Soft goth look – vladar (i) ove makeup zime

Sigurni smo da ste se, kao i mi, ali i većina svijeta, na prvi pogled zaljubili u  Wednesday Addams koju je maestralno utjelovila prekrasna Jenna Ortega. Sama serija u rekordnom je roku postala globalni hit, a fantastični goth lookovi mlade Wednesday postali su inspiracija brojnim djevojkama i ženama diljem svijeta.

 

No, gledajući Wednesday Addams iz epizode u epizodu, mogli smo se uvjeriti da je koncept goth estetike odavno prerastao crni ruž i smrtno blijedu kožu. Suvremeni goth došao je u svojoj soft varijanti i izuzetno je ženstven, te je kao takav, jedan od najpopularnijih lookova i ove zime. U isto vrijeme romantičan i mračan, odlično će se uklopiti u maglovite i hladne zimske dane – od zore do sumraka.

A da će to definitivno biti tako, pokazale su i brojne modne revije koje su najavljivale sezonu jesen/zima 2023/24. Jako puno dizajnera odlučilo se upravo za takav izgled svojih prekrasnih modela koje su nosile soft goth make-up, pokazujući tako i senzibilnost i individualnost

Osnovne smjernice

Glavne karakteristike soft goth makeupa su, naravno, sjenčanja, tamnije boje, matiranje. Ruž, umjesto u crnoj, dolazi u boji cigle ili crnog vina, dok oči naglašavamo crnom olovkom. Ten je strogo blijed, iako, u suvremenoj verziji – blistav. Ovaj je look inaugrirao i veliki povratak eyelinera koji dolazi sam, ali i u funkciji smokey eyes efekta.

Ovaj se trend može mijenjati i nadograđivati ovisno o prilici pa tako može krenuti u casual smjeru koji obuhvaća tonove kao što su boja trule višnje i čokoladno, a odlično će funkcionirati i u vrlo svečanim situacijama kada mu dodajemo sjaj, šljokice i neočekivane boje poput tamno plave ili tirkizno zelene.

Smokey eyes kao zvijezda looka

Soft goth glam najbolje ćete postići ako se fokusirate na oči, što, drugim riječima znači – smokey eyes. On je profinjen i elegantan kao i do sada, ali ovoga puta dolaz u nešto laganijoj varijanti.

1

Nijanse su vidljive, ali decentne, stvaraju dubinu pogleda, ali bez viška pigmenta, stvaraju zavodljiv pogled koji je i dalje nonšalantan. Osim toga, jednostavno ga je napraviti, a pristaje baš svakom oku i svakoj situaciji.

 

 

Pročitajte još i ...