Savršeni preparati protiv bora za problematičnu kožu

Pri odabiru skincare proizvoda najčešće se fokusiramo na jedan glavni problem – kod nekih je to suhoća, kod drugih višak sebuma, kod trećih bore, a kod četvrtih mrljice… Svatko od nas ima „slabu točku“ koja ga sprječava da u svojoj koži u potpunosti uživa, zbog čega najčešće kupujemo proizvode koji su namijenjeni rješavanju upravo tog problema.

Znakovi starenja su se pojavili, a ten još uvijek nije čist

No, što ako naša koža ima više od jedne skupine problema? Primjerice – iako se nekada problematična koža sklona prištićima povezivala samo s mladenačkom dobi, danas je sve veći postotak žene koje s aknama i začepljenim porama bore i u odrasloj dobi – čak i u dobi kada njihovo lice već pokazuje znakove starenja.

Znajući kako je za problematičnu, masniju kožu najvažnije dobro čišćenje i tretman nježnim kiselinama, možemo pomisliti kako takav tretman nije spojiv s anti-age režimom, jer formule koje isušuju kožu od viška sebuma nikako ne mogu biti dobre za kožu sa znakovima starenja kojoj je potrebna dodatna vlaga… Ipak – ova se paradigma mijenja kreiranjem proizvoda koji su namijenjeni upravo ženama koje su dobi u kojoj je potrebno tretirati znakove starenja, a istovremeno se još uvijek bore s nepravilnostima i problematičnim tenom.

Savršeni preparati za zrelu, a problematičnu kožu

Takve smo proizvode pronašli u Age-Purify liniji slavnog francuskog brenda Filorga. Činjenica da je riječ o jednom od najpopularnijih anti-age brendova na najzahtjevnijem skincare tržištu – onom francuskom, govori nam dovoljno o kvaliteti naprednih i visokosofisticiranih formula Filorginog laboratorija.

Prvi proizvod koji je privukao pažnju skincare entuzijastica je Age-Purify Clean gel za pranje lica. Riječ je o posebno formuliranom gelu namijenjenom čišćenju mješovite i masne kože, a glavna mu je funkcija pročistiti i zagladiti kožu te u isto vrijeme djelovati na znakove starenja i nesavršenosti na koži.

Zahvaljujući kompleksu Hyaluro-Youth CX sastavljenom od hijaluronske kiseline, peptida i glikopeptida koji djeluju na bore i zaglađuju kožu, uz dodatak matriks tri polisaharida koji pomaže ukloniti nečistoće i čestice onečišćenja, ova je formula savršena za ekspresno i dubinsko čišćenje lica, bez isušivanja (što je kod zrele kože ključan problem).  Dermo-Rescue kompleks CX sastoji se od 5 kiselina (među kojima su i glikolna, mandelična i azelaična – najučinkovitije kiseline za problematičnu kožu), a one u kombinaciji rade mikro-piling te djeluju na pojavu prištića i mitesera, sužavaju proširene pore te kontroliraju prekomjerno lučenje sebuma.

Serum s dvostrukim djelovanjem koji ćete obožavati

Nakon adekvatnog čišćenja, ključno je koži osigurati ciljane aktivne sastojke koji će zadovoljiti sve ključne potrebe kože – od hidratacije (koja je glavna točka anti-ageinga) pa sve do snažnih sastojaka namijenjenih kontroliranju i suzbijanju nepravilnosti povezanih s masnim tipom kože.

Upravo je takav preparat dio Filorgine linije – a riječ je o Age-Purify Intensive serumu s dvostrukim djelovanje. Jedinstveno formuliran za sprječavanje pojave nesavršenosti i ublažavanje bora, ovaj će serum naprosto revitalizirati kožu i odgovoriti na specifične potrebe mješovite ili masne kože, koja je osim „zubom vremena“ nagrizena i ponavljajućim prištićima, miteserima i proširenim porama.

Ovaj je serum formuliran na temelju stručnosti dermatologa i estetskih liječnika te osigurava ravnotežu koja uzima u obzir i udobnost vaše kože i njezin izgled. Pomoću Hyaluro-Youth CX kompleksa, intenzivno hrani kožu i djeluje na smanjene bora, dok biljni ekstrakti rebalansiraju i smanjuju nesavršenosti te daju trajni osjećaj profinjenosti i prirodne blistavosti. Baš poput gela za čišćenje, i serum sadrži 5 kiselina koje direktno preveniraju nepravilnosti i smanjuju lučenje sebuma.

Idealan završetak rutine

Poželite li dodatnu dozu hidratacije nakon nanošenja seruma, u Age-Purify liniji nalazi se i inovativni Fluid, koji djeluje kao nevidljivi štit protiv štetnog učinka onečišćenja i drugih vanjskih agresora.

Uz Hyaluro-Youth CX i Dermo-Rescue kompleks, ovaj proizvod sadrži i exopolisaharid koji djeluje kao snažna zaštita od onečišćenja i teških metala, za koje je doprinose pojavi nesavršenosti. Ovaj se fluid može koristiti samostalno ili nakon seruma.

Kao završetak snažne anti-age rutine čišćenja, preporučuje se Age-Purify maska s dvostrukim djelovanjem. Njena hidratantna i pročišćavajuća kremasto-glinena tekstura pruža trenutni učinak obnavljanja površine kože, a savršena je za kožu koja stvara višak sebuma i prekomjerno se sjaji.

 

Baš poput ostatka linije, sadrži Hyaluro-Youth CX i Dermo-Rescue CX kompleks s kiselinama za mikropiling, cink i matirajući agens, no posebna je po snažnom učinku na čišćenje pora. Prirodni ekstrakt gume iz drveta pistacije pročišćava i sužava pore, dok bijela glina upija višak sebuma te trenutačno i trajno matira kožu.

Pročitajte još i ...