Zašto 40-e i 50-e zahtijevaju poseban oprez u ljetnim mjesecima?

Dugo iščekivano sunce napokon je zamijenilo kišu, a u torbi gotovo svake žene kišobrani su prepustili mjesto kozmetičkim torbicama. Stoga, kišu ostavljamo proljeću, a mi se koncentriramo na ljeto i sve što ono nosi. A nosi zabavu, godišnje odmore, duge tople večeri, ali i pojačanu brigu o koži.

Znamo da je koža najveći organ i da o njoj treba brinuti tijekom cijele godine. Tijekom godina, a posebice prelaskom praga četvrtog desetljeća koža gubi elastičnost i postaje suha. Upravo zato posebnu njegu koži moramo pružiti tijekom izlaganja na suncu. No, tek s dolaskom proljeća i ljeta mnoge žene će posegnuti za zaštitnim faktorom.

Žene u kasnim četrdesetima, a posebice one koje su u perimenopauzi ili menopauzi primjećuju da im koža postaje suha, gubi elastičnost, te se počinju pojavljivati mrlje od hiperpigmentacije.

Prevencija i korekcija – istovremeno!

Hormonalne promjene koje se događaju, odnosno gubitak estrogena i porast testosterona, utječu na promjene ne samo na tijelu, već i u licu. U prvih nekoliko godina menopauze žene gube do trećinu kolagena iz tijela što utječe na pogoršanje kože lica – a promjene se najčešće očituju u vidu nastanka bora i linija na licu te gubitka površinske napetosti kože.

Zbog toga koža postaje značajno osjetljivija na vanjske utjecaje, a sunce je i jedan od njih. Također, zbog gubitka estrogena  koža postaje tanja i sklona nastajanju mrlja od sunca.

Stoga važno je u svoju rutinu uvrstiti pouzdane proizvode koji će godine izbrisati s lica, a kožu učiniti zdravom i sjajnom. Upravo zato ovi proizvodi su izvrstan odabir za svaku ženu koja u svojoj rutini traži prevenciju i zaštitu, ali i korekciju postojećih znakova starenja na licu.

Vichy Neovadiol nadomjesni kompleks Dnevna obnavljajuća njega protiv starenja kože u menopauzi

Bilo je potrebno 14 godina istraživanja i 13 patenata da Laboratoriji Vichy postignu konačnu formulu koja djeluje na znakove starenja na koži u menopauzi. Zbog povoljnog učinka hormona na mladolikost kože odabran je kompleks aktivnih sastojaka koji je toliko snažan da djeluje na markere mladolikosti pogođene menopauzom. Koža je vidno mlađa, a zahvaljujući Nadomjesnom kompleksu vraćena joj je gustoća, osjećaj ugode te svježina.

Doziranje Pro-Xylanea, patentirane biomimetičke molekule, povećano je na tri posto, što je deset puta više no u prethodnim formulama. Djeluje na sva tri parametra mladolikosti kože: kolagene I i III kao izvor čvrstoće i gustoće; sintezu glikozaminoglikana (GAG) te smanjenje mrlja putem djelovanja na fibroblaste. Drugi sastojak – Hepes – poznat je zbog učinka pilinga i djeluje na proteaze, enzime aktivne u procesu prirodnog ljuštenja kože. Normalizira eksfolijaciju i potiče staničnu obnovu te  preoblikuje površinu kože učinkovito se boreći protiv hrapavosti i naboranosti.

Bioderma Photoderm Spot Age SPF 50+

Biodermin adut kombinira snagu tri dermatološki prepoznata aktivna sastojka s UV filtrima kako bi se postigao široki spektar zaštite (od ultraljubičastih i infracrvenih zraka te vidljivog zračenja). Na taj je način kreirana učinkovita njega koja sprječava i smanjuje znakove fotostarenja (pjege, bore, gubitak čvrstoće). Jedinstveni Cellular Bioprotection™ patent potiče prirodne obrambene mehanizme kože štiteći je tako od štetnih utjecaja sunca. Visoko stabilni vitamini E i C pružaju komplementarnu antioksidacijsku zaštitu od čitavog spektra sunčevog zračenja i sprječavaju pojavu novih pjega.

Centella Asiatica sprječava promjene na koži i obnavlja je, a zaslužna je i za dugotrajnu hidrataciju. Nakon samo 28 dana većina primjećuje poboljšanje stanja kože: hiperpigmentacije su ublažene, a bore smanjene. Žene ovu kremu vole i zato što je odlična podloga za make-up te nije komedogena, a karakterizira je i dobra podnošljivost na osjetljivoj zoni oko očiju.

Teoxane Advance Filler

Inovacija brenda Teoxane je patentirana tehnologija Resilient Hyaluronic Acid, na kojoj se bazira ovaj proizvod. Prilikom aplikacije, stvara se mreža hijaluronske kiseline koja ima jedinstveno djelovanje: zaglađuje i učvršćuje kožu, povećava volumen te stimulira proliferaciju stanica. Djeluje i kao matrica puna aktivnih sastojaka koji se postupno otpuštaju djelujući u smjeru anti-ageinga. Ova je tehnologija rezultat desetogodišnjeg istraživanja i zaštićena je međunarodnim patentom.

Ekskluzivna kombinacija tehnologije RHATM i kompleksa za restrukturiranje potiče sintezu hijaluronske kiseline duboko unutar kože radi ponovnog stvaranja unutarnjih tvari i ispunjavanja bora. Formula je obogaćena puderom s efektom soft focus zaslužnim za mat izgled. Rezultati? Koža je hidratizirana, zaglađena i matirana, a redovitom uporabom ten postaje blistaviji.

Pročitajte još i ...