Komentirali smo vaše komentare na objavu: Pogledajte aplikaciju botoxa i hijaluronskih filera “step by step”

Prije svega, našim divnim damama i gospodi koji prate portal estetica.hr, zahvaljujemo na čitanju i komentarima. Ovaj portal nastoji dati pravovaljanu i točnu informaciju o dermokozmetici, novitetima, zahvatima i tretmanima na polju estetske medicine i kirurgije svima koje zanima to područje. Zahvaljujući podršci naših liječnika kolumnista, uvijek pazimo na točnost informacija koje vam serviramo.

Ali, to ne znači da ćemo vas nagovarati na zahvate :). Apsolutno ćete preživjeti bez nas :), no, ako smo pridonijeli da se bolje osjećate zbog nas, objasnili vam neko pitanje koje vas je zanimalo ili dali neku dosad nepoznatu informaciju, bit ćemo sretni.

Upravo iz tog razloga odlučili smo komentirati vaše komentare (koji su prepisani doslovno kako bi ostali vjerodostojni, stoga zanemarite pravopisne pogreške). Dopuštamo da i s našim argumentima zadržite svoje mišljenje, koje možda i nije utemeljeno i nije točno, ali je vaše i, naravno, imate puno pravo na njega :)…

Radi se o Facebook komentarima na tekst: Pogledajte aplikaciju botoxa i hijaluronskih filera “step by step”

DSC01744

Prvo ste vi nas, a sad komentiramo mi vas…

“Apliciranje filera i botoxa s’ 35 god, sta ce tek morati raditi u kasnijim godinama…….? Ima puno drugih neinvazivnih kozmetickih tretmana koji daju dobre rezultate…..”

Fileri i botox spadaju u neinvazivne estetske tretmane. Postoje i drugi neinvazivni tretmani poput PRP-a, dermarolera, mezoterapije koji također uključuju injektiranje i odlični su za kožu, ali imaju drugačiju namjenu od filera. Naime, oni rade na kvaliteti i tonusu kože, dok se filer, osim za poboljšanje kvalitete kože, koristi i za nadoknadu volumena. Hijaluronski fileri nadoknađuju prirodno izgubljenu hijaluronsku kiselinu koja na sebe veže vodu, zbog čega nam koža lica u mladosti izgleda ljepše i punije.

Botox je ustvari botulinum toksin koji se koristi u estetskim zahvatima, no u medicini ima i razne druge primjene, od ublažavanje migrene do korekcije razrokosti. U estetskim zahvatima botox će umanjiti aktivnost mišića zahvaćenog područja te će se tako bore postupno smanjiti, a koža zategnuti.

Gal Gadot (gal_gadot / 18.06.2017): "Trying to hypnotize you.. #SundayMood, Image: 338263959, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

Ako se male doze hijalurona i botoxa apliciraju u 30-ima, odgodit će se proces starenja, ublažiti postojeće bore i stimulirati proizvodnja kolagena, zbog čega će koža postići pomlađeniji izgled. Filerima se uvelike utječe na kvalitetu kože, što svakako pomlađuje izgled lica, a redovitom primjenom uvijek ćete izgledati mlađe.

Ako se sjetite da biste željeli pomladiti lice u 60-ima, tada je kasno da prvi put probate botox i filere jer su u tim godinama znakovi starenja otišli toliko daleko da, ukoliko kožu niste održavali, neinvazivni tretmani neće značajno pomoći. Tada je jedino rješenje face lifting.

Anti-age kreme koje se nalaze u prodaji u većini slučajeva sadrže hijaluronsku kiselinu. Ona se prirodno nalazi u našoj koži i zato je pokušavamo nadoknaditi. Nijedna krema ne može doprijeti duboko u dermis kao filer, ali može pomoći održati kožu hidratiziranom i njegovanom.

Dakle, ne stavljamo filere i botox s 30 da bismo izgledali mlađe, već da s 40 i 50 izgledamo bolje i mlađe. Slažemo se s vama da je starenje prirodan proces koji ne možemo zaustaviti, ali možemo biti najbolja verzija sebe i napraviti nešto za svoj izgled ako nas to usrećuje.

Juvederm Voluma

“Sto kasnije krenemo s filerima, botoxom i drugim slicnim metodama za lice ce biti bolje…..”

U nekim je godinama jednostavno prekasno za botox i filere, upravo iz razloga navedenih u prethodnom komentaru. Jedno kada se lice previše ovjesi i nabora, botox i fileri više ne mogu značajno pomoći.

“Estetski kirurzi i doktori estetske medicine tvrde upravo suprotno – sto ranije krenemo, to je bolje.”

Pod pretpostavkom da mislite na srednje 30-e, istina… Ako želite izmjene na licu poput većih usnica, možete započeti i ranije.

Svi oni komentari poput: “Ne odobravam operacije, žene koje povećaju grudi ili operiraju nos su glupe, površne itd.”

Prije 50 godina, vjerovali ili ne, vodila se rasprava o tome trebaju li žene brijati dlačice ispod ruke, kada je dobna granica kada bi se trebala bojati kosa itd. Danas više nitko ne vodi diskusiju o tome.

