Kako brinuti o koži vrata i dekoltea?

Kada razmišljamo o njezi kože, pažnju gotovo uvijek usmjeravamo na lice, preplavljujući naše police proizvodima poput seruma, krema i maski. Međutim, rijetko se zapitamo kada smo posljednji put odvojili nekoliko minuta za područje vrata i dekoltea, koje može drastično utjecati na cjelokupni izgled? Bez pravilne njege, koža vrata i dekoltea može postati naborana i opuštena, stvarajući neugodan kontrast u odnosu na mladoliko lice. Ipak, njega ovog područja nije samo estetsko pitanje, već i način da očuvate zdravlje i vitalnost svoje kože.

Koža na vratu je tanja i ima manje lojnih žlijezda nego koža na licu, zbog čega je sklonija suhoći, iritacijama i stvaranju bora. Također, zbog smanjenog broja kolagenskih i elastinskih vlakana, koža vrata brže gubi elastičnost, što dovodi do opuštenosti. Redovita hidratacija i korištenje proizvoda koji stimuliraju proizvodnju kolagena mogu pomoći u očuvanju čvrstoće i elastičnosti kože na vratu. Vrat je jedno od prvih mjesta na tijelu gdje se pojavljuju znakovi starenja, pa su tako bore, pigmentacijske mrlje i opuštena koža često su vidljivi na vratu prije nego na licu.

Važnost redovite i pravilne njege

Područje vrata i dekolte često je izloženo sunčevim zrakama – UV zrake su jedan od glavnih uzroka starenja kože, a dugotrajno izlaganje može dovesti do stvaranja pigmentacijskih mrlja, bora i oštećenja kože. Redovito korištenje kreme sa zaštitnim faktorom (SPF) na području vrata i dekoltea jednako je važno kao i na licu. Baš kao i lice, vrat može biti podložan aknama, crvenilu, suhoći i iritaciji. Redovita njega, koja uključuje čišćenje, piling, hidrataciju i zaštitu od sunca, pomaže u održavanju zdrave kože na vratu i smanjuje rizik od ovih problema.

Kako biste održali mladolik izgled i ujednačen ton, važno je u svoju dnevnu rutinu uključiti proizvode specijalizirane za ova područja. Koristite hidratantne kreme i serume bogate hijaluronskom kiselinom i kolagenom koji pomažu u obnavljanju čvrstoće i elastičnosti. Redovito nanosite SPF zaštitu kako biste spriječili štetu uzrokovanu UV zrakama, i ne zaboravite na nježno masiranje prilikom nanošenja proizvoda, što poboljšava cirkulaciju i potiče bolje upijanje. Ove jednostavne, ali učinkovite navike pomoći će vam u očuvanju glatke, zategnute i ujednačene kože vrata i dekoltea, čime ćete postići skladan izgled cijelog tijela.

Elizabeth Arden Prevage® Anti-Aging Neck and Décolleté Firm & Repair 

Ova je krema specijalno formulirana za njegu osjetljive kože vrata i dekoltea. Koristi naprednu tehnologiju u borbi protiv znakova starenja, kao što su bore, gubitak čvrstoće i neujednačen ton kože na tim osjetljivim područjima. Sadrži idebenon, jedan od najmoćnijih antioksidansa koji pomaže u zaštiti kože od štetnih utjecaja slobodnih radikala i peptide koji pomažu u učvršćivanju i zatezanju kože na vratu i dekolteu, čineći je glatkom i elastičnom.

Elizabeth Arden Prevage® Anti-Aging Neck and Décolleté Firm & Repair Cream | DOUGLAS

 

Ciljano djeluje na postojeće znakove starenja, uključujući bore, fine linije i neujednačenost tona kože. Redovitom upotrebom, koža postaje vidljivo čvršća, ujednačenija i revitalizirana. Krema pruža intenzivnu hidrataciju koja pomaže u obnavljanju prirodne barijere kože, ostavljajući je mekom i glatkom te puža sveobuhvatnu njegu vrata i dekoltea.

Vichy Neovadiol Phytosculpt

Ova specijalizirana krema namijenjena učvršćivanju i oblikovanju kože vrata i područja dekoltea, osmišljena je kako bi pomogla u borbi protiv gubitka čvrstoće i elastičnosti kože, problema koji su često povezani s hormonskim promjenama tijekom menopauze. Koristi snažan kompleks sastojaka koji pomažu u poboljšanju čvrstoće kože, kao što su fitosteroli i ekstrakt paprati, s pomoću kojih poboljšava tonus i gustoću kože.

Vichy Neovadiol Phytosculpt dnevna njega u teksturi balzama za čvršću kožu

Ova krema pruža ciljani tretman za osjetljiva područja, pomažući u vraćanju čvrstoće, zategnutosti i ukupnog mladolikog izgleda kože. Redovita upotreba može značajno poboljšati izgled i osjećaj kože, dajući joj potrebnu podršku u ključnom razdoblju života.

Filorga Time-Filler 5xp 

Inspirirana estetskom medicinom, ova visokoučinkovita anti-age krema koristi naprednu tehnologiju i moćne aktivne sastojke kako bi značajno smanjila vidljivost bora, poboljšala čvrstoću kože i hidratizirala je. TIME-FILLER 5XP koristi kombinaciju aktivnih sastojaka koji djeluju na svaki od pet tipova bora – duboke, površinske, mimičke, suhe i bore uzrokovane opuštenom kožom, pružajući cjelovito rješenje za zaglađivanje kože.

Filorga TIME-FILLER 5XP KREMA

Sadrži NCEF u kombinaciji s biljnim ekstraktom Valjkaste zupčice koja zadržava vodu i stvara rezervu vode u epidermi. Formula je obogaćena hijaluronskom kiselinom koja pruža intenzivnu hidrataciju, čime se koža održava mekom, te s pomoću ekstrakta iz biljke Klokanske šape smanjuje bore na vratu tako što restrukturira i jača strukturu kože. Uz redovitu upotrebu, koža postaje vidljivo obnovljena i pomlađena.

Afrodita Skin Specialist

Ova krema pruža izvrstan izbor za sve koji žele poboljšati izgled i teksturu ovog osjetljivog područja vrata i dekoltea. S ciljanom formulom koja pruža učvršćivanje, hidrataciju i zaglađivanje, ova krema pomaže u održavanju mladolikog izgleda i zdravlja kože. Redovitom primjenom, koža će biti čvršća, hidratizirana i zaštićena od znakova preranog starenja, a svjež i zdrav izgled bit će vraćen.

Perfect lift krema za vrat i dekolte

 

Sadrži Matrixyl Synthe′6 TM peptid, koji pomlađuje dermis tako što potiče stanice da se brže dijele i sintetiziraju više kolagena, elastina i hijaluronske kiseline, kao i patentirane mikrosfere kolagena, koje prilikom nanošenja na kožu prodiru duboko u linije bora, gdje na sebe intenzivno vežu vlagu te nabreknu do deset puta većeg volumena, pa tako smanjuju bore te vidljivo pomlađuju kožu.

Pročitajte još i ...