Zapisano u DNA: Jedinstveni test koji zaista otkriva kako će vaša koža starjeti

Jednako kao što određuju visinu, boju očiju, kose i pigment kože, geni imaju odlučujući faktor u tome kako će koža izgledati s godinama. Prema istraživanjima, kad je u pitanju starenje kože, 60% rezultat je genetike, dok je 40% utjecaj vanjskih faktora. U prijevodu, kada jednom osvijestite sve potencijalne izazove koje vaši geni nose (60%), možete učinkovitije voditi brigu o vašoj koži (40%).

Paula Raia backstage - Sao Paulo Fashion Week - April 2014 - RTW Spring Summer 2015, Image: 189691166, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, FirstView

DNA analizom upoznajte potrebe svoje kože

Primjena DNA analize u upoznavanju kože označila je još jedan veliki napredak u svijetu estetske medicine. Ovom se analizom otkrivaju svi parametri koji definiraju proces starenja kože, a kada se ustanove, prema individualnim potrebama razvija se plan održavanja mladolikosti.

Kako bi svoje klijente uputili na tretmane koji će dati najbolje rezultate baš za njihovo stanje i utjecali na onih važnih 40% mladosti, Poliklinika Bagatin u svoju je ponudu uvrstila svjetski priznatu analizu kože prema kojoj tim stručnjaka oblikuje kombinaciju anti-age metoda.

Genetska predispozicija za starenje kože

Jedinstvena analiza kože obuhvaća testiranje SkinDNA metodom koja analizira genetske markere povezane s ubrzanim starenjem kože. Testom se analizira 16 genetskih markera (eng. single nucleotide polymorphisms, SNPs), povezanih s pet kategorija na kojima se SkinDNA zasniva.

Obuhvaćajući ove parametre, test utvrđuje genetsku predispoziciju za ubrzano starenje kože i omogućuje definiranje ispravnih preventivnih koraka koji će poboljšati buduće stanje i izgled kože.

Pet ključnih kategorija povezanih sa starenjem kože koje se proučavaju su:

  • Degradacija kolagena (koliko uspješno koža „čuva“ kolagen)
  • Glikacija/bore (koliko uspješno tijelo metabolizira šećer)
  • Oštećenje od sunca i pigmentacija (koliko uspješno se koža brani od štetnog utjecaja sunčevih zraka)
  • Oštećenje od slobodnih radikala (koliko uspješno tijelo stvara antioksidanse)
  • Osjetljivost kože (koliko je koža sklona iritaciji i upalama)

Penelope Cruz in the campaign for Viceroy, Image: 258097098, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Ono što vam koža želi reći, zapisano je u DNA

Na osnovu rezultata, njega kože prilagođava se svakom pojedinačnom genetskom profilu te „okreće“ nepovoljne genetske predispozicije u pozitivan ishod. Kada se otkrije na što je potrebno djelovati, tim stručnjaka Poliklinike Bagatin razvija plan i preporuke koje se sastoje od popisa:

  • aktivnih sastojka u kremama i/ili serumima potrebnih baš vama;
  • dodataka prehrani;
  • estetskih tretmana.

Postupak testiranja sastoji se od nježnog prikupljanja brisa sluznice s unutrašnje strane obraza aplikatorom, za što je potrebno svega 10 sekundi, i nema nikakvih medicinskih rizika. Uzorak se potom pažljivo pohranjuje i šalje na analizu u jedan od najvećih laboratorija u Australiji – Wellbeinggenomics sa sjedištem u Sydneyu.

Cijeli se proces odvija u strogo kontroliranim uvjetima, koji jamče sigurnost i zaštitu DNA i podataka, a sve pod nadzorom vrhunskih genetičara. Povjerljivost podataka garantirana je od prvog do zadnjeg koraka – od uzimanja samog uzorka DNA pa sve do kreiranja u potpunosti personaliziranog plana terapije.

Jedinstven koncept sinergije metoda

Kako bi stručnjaci Poliklinike Bagatin, odnosno liječnički i kozmetološki tim koji broji više od 20 članova, izradili jedinstven plan njege kože, prilagođen vašem genetskom profilu, radi se i detaljna Visia profesionalna analiza kože lica. Ona će analizirati krvožilne promjene, pigmentne promjene, posljedice UV oštećenja, širinu i stanje pora, prisutnost porfirogenih bakterija te smještaj i dubinu bora.

Uz dobiveni genetski uvid u stanje kože te nalaze trenutnog stanja kože putem Visia analize, kreira se individualna njega lica i preporučuju tretmani koji će spriječiti pojavu znakova starenja.

Neinvazivnim opcijama pomlađivanja i raznolikom ponudom s preko 60 anti-age tretmana koji zamjenjuju kirurške zahvate, u Poliklinici Bagatin možete pronaći rješenje za svaki problem kože ili znak starenja – popraviti tonus, teksturu i elastičnost kože, djelovati na produkciju kolagena i procese regeneracije, smanjiti pore, ublažiti hiperpigmentacije i umanjiti čak i najdublje bore.

Lena Gercke is the face for the new Spring 2017 campaign of Cadenzza Jewelry, Image: 325109039, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Korak bliže pronalasku “eliksira mladosti”

Protiv gena ne možemo, no poznavajući prave potrebe svoje kože, korak smo bliže pronalasku „eliksira mladosti“.

Osim što omogućuju razvijanje potpuno personaliziranog plana pomlađivanja, prema podacima zapisanih u DNA kodu i pomoću Visia analize, saznat ćete što zaista odgovara vašoj koži, a sveobuhvatnu njegu možete nastaviti i kod kuće, uz potrebne beauty sastojke i prehranu koja će doista učiniti razliku.

Pročitajte još i ...