Danas je u društvu „prihvatljivo“ vidjeti mladu djevojku od 18 godina kako puši, što je dokazano štetno za njezino zdravlje, a kada bi se umjesto toga odlučila povećati usnice hijaluronskom kiselinom, koja je: ista ona koju već ima u svom tijelu, dokazano nije štetna i nije trajna poput tetovaže, već će za pola godine nestati, vjerojatno bi se našla na meti dušebrižnika i moraliziralo bi se o tome.

silence, gesture and beauty concept - close up of young woman holding finger on lips, Image: 269205461, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Alamy

Isto tako, zašto bi osobe koje imaju neki dio tijela s kojim nisu zadovoljne, bile cijeli život nesretne zbog toga? Izgled ne biramo sami, rodimo se kako se rodimo, radi se o čistoj lutriji. Ako se netko rodio s nosom zbog kojeg je nesretan, zašto ga ne bi korigirao ako će ga to učiniti sretnijim, samopouzdanijim, opuštenijim… Stavite se malo u tuđe cipele, na ono što ćete dobiti rođenjem ne možete utjecati – zamislite da ste se rodili s nečim što vam toliko smeta ili se jednostavno želite uljepšati, zašto to ne biste napravili? To je stvar osobnog izbora, riječ je o vlastitom tijelu i licu, stoga s njim možete raditi što god želite, to se ne tiče nikoga osim vas.

“Cijena svega toga?”

Cijena 1ml kvalitetnog filera kao što je Juvéderm košta između 2500 i 4000 kuna. Cijena Botulina, odnosno Vistabela, iznosi oko 2500 do 3000 kuna.

“Uopce nije prijeko potrebno,najvaznije je da se covjek cuva sunca,stresa i stetnih vanjskih i unutarnjih faktora,a uz hidrataciju i njegu provjerenim kremama kao Eucerin ,pa cak i stara dobra #Nivea#lice moze izgledati lijepo te naravno sto manje sminke,a botox i slicno u poznijim godinama ….”

Slažemo se apsolutno da nije prijeko potrebno. Kreme za lice uopće se ne mogu usporediti s filerima i botoxom.

“Vidi se pozitivna razlika nakon tretmana.Baš lijepa promjena.”

To i je cilj filera i botoxa. Ljepša verzija sebe.

“Nit je zdravo,nit cete bit sretniji u zivotu, nit vise voljeni, nerijetko izgleda nakaradno …ja sam za prirodnu ljepotu, starenje je ok…Nisam jos upoznala osobu koja je radila određene intervencije na svom tijelu, pa je to unjelo radost i mir u život…dapače….najvise suicida među ..mladim botoxiranim damama…Duhovnost treba botoxirat…novac trošit na putovanja ..nema boljeg pomlađivanja”

Imate neke podatke koje zdravstvena zajednica nema… Je li zdravo ili nije, odgovorili smo u prijašnjim komentarima.

Botox se svakodnevno koristi u liječenju određenih bolesti, a najčešće u simptomatskom liječenju blefarospazma (nekontrolirano žmirkanje) i kod hemifacijalnih spazama (grčenje lica s jedne strane). Ponekad se koristi i kod otežanog gutanja i otežanog govora, a nerijetko se koristi i za smanjenje simptoma spastičkog tortikolisa (krivi vrat) i ublažavanje simptoma dijabetičke neuropatije. Fokalni spasticitet, osobito gornjih udova kombiniranih s moždanim udarom, također se može uspješno ublažiti botoxom. U zadnje vrijeme, koristi se za liječenje migrena i prekomjernog znojenja pazuha i sl. U estetskoj kirurgiji, najčešća je upotreba u liječenju bora na čelu, bora na korijenu nosa, smijalica sa strane očiju itd.

vistabel

“Ne postoji osoba koja je ljepša,nakon tretmana i TOČKA”

No comment.

“Vidi se promjena,da imam novaca i ja bi malo oko očiju ovako ostajem prirodna i mislim da mi svi vide bore i ono baš gledaju u njih.Tako da svakoj budali svoje veselje.”

Sigurni smo da nije tako… Ali, kad poželite osvježenje, tu su fileri i botox, kao i ostale neinvazivne metode pomlađivanja :).

South Africa fashion model Jenna Pietersen stars in Lingadore Lingerie Spring Summer 2014 collection., Image: 192712163, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

“Da imam novca, zašto ne, nisam za pretjerivanje, mislim da bi između 45-50 bilo idealno vrijeme za tako nešto …..”

Ovisi o vašem tipu kože. Fileri i botox lijepo će osvježiti lice i ukloniti znakove starenja, no ako se javi veći suvišak opuštene kože, vrijeme je za kirurške metode.

“Sve izgledaju isto”

Nismo primijetili…

“Pustimo mlade da budu mladi a starenje bi trebalo biti popraćeno nekim drugim zadovoljstvima a ne prkositi onome što je neminovno. To ne znači da se treba zapustiti nego se znati nositi sa godinama.”

Da se svi ljudi dobre nose sa starenjem, sigurno u svijetu ne bi bilo mjesta za različitu kozmetiku, tretmane, zahvate, odnosno za najveću rastuću industriju… Svi se drugačije nosimo s godinama.

PARIS FASHION SHOW SUMMER 2016

“Nema te kreme skupe ili jeftine koja briše bore. Stvar je izbora, ali da marketing u kozmetičkoj i estetskoj industriji radi svoje, to je vidljivo sve više i više. Uskoro će i 15-godišnjakinje aplicirati filere i botox, jer to rade ‘svi’.”

U pravu, ste nijedna krema nije dovoljno moćna da izbriše bore na način koji to rade estetski tretmani. Kreme rade druge stvari… Fileri su „punjači“. S 15 godina lice je pomalo „bucmasto“ i nema smisla da bude još bucmastije. Isto tako, zašto bi botox netko stavljao s 15 godina ako tada nema bora. Ovi tretmani imaju svoj cilj i svrhu za koje su namijenjeni te se i za to koriste. Ako vašoj koži nisu potrebni takvi tretmani jer ih ne želite ili nemate bora, nemojte ih koristiti, jednostavno je :).

Pročitajte još i ...