Uživo s dr. sc. Mladenom Dudukovićem: Nikad detaljnije o operacijama grudi

Grudi su simbol ženstvenosti, a rijetko je tko takav stručnjak za njih kao mladi i uspješni plastični kirurg dr. sc. Mladen Duduković, kojeg su brojne čitateljice portala poželjele vidjeti u Instagram LIVEU Estetice.hr. A kako svojim pratiteljima uvijek želimo pružiti najbolje – i dovesti ih do relevantnih izvora informacija – za temu operacije grudi u popularnom smo zagrebačkom liječniku prepoznali idealnog sugovornika.

S obzirom da s njim na portalu surađujemo zaista dugo i da je dr. sc. Duduković kolumnist Estetice.hr, znali smo da će biti iznimno zanimljivo, informativno i opušteno. I nismo pogriješili. Našoj je novinarki odgovorio na brojna pitanja koja se tiču kompleksnih zahvata kao što su podizanje, smanjivanje i povećanje grudi, a komentirali su i implantate te brojne dvojbe koje muče žene prije operacije. A podvrgnuli smo ga i testu – zna li prepoznati „prave“ grudi od korigiranih?

Ovaj svestrani estetski kirurg ugostio nas je u svojoj klinici Dklinik, namijenjenoj estetskim operacijama, a vlasnik je i Poliklinike Duduković, koju je opremio kao boutique polikliniku i namijenio je neinvazivnim tehnikama pomlađivanja.

No, nas su ovaj put zanimali zahvati vezani uz grudi – povećanje, smanjivanje, podizanje.

Kolumnu dr. Dudukovića o mommy makeoveru pročitajte OVDJE.

Kako se uopće žene odluče na taj postupak?

„Klijentice se za operaciju grudi svakako ne odlučuju preko noći. No, mi ne ulazimo u njihove razloge, ne pitamo žene što, zašto i kako… Ali, recimo, primjećujemo jedan fenomen: ljudi rade od doma, imaju vremena više nego prije, imaju i novca koji nisu potrošili na putovanja, ne moraju uzimati godišnje odmore… Pa izgleda da je za nešto o čemu su razmišljali deset godina u ovom trenutku – pravo vrijeme.

No, u razloge ne ulazim. Svako ima svoj razlog – i svatko ima dobar razlog. Ja sam tu da prosudim je li želja realna i je li rezultat dostižan, da imamo match u mišljenju i očekivanju, i da znamo što napraviti.

Dolaze li žene s fotografijama?

Najčešće da, iako im ja pokušavam objasniti da to nije superkvalitetan način. No, barem dobijem uvod u to što žena želi. Većina ih donese fotografiju u grudnjaku. Više manje svaka dojka u grudnjaku izgleda bolje nego bez njega. Ali žena kad donese fotografiju, ona pritom nije svjesna visine osobe čiju je sliku donijela, građe toraksa te osobe, kvalitete tkiva njezinih grudi… Ona ima sliku žene u badiću koja izgleda fenomenalno, i koja je vjerojatno još i retuširana. No, to mi može biti vodilja barem po pitanju veličine i ponekad oblika…

Može li kirurg prepoznati koje su grudi prave, a koje korigirane, pitala je dr. Dudukovića naša novinarka, a onda su skupa prokomentirali i „prepipali“ razne implantate. Koji je idealan za kakve grudi i koji tip žene? Kako izgledaju ugrađeni anatomski implantati i kome su namijenjeni anatomski, a kome okrugli? Može li se to prepoznati na opip? Može li dr. Duduković to preoznati na dodir? Pripremili smo mu test, a on sa savršeno snašao. Kako – pogledajte na snimci na Instagram profilu Estetica.hr!

Na kraju razgovora dr. Dudukovića je razveselio i dar – paket proizvoda njegovog omiljenog brenda Kiehl´s.

 

Pročitajte još i ...