylane Volyme filerom, dok se za potporu strukturi kože koristi Restylane filer. U kombinaciji s Restylane Lyftom, ostvaruje se potpuni makeover srednjeg dijela lica. Svaki od ovih filera prilagođene je gustoće i teksture koja se prirodno apsorbira u kožu, a hijaluronska kiselina s vremenom se razgrađuje zbog čega se rezultati gube polagano i postepeno.

Lifting efekt

Uz prethodne dvije karakteristike starenja usko su vezani pad tonusa i opuštanje kože cijeloga lica. Osim što postaje ispijenije, lice s godinama počinje „kliziti nadolje“, poprimajući tužan izraz.

Prije i poslije tretmana Restylane filerima

Hijaluronskim filerima jednostavno se utječe i na ovu mrsku posljedicu starenja. Restylane Lyft filer koristi se kako bi se omogućila bolja potpora licu, čime se poboljšava tonus i postiže izvrstan lifting efekt, uz očuvanje prirodne mimike lica. Uz poboljšan tonus i napetiju kožu, lice poprima mladolik i svjež izgled, a kako bi se poboljšala kvaliteta kože i ispravile sitne nepravilnosti, ovaj brand u svojoj ponudi ima skinboostere Restylane Vital i Vital Light kojim je moguće osvježiti i pomladiti kožu ruku, vrata, lica i dekoltea kako bi makeover bio potpun, a rezultat izvrstan.

Pročitajte još i ...