I za zrelu, i za masnu, i za mještovitu: SPF proizvodi nove generacije koji čuvaju mladolikost i štite kožu

Eva Herzigova attending Christian Dior's Spring-Summer 2014 Ready-To-Wear collection show held at Le Musee Rodin in Paris, France, on September 27, 2013., Image: 173184996, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Svaka koža izložena stresu uslijed štetnog djelovanja sunca postaje krhka i osjetljiva. Kada je koža već sama po sebi fragilna, problem je veći. Osjetljiva koža nema sposobnost samoobrane od vanjskog stresa – barijera kože je manjkava, nesposobna za pružanje zaštite od agresije.

Oštećenja kože na tri razine

Kada je koža izložena suncu, UV zrake dodatno oštećuju već oslabljenu barijeru i prirodna sposobnost zaštite pada na najnižu razinu. Kao rezultat, UV zrake lakše prodiru u kožu, što uzrokuje ozbiljnije i brže nastajanje opeklina od sunca, ali isto tako i ubrzani proces starenja te oštećenja DNA, što pak može dovesti do razvoja štetnih posljedica.

Koža izložena UV zračenju podliježe oštećenjima na tri razine:

  1. na površini kože javljaju se opekline
  2. kožna barijera slabi i postaje propusna uslijed manjka lipida i slabljenja međustanične kohezije
  3. na nivou samih stanica UV zrake povećavaju prisutnost enzima feredoksina koji ima ulogu u oksidaciji fosfolipida staničnih membrana; smanjuju količine zaštitnog enzima Aurora kinaze, koji ima ključnu ulogu kod oštećenja DNA te smanjuje broj proteasoma, koji razgrađuju otrovne proteine pa se počinje nakupljati toksični otpad.

Cjelovita zaštita čuva mladolikost i zdravlje kože

Koliko god ga voljeli, sunce je za našu kožu opasno i tijekom ljeta svaka koža izložena suncu postaje fragilna. Zbog toga je iznimno važno prilagoditi koži njegu, kako bi se sačuvalo zdravlje i ljepota kože te umanjile negativne posljedice UV zračenja i opasnih vanjskih faktora.

Dermokozmetički brand A-DERMA u svojoj ponudi ima proizvode namijenjene zaštiti kože od sunca, koji čuvaju kožu od UV zračenja i jačaju kožnu barijeru, pružajući maksimalnu zaštitu, a prilagođeni su čak i najosjetljivijoj koži.  

Zaštite kožu od opeklina

Ovdje „nastupaju“ filteri, ali ne bilo koji i bilo kako. U A-DERMA PROTECT proizvodima za zaštitu od sunca njihova je količina smanjena na minimum, dok je razina zaštite od UVB i UVA zračenja i dalje vrlo visoka (SPF 50+).

Koriste se samo 4 filtera, precizno izmjerena i velikih molekularnih težina, kako ne bi penetrirali u kožu. Maksimalne mjere predostrožnosti poduzete su kako bi se osigurala maksimalna sigurnost za fragilnu kožu.

Jačanje kožne barijere

Od drugog dana izlaganja suncu UVB zrake u kožnoj barijeri smanjuju količinu lipida, koja je do četvrtog dana potpuno snižena. Stoga, da barijera ojača, mora ponovno naučiti kako proizvoditi lipide.

Ovo je uloga za ulje izdanaka Rhealba® zobi, koje hrani mlade biljke kako bi ojačale i rasle, jer sadrži iznimnu mješavinu lipida važnih za stanične membrane, od kojih je jedan ekskluzivan za zob: Barriestolide®. Ovaj lipid stimulira prirodnu sintezu polarnih lipida, čime se iznutra ojačava kožna barijera, a time i prirodna obrana kože.

Danish fashion model Josephine Skriver poses for Victoria's Secret February 2017 lingerie catalogue., Image: 319357701, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Čuvanje stanične samoobrane od utjecaja UVA zraka

Ulje izdanaka Rhealba® zobi ujedno predstavlja rješenje za tri fenomena uzrokovana UVA zrakama: stvaranje velike količine slobodnih radikala, oštećenja DNA i trovanje stanica. Snažan je antioksidans pa smanjuje aktivnost feredoksina aktiviranog UVA zrakama.

Na razini DNA povećava aktivnost Aurora kinaze, enzima koji osigurava pravilnu podjelu stanica. I kao treće, nešto što se nikada prije nije vidjelo, ovo iznimno ulje upravlja uklanjanjem toksina iz stanica povećanjem učinkovitosti proteasoma, staničnih „čistača“.

A-DERMA PROTECT linija sastoji se od 6 proizvoda za zaštitu od sunca, namijenjenih različitim tipovima fragilne kože, ugodnih tekstura koje ne ostavljaju bijeli trag, izvrsne fotostabilnosti i dokazane vodootpornosti. Sedmi je proizvod namijenjen njezi fragilne kože nakon izlaganja suncu.

A-DERMA PROTECT fluid SPF 50+

PROTECT fluid SPF 50+ predstavlja vrlo visoku zaštitu od sunca za normalnu do mješovitu fragilnu kožu odraslih. Neljepljiva tekstura koja ne ostavlja bijeli trag posebno je prilagođena koži lica. Proizvod je vodootporan i bez parabena.

 A-DERMA PROTECT krema SPF 50+

PROTECT krema SPF 50+ predstavlja vrlo visoku zaštitu od sunca za normalnu do suhu fragilnu kožu odraslih. Vodootporna krema namijenjena je koži lica i ne sadrži parabene.

 A-DERMA PROTECT sprej SPF 50+

PROTECT sprej SPF 50+ predstavlja vrlo visoku zaštitu od sunca za fragilnu kožu odraslih. Sprej je vodootporan i bez parabena.

A-DERMA PROTECT KIDS dječji sprej SPF 50+ 

PROTECT KIDS dječji sprej SPF 50+ predstavlja vrlo visoku zaštitu od sunca za fragilnu kožu djece. Vodootporan je, bez parabena i bez parfema, kako odgovarao i najosjetljivijoj dječjoj koži.

A-DERMA PROTECT AD krema SPF 50+ 

PROTECT AD krema SPF 50+ jedinstveni je proizvod za zaštitu od sunca namijenjen koži sklonoj atopiji. Sadrži inovativnu djelatnu tvar, ulje izdanaka Rhealba® zobi, koja jača i štiti kožnu barijeru. Ultra-sigurna formula (bez alkohola, parabena, parfema, oktokrilena, cinamata, fenoksietanola) odlične podnošljivosti obogaćena je emolijentnim kompleksom. Namijenjen je i za djecu i za odrasle, a može se koristiti i na licu i na tijelu.  

A-DERMA PROTECT AC matirajući fluid SPF 50+ 

PROTECT AC matirajući fluid SPF 50+ predstavlja vrlo visoku zaštitu od sunca za masnu kožu sklonu nastanku akne. Uz osnovne djelatne sastojke PROTECT linije sadrži i glutaminsku kiselinu, koja ima seboregulirajući učinak, te matirajuće pudere. Ne ostavlja bijeli trag na koži i ima „dry touch“ teksturu. Vodootporan je i bez parabena.

A-DERMA PROTECT AH obnavljajući losion nakon sunčanja

PROTECT AH obnavljajući losion nakon sunčanja također sadrži inovativnu djelatnu tvar PROTECT linije, ulje izdanaka Rhealba® zobi, koje jača i štiti kožnu barijeru. Obogaćen je hijaluronskom kiselinom kako bi se olakšalo obnavljanje kože. Koža je intenzivno rehidrirana i umirena. Ne sadrži parabene.

Pročitajte još i ...