Kamo zapravo idu Parižanke kada kažu da idu na – godišnji odmor?

Iako se naizgled ne trude, Francuskinje pomno brinu oko svoga izgleda. Jedna od takvih je i muza Karla Lagerfelda i autorica knjige „Kako biti Parižanka u svakoj prilici“, Caroline de Maigret.

Caroline je model kuće Chanel i muza poznatih fotografa poput Petera Lindbergha, Terryja Richardsona i Marija Testina, ali i glazbena producentica, street style ikona, poduzetnica, spisateljica i jedna od predstavnica prepoznatljive francuske „je ne sais quoi“ filozofije.

Ova francuska aristokratkinja (djed joj je knez Michel Poniatowski, a otac grof Bertrand de Maigret) prepoznatljiva je po nonšalantnom stilu. Ipak, za Vogue je priznala da vrlo pažljivo brine o svome izgledu, a objasnila je izraz „fuckable“ koji koristi u svojoj knjizi, kao seksipilan i poželjan izgled u svakoj prilici.

„’Fuckable’ filozofija podrazumijeva voditi brigu o svome izgledu i nikada se ne zapustiti. Lijepo je ujutro napustiti kuću sređen, čak i ako idete samo do pekare ili prošetati psa, važno je dobro se osjećati i poštovati sebe. S vremenom sam počela osjećati da mi je potrebno malo više šminke nego prije – u 20-ima je bilo sasvim u redu otići van nenašminkana.“

Zaštitni znak ove 42-godišnjakinje su šiške koje nosi već više od 10 godina. Osim što doprinose njezinom rock stilu, skrivaju i bore na čelu, te su joj, kaže, barem zasad bolje rješenje od botoxa.

View this post on Instagram

✌️

A post shared by Caroline de Maigret 🇫🇷 (@carolinedemaigret) on

„Mit je da su Francuskinje prirodne“

Mladoliko lice zasad održava hidratantnim kremama, ali u svojoj je knjizi otkrila kako gotovo da nema Francuskinje koja nije na sebi nešto korigirala. Kako je kazala u intervjuu za Vogue, željela je prekinuti mit o tome da su Francuskinje potpuno prirodne.

„Nisu apsolutno sve napravile tretman botoxom ili nešto operirale, ali dobar dio njih jest. U svemu tome važna je umjerenost. Čak i kada posvetite dobrih pola sata makeup-u, cilj je izgledati što prirodnije. Mnoge Francuskinje kažu da idu na jug zemlje na odmor, a zapravo odlaze na korekciju kapaka – ne na lifting cijeloga lica, već samo kapaka“, otkrila je.

U knjizi je otkrila i savjete vezane uz estetsku kirurgiju. Naime, prema njezinom mišljenju, treba odabrati jedan dio lica ili tijela kojim vam najviše smeta i korigirati samo njega, i to što je kasnije moguće. Pravi je uspjeh, nastavlja, ako ta operacija nije preočita i ako izgledate prirodno, a svakako bi trebalo izbjeći korekcije koje izgledaju umjetno i ostvaruju izgled lutke. I, za kraj, napravite najbolje od onoga što vam je majka priroda podarila.

Pročitajte još i ...