Francuski brend drastično povećao učinak aktivnih anti-ageing sastojaka

Kada malo bolje razmislimo, možda anti-age nije najspretniji pojam, ali od samog pojma oduvijek je bilo važnije značenje koje ćemo mu pridati vlastitim djelovanjem. Za Eau Thermale Avène anti-age njega nikada nije predstavljala epsku bitku iz koje izlazimo kao pobjednici brišući bore s lica i zauvijek zaustavljajući vrijeme. To nije moguće, a nije ni potrebno: starenje je divan i prirodan proces koji treba prihvatiti i koračati s njim ruku pod ruku.

No za Eau Thermale Avène kao dermokozmetički brend koji već 30 godina nježno i predano brine za osjetljivu kožu svih uzrasta iznimno je važno da svaka žena bude zadovoljna svojim odrazom u ogledalu. Svatko ima svoju viziju ljepote, no teško je zamisliti da bi se nekome sviđali ten bez sjaja, znakovi umora, bore i neujednačena tekstura kože. Naša vizija anti-age njege podrazumijeva lijepu i glatku kožu, ten zdravog sjaja koji zrači i tako priča priču o sretnom i ispunjenom životu u svačijem ogledalu.

Stručnjaci Dermatoloških laboratorija Avène s tim su ciljem razvili A-OXitive liniju, provitaminsku rutinu protiv prvih bora, oksidativnog stresa i zagađenja te PhysioLift liniju koja zaglađuje duboke bore i brazde te vraća volumen zreloj koži. Proizvode iz obje linije do kraja prosinca možete pronaći u svim bolje opremljenim ljekarnama po 30 % nižim cijenama.

Nova provitaminska rutina protiv prvih bora

Današnje 30-godišnjakinje ne žele zabrinuto gledati vlastito lice u ogledalu, pomno tražeći bore kako su to radile njihove majke i bake, radije će svoju ljepotu čuvati adekvatnom njegom. UV zračenje, zagađenje okoliša, plavo svjetlo monitora, loša hrana i alkohol, stres, genetsko nasljeđe potiču prekomjernu proizvodnju radikala, dolazi do oksidativnog stresa koji pak dovodi do oštećenja stanica kože koja ubrzano stari i gubi elastičnost, smanjuje se proizvodnja kolagena i pojavljuju se bore.

Kako bi se negativno djelovanje navedenih čimbenika što više ublažilo u Dermatološkim laboratorijima Avène razvijena je linija A-Oxitive, čija učinkovitost počiva na dva udružena kompleksa: ANTIOXIDATIVNI ZAŠTITNI KOMPLEKS koji se sastoji se od provitamina E(pre-tokoferil) i provitamina C (askorbil glukozida) te OBNAVLJAJUĆI KOMPLEKS od provitamina E (pre-tokoferil) i retinaldehida.

Jedinstvena formula osnažena je nježnim i umirujućim djelovanjem Avène termalne izvorske vode, a namijenjena je svim, čak i najosjetljivijim tipovima kože. Liniju čine A-OXitive antioksidativni serum laganog mirisa i nemasnog završetka koji potiče prirodne obrambene mehanizme kože te i proces pomlađivanja stanica. A-OXitive dnevnu vodena kremu za zaglađivanje odlikuje hidratantna aqua-gel tekstura suptilnog mirisa koja vidljivo zaglađuje kožu lica i oslobađa prirodni sjaj kože.

A-OXitive noćna piling krema bez mirisa nježno sprječava prve znakove starenja i negativne učinke oksidativnog stresa tako što regenerira i detoksicira kožu. Područje oko očiju jako je osjetljivo jer su oči umorne od cjelodnevnog treptanja te ima vrlo malo lojnih žlijezda, stoga mu se treba pristupiti s posebnom pažnjom. Za to je zadužena A-OXitive krema za zaglađivanje područja oko očiju, koja nježnu učinkovitost može zahvaliti svojoj svježoj, vodenastoj teksturi koja se lako i brzo upija, a područje oko očiju je svježe i blistavo.

10-120-284: Idealne proporcije za njegu zrele kože

S tri patentirana aktivna sastojka Dermatološki laboratoriji Avène redefinirali su učinkovitost anti-age njege i to tako što su utvrdili maksimalnu veličinu za svaku pojedinu molekulu što je drastično povećalo učinak aktivnih sastojaka na poticanje prirodnih mehanizama ključnih za anti-age. To su Askofilin™ (10 kDa[1]) koji nadopunjava zalihe kolagena, mono oligomeri hijaluronske kiseline (120 kDa) koji jačaju strukturu kože te retinaldehid (284 Da) koji je zadužen za obnovu zaliha vitamina A, poznatog kao vitamina koji pomlađuje kožu.

Ta tri Eau Thermale Avène arhitekta zaglađuju bore, a kožu čine kožu čvršćom i blistavijom. PhysioLift liniju proizvoda čine PhysioLift dnevna njega dolazi u dvije teksture: emulzija (za normalnu do mješovitu) odnosno krema (suhu do vrlo suhu kožu), a namijenjena je dnevnoj anti-age njezi osjetljive kože. PhysioLift Noćni balzam donosi svježi izgled tako što učvršćuje kožu, smanjuje izraženost bora i uklanja znakove umora.

PhysioLift Oči je krema namijenjena osobama s osjetljivom kožom oko očiju, a posebna tekstura omogućuje da aktivni sastojci  djeluju tijekom cijele noći na ciljani način bez bojazni da će proizvod završiti u očima.

[1] U biokemiji je Dalton (Da) atomska jedinica mase. Zbog veličine molekula koje se proučavaju u biologiji i biokemiji ipak se češće koristi kilodalton (kDa) koji iznosi 1000 Daltona.

 

Pročitajte još i ...