Potpuno pomlađivanje: Dr. Duduković otkriva sve o brandu filera s kojim se još niste upoznali

Za tekst na slovenskom jeziku kliknite link: Estetica.hr
Prve bore u 20-ima postaju duboki i vidljivi znakovi starenja u 40-ima. Iako se tada najčešće uzdamo u dobru kremu ili serum s visoko aktivnim sastojcima, ukoliko su znakovi starenja u već poodmakloj fazi, za pomlađivanje lica potrebno je napraviti korak dalje.

Ono što je nekada bilo moguće jedino pomoću operativnog zahvata, danas se postiže vrlo brzo, zahvaljujući dermalnim filerima hijaluronske kiselina kojima je moguće tretirati gotovo sve znakove starenja.

dr. Mladen Duduković

Na tržištu postoje različiti brandovi hijaluronskih filera, a dr. Mladen Duduković, renomirani plastični i estetski kirurg  i vlasnik Poliklinike Duduković, u svom je radu isprobao čitav niz preparata. Kroz svoje iskustvo upoznao je karakteristike svakog od njih, a u svoju ponudu, ističe, uvrstio one za koje vjeruje da pružaju najbolje rezultate.

Koristi isključivo filere premium razreda, među koje svakako spada i Belotero, s kojim se naši čitatelji još nisu imali prilike upoznati. Zato nam je ekskluzivno otkrio kako baš tim brandom filera vratiti licu svježinu, bilo da ste u 30-ima ili 50-ima, te kako tretirati različite znakove starenja.

11-7-2017 Jennifer Lopez new music video "Ni TĂş Ni Yo" ft. Gente de Zona Pictured: Jennifer Lopez, Image: 341632920, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Planet

Postoji li imperativ mladolikosti?

Nedostatak volumena u licu, spušteni obrazi i produbljivanje nazolabijalnih bora najočitiji su znakovi starenja na koje je uobičajenom beauty njegom vrlo teško djelovati.  Upravo su obrazi i linija čeljusti dijelovi lica čije se konture povezuju s mladolikim izgledom, a čak i najmanje promjene u položaju jagodica, dodaju nam godine i ostavljaju dojam umornog izgleda.

S obzirom na to da niti jednom kremom ne možemo popuniti duboke bore niti vratiti obrazima punoću koju su imali prije desetak godina, rješenje se krije u sofisticiranom tretmanu filerima kojima se jednostavnim postupkom i bez oporavka može postići mnogo.

German fashion icon Heidi Klum in a new image for Astor Beauty 207 collection., Image: 330507747, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Trokut ljepote

Osim pravilnim proporcijama, mladoliko lice i univerzalna „formula ljepote“  opisuje se i jednim geometrijskim likom – trokutom. Takozvani invertirani trokut ljepote definiraju visoke i naglašene jagodice, napeti obrazi i napeta linija čeljusti. Prirodnim procesom starenja, ovaj uspravni trokut klizi, lice gubi svoje konture, a volumen se premješta na manje poželjna mjesta.

„Koliko god duboke bore bile očite, mijenjanje kontura lica znakovi su starenja koji najviše utječu na fizionomiju i s njima se najteže mirimo. Ispijeni obrazi, sve manje naglašene jagodice i opuštanje tonusa javljaju se već u 40-ima i produbljuju u 50-ima, a nastaju zbog promjena unutarnjih struktura, gubljenja masnog tkiva, manjka kolagena, hijaluronske kiseline  i svih onih saveznika ljepote kojih s godinama imamo sve manje“, otkriva dr. Duduković, ističući kako je na ovakve znakove starenja najbolje reagirati čim ih uočimo, no i za one izraženije postoji rješenje.

Brazilian fashion model Adriana Lima as ambassador for Maybelline 2017 collections., Image: 339498124, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pi

„Hijaluronski fileri postali su zlatni standard tretiranja znakova starenja. Ovisno o gustoći filera, različiti se preparati koriste u različitu svrhu – bilo da se radi o potrebama suptilnog liftinga, nadoknade volumena ili osvježenja kože“, objašnjava zagrebački kirurg.

Visoke i naglašene jagodice uvijek su u modi

Kada je licu potrebno nadomjestiti volumen, dodaje dr. Duduković, odabire se filer hijaluronske kiseline veće gustoće koji licu vraća punoću i nadoknađuje volumen, bez neprirodnog efekta.

Iskusan kirurg, vješta ruka i kvalitetan preparat, put su do dobrog rezultata. Svako je lice jedinstveno, svatko želi nešto drugo, no cilj je uvijek prirodan rezultat.

Elle Fanning