Jedinstveni filer za zrelu kožu nakon kojeg se koža sama nastavlja pomlađivati

Za link na slovenskom kliknite na link: Estetica.hr

Težnja ka produženoj mladosti nikada nije bila izraženija, a napredak estetske medicine 21. stoljeća svakim nam danom donosi nove prekretnice i mogućnosti. Neiscrpan izbor različitih tretmana i metoda omogućava nam da se u svojoj koži osjećamo bolje, a sve s istim ciljem – zadržati mladolikost, kreirati dojam mladolikosti ili barem pomladiti vidljive znakove starenja.

0256289146

Tretmani pomlađivanja oslanjaju se na jedan protein

U moru mogućnosti, nije nimalo jednostavno pronaći materijal ili sastojak koji će zaista dati rezultat i postići rezultate kakve priželjkujemo. S fiziološke strane, da bi kreirali ili zadržali mladolik izgled, većina tretmana oslanja se na jedan postupak – stimulaciju što veće proizvodnje kolagena.

Ovaj protein toliko je važan za zdravlje, elastičnost, čvrstoću, punoću i ljepotu naše kože, da ne postoji plan pomlađivanja koji ne uključuje neku od metoda za pobuđivanje njegove proizvodnje.

Kolagen je osnova svakog vezivnog tkiva, daje strukturu našoj koži, podupire je i čini 70% njene ukupne težine. Ispod naše kože on djeluje poput mreže razapetih niti, čineći  „okvir“  koji kožu održava elastičnom i napetom. Mladenačka koža svoju čvrstoću i blistavost može zahvaliti upravo gustoj kolagenskoj mreži, kao i visokim razinama elastina i kapaciteta vlage.

British icon model Kate Moss in the promotional and Instagram pictures for Naked Cashmere Fall 2016 advertising campaign., Image: 304558162, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Padom proizvodnje kolagena koža gubi teksturu, čvrstoću i elastičnost

Što se događa s kožom kada se proizvodnja kolagena uspori? S godinama, razina kolagena u našoj koži znatno se smanjuje, a njegove niti postaju sve rjeđe i „mlohavije“. Smanjene količine kolagena utječe i na pad razine elastina, zbog čega koža gubi svoju čvrstu teksturu, zategnutost, elastičnost i mladenački sjaj.

Osim toga, koža kojoj nedostaje kolagena mnogo je podložnija nizu svakodnevnih vanjskih utjecaja, zbog čega se javljaju neželjene bore, linije, brazde i neujednačenosti teksture. Koža će s vremenom sve više gubiti na volumenu i nestat će mladenački efekt pune i zdrave kože.

U svakom od nas nalaze se “tvornice mladosti”

U tom trenu na red dolaze tretmani kojima je cilj pobuditi stvaranje novih kolagenskih vlakana.

Kako točno naše tijelo stvara novi kolagen, i možemo li ga mi na to potaknuti, upitali smo dr. Josipa Lovrića, specijalista opće kirurgije iz Poliklinike Bagatin.

dr. Josip Lovrić

„Ljudski organizam je nevjerojatan, donekle samoodrživ sustav, koji je kreiran kako bi se mijenjao, ispravljao nedostatke, gradio i popravljao. Unutar svakoga od nas nalaze se stanice koje su odgovorne za proizvodnju kolagena, a posljedično i elastina i ECM matriksa. Te se stanice nazivaju fibroblastima, a možemo ih nazvati ‘tvornicama mladosti’ u svima nama“, objašnjava dr. Lovrić, dodajući kako tehnologija mikrofokusiranog ultrazvuka, tzv. HIFU tehnologija, znanstveno dokazano rezultira neokolagenezom, sintezom novog kolagena.

Na tržištu je danas dostupan i jedan sasvim poseban filer, namijenjen upravo aktivaciji proizvodnje kolagena.

Ne djeluju svi fileri jednako

Revolucionarni dermalni filer ne samo da pomlađuje, nego pruža produžene učinke, potičući sintezu kolagena. Riječ je o Radiesse fileru koji aktivira rad fibroblasta i potiče ih na proizvodnju kolagena. Ovaj filer djeluje drugačije od ostalih, objašnjava dr. Lovrić, a od njih se razlikuje prvenstveno sastavom.

