Serum Progeskin – novi borac protiv staničnog starenja

Jeste li ikada čuli za izraz stanična senescencija? Dolazi od latinske riječi senescere, što znači stariti, a čim je riječ o staničnom starenju znate da nije nešto nečemu čemu bismo s veseljem nazdravili. Naime, jedan od glavnih uzročnika starenja je upravo stanična senestencija, nepovratno stanje u kojem se stanice prestaju dijeliti, a pritom ostaju metabolički aktivne. Ova se pojava, na našu žalost, s godinama samo ubrzava. Obično se taj proces događa kao odgovor na oštećenja – da se omogući regeneracija tkiva i uklanjanje mrtvih stanica. Međutim, kako starimo, oštećenja premašuju sposobnost popravljanja, a to rezultira nakupljanjem senescentnih stanica. U stvarnosti to znači da dolazi do pojave vidljivih znakova starenja kože: njezinog stanjivanja, stvaranja bora i hiperpigmentacija, gubitka elastičnosti…

Srećom, iz laboratorija Biologique Recherche stiže nam  žestoki borac protiv stanične senestencije – inovativni serum Progeskin.

Tko je u ovoj priči glavni negativac

Istraživački irazvojni timovi Biologique Recherche proučavali su mehanizme djelovanja dvaju ključnih proteina uključenih u proces starenja kože, a to su progerin i kloto. Filmskim jezikom rečeno, progerin je negativac – abnormalni protein, pokazatelj stanične senescencije, koji se prirodno nakuplja s godinama i postupno ugrožava stanične jezgre.

Zadatak mu je da ometa regeneraciju stanica, cjelovitost izvanstaničnog matriksa i odgovor na upale. On je jedan od krivaca što koža s godinama postaje tanja i naboranija, a zbog gubitka potkožnog masnog tkiva lice djeluje ispijeno.

Kloto – protein mladosti

Srećom s druge strane ringa je protein kloto, poznat i kao „protein mladosti“. Dovoljno je reći da je dobio ime po grčkoj božici Kloto, prelji koja u mitologiji prede nit života. Za razliku od progerina, on je esencijalni protein za pravilno funkcioniranje stanica. Kožu čuva povećavanjem njezine otpornosti na oksidativni stres i blokiranjem metaboličkih putova starenja.

Kako djeluje serum Progeskin

Serum Progeskin suprotstavlja se vidljivim znakovima starenja kože zahvaljujući jedinstvenoj formuli s dva aktivna sastojka: Progescence® i Pro-KL®. Prvi smanjuje sintezu progerina da bi ograničio nakupljanje ostarjelih stanica, a drugi aktivira protein kloto i pomaže kontrolirati stanični metabolizam.

Tako odgađa početak starenja stanica kože i potiče njihovu dugovječnost. Zahvaljujući tome, koža je čvršća, punija i zategnutija, a bore manje izražene. Rezultati su, potvrđuju istraživanja, vidljivi već nakon prvog mjeseca upotrebe, a dovoljno je ujutro i/ili navečer nanijeti nekoliko kapi na cijelo lice, vrat i dekolte.

 

 

 

Pročitajte još i ...