Top parfemi za kosu zbog kojih ćete zaboraviti klasične mirise

Romee Strijd (romeestrijd / 13.01.2018): "01/12/18, Image: 360105058, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Sve što osjećamo kada je riječ o parfemima, stane u jednu jednostavnu rečenicu, a izgovorila ju je slavna Josephine Esther Mentzer ilitiga Estée Lauder: “Parfem je kao ljubav, samo malo nije dovoljno”. Doista, tih bočica s omiljenim mirisnim notama nikada dovoljno. Parfem nije samo točka na “i” svakog outfita, nego i točka na “i” naše osobnosti. Ono po čemu nas pamte i prepoznaju. 

Parfem se, reći će vam znalci, nanosi na mjesta na tijelu gdje se može osjetiti puls jer su to najtopliji dijelovi tijela, a toplina potiče kontinuirano isparavanje mirisa, čak i na niskim temperaturama. Dakle, želite li da vaš miris traje što dulje, nanesite ga na oba ručna zgloba, iz ušiju, na donji dio vrata, između grudi, na unutrašnju stranu koljena ili na unutrašnju stranu lakta. 

Pada vam na pamet pošpricati i kosu? Razumijemo vas jer na glavi imamo tisuće vlasi, a svaka se sastoji od kutikule. To znači da je površina dlaka na koju se parfem može upiti golema – puno veća od površine kože. Upravo zato mnogi parfumeri preporučuju prskanje malo omiljenog parfema i na kosu kako bi miris bio jači. Međutim, to i nije tako dobra ideja jer parfemski sprejevi sadrže puno alkohola, što znači da mogu isušiti kosu i učiniti je poroznom. A nitko ne želi žrtvovati hidratiziranu, zdravu kosu za miris, ma koliko opojan bio. 

Petra Nemcova attends the screening of Blackkklansman during the 71st annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 14, 2018 in Cannes, France., Image: 371731160, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Dobra ideja su mirisni šamponi za kosu. Ali čak ni najpotentniji se ne zadržavaju cijeli dan. Slično tome, obilan sloj suhog šampona neće proizvesti dugotrajan miris. Ali zato su odgovor na sve vaše mirisne dvojbe – parfemi za kosu. 

Možda mislite da je parfem za kosu poput šampona za suho pranje – nešto što koristite kada ne možete oprati kosu šamponom i dobiti onaj voluminozan, svjež i čist osjećaj. Ali to ne ide tako. Parfemi za kosu najbolje pašu uz suhu, čistu kosu, a suhi šamponi su spas u zadnji čas kada niste stigli oprati i osvježiti kosu.

Ove jeseni glavnu ulogu u mirisnoj priči imaju – parfemi za kosu. Formulirani su s postotkom alkohola koji ne oštećuje vlasi, sadrže hranjiva ulja, regenerirajuće silikone i njegujuće sastojke. Osim toga, ne maste kosu. Ukratko, mnogo su više od pukog mirisa. Zamislite ih kao višenamjenski proizvod – miris prožet serumom! Otkrivamo vam najpopularnije.

Jo Malone London English Pear & Freesia Hair Mist

Jo Malone English Pear & Freesia je miris jeseni pretočen u miris za kosu. Senzualna svježina cvijeta frezije i sočna aroma zrele kruške su idealna topla kombinacija.

Lagana formula s arganovim uljem i provitaminom B obogaćena hranjivim sastojcima koji kosi daju nevjerojatan sjaj i divan miris.

Byredo Mojave Ghost Hair Perfume

Baš kao i koža, svaka vlas kose je jedinstvena i u fuziji s Byredo Mojave Ghost parfemom stvorit će jedinstvene mirisne senzacije. Formula obogaćena silikonskim i polimerskim formulama istovremeno će hraniti kosu i podariti joj novu energiju.

Istodobno, ambreta, jamajčanska sapodilla, ljubičica, sandalovina, magnolija, Chantilly mošus, svježa ambra i cedar podarit će vlasima  topli drveni miris bez isušivanja pramenova. 

Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist

Kada zatvorite oči, zamislite romantičnu šetnju rascvjetalim proljetnim vrtom. Pronašli smo miris koji će vam to i olfaktivno dočarati. Acqua di Parma Rosa Nobile Hair Mist cvjetna maglica za kosu sadrži buket ruže, božura, ljubičice i đurđice.

U bazi su mošus, cedar i ambra. Miris se pojačava prirodnim kretanjem kose. Osim toga, maglica ostavlja pramenove sjajnima i mekima. 

Lancôme La Vie Est Belle Silk Hair Mist

La Vie Est Belle mirisna maglica za kosu stvara novu dimenziju sreće uz mirisni dodir mekoće i sjaja na kosi. Specijalizirana formula lagane teksture koja čini kožu mekšom, sjajnijom i svilenkastom.

Naravno, u paketu dolaze divne note kruška i crnog ribizla, cvijeta naranče, irisa i jasmina te bazne note pačulija, vaniliji, pralina i tonke.

Chanel Coco Mademoiselle Fresh Hair Mist

Legendarni parfem, koji inspiraciju crpi iz fascinantne osobnosti Gabrielle Chanel, oduševio nas je u verziji za kosu. Orijentalna svježina obavijat će vas cijeli dan nakon jednog nanošenja.

Živahna naranča, elegantna ruža i zavodljivi pačuli ostavljaju lagani mirisni oblak. Osim toga, olakšat će stiliziranje i zagladiti kosu. 

Dior J’adore Hair Mist

Kultni omiljeni miris J’adore dostupan je u gelu za tijelo, losionu, sapunu i božanstvenom ulju. Plus, tu je i ta maglica za kosu obogaćena aktivnim sastojcima, koja osvježava i zaglađuje kosu.

Osvaja klasičnim mirisom parfema s notama ylang ylanga, ruže iz Damaska, jasmina iz Grassa i indijskog jasmina. Nanesite mist za kosu na pramenove ujutro i uživajte u mirisu cijeli dan. 

Pročitajte još i ...