„Dermalni fileri za koje svi znaju, a ujedno su i jedan od najpopularnijih tretmana za pomlađivanje u svijetu, pa tako i u Poliklinici Bagatin, sastoje se od hijaluronske kiseline, koja je zaslužna za hidrataciju i hranjenje kože. Ona će popuniti prostor i hidrirati kožu, a nakon nekog vremena sama će se razgraditi. Namjena dermalnih filera hijaluronske kiseline je osigurati blistav izgled kože, učiniti lice čvršćim i napetijim te popuniti sitne linije i bore.“

Dec. 10, 2013 - New York, New York, USA - Photocall with Lily Aldridge at the Empire State Building to celebrate the airing of the 2013 Victoria's Secret Fashion Show on CBS. New York, 10.12.2013, Image: 179569843, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Zuma Press - Archives

Da estetski tretmani više nisu tabu svjedočimo svakodnevno, a danas se tretman dermalnim filerima smatra sastavnim dijelom njege i brige o vlastitom izgledu, što dokazuju milijuni mililitara filera koji svakodnevno osiguravaju mladolikost i ljepotu tena ne samo poznatih, već i nepoznatih lica.

No, dr. Lovrić dodaje kako fileri hijaluronske kiseline neće direktno stimulirati proizvodnju kolagena, već je za to namijenjen Radiesse filer. Njegova najveća prednost je što trenutno djeluje na stimulaciju kolagena, koja se nastavlja i više od godine dana nakon korištenja, pružajući tako dugotrajne rezultate.

Jednom apliciran pod kožu, aktivira proizvodnju kolagena i elastina

Ono što Radiesse filer čini jedinstvenim je njegov sastav, a on se za razliku od klasičnih filera ne sastoji od hijaluronske kiseline, već od mikrosfera kalcijevog apatita uklopljenog u nepirogeni celulozni gel s vodom i glicerinom.

Prije tretmana
Poslije tretmana

Jednom kada se proizvod aplicira u kožu, na mikročestice kalcijevog hidroksilapatita lijepe se fibroblasti po sistemu ‘ključ-brava’, čime se aktiviraju i započinju proizvodnju kolagena i elastina, otkriva dr. Lovrić.

S vremenom se gel apsorbira, a tijelo metabolizira kalcijeve mikrosfere ostavljajući za sobom samo gustu mrežu kolagenskih vlakana. Upravo je iz tog razloga Radiesse u svijetu prepoznat kao izvrstan dermalni filer za podizanje i konturiranje s kolagenskom indukcijom, što potkrjepljuje više od 6 milijuna izvedenih tretmana i više od 200 kliničkih studija i znanstvenih publikacija, dok je u Hrvatskoj tretman Radiesse filerom dostupan isključivo u Poliklinici Bagatin.

Zrelu kožu tjera da se suprotstavi starenju

Raidesse filer namijenjen je zrelijoj koži, a zahvaljujući svom jedinstvenom sastavu, idealan je za vraćanje volumena donjeg dijela lica, podizanje i učvršćivanje kože te za popunjavanje nazolabijalnih i marionetskih bora.

Actress Julianne Moore arrives for the new movie "Suburbicon" during the 2017 Toronto International Film Festival in Toronto, ON, Canada, on Saturday, September 9, 2017., Image: 348898118, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Abaca

Kako dugoročno djeluje na kožu pojasnio nam je dr. Lovrić, tvrdeći kako je efekt pomlađivanja vidljiv odmah nakon aplikacije, no s obzirom na to da proces neokolageneze započinje nakon 2 do 3 mjeseca, njegov učinak postaje sve bolji i bolji s vremenom.

Poticanjem proizvodnje novog kolagena, koža se suprotstavlja efektu starenja, a osim na licu, izvrsne rezultate postiže i na vratu i rukama. Radiesse je jedini injektabilni gel s odobrenjem američke Agencije za hranu i lijekove od 2006., poručuje dr. Lovrić, ujedno i jedini certificirani trener-edukator u Hrvatskoj i regiji za Radiesse filere.

Pročitajte još i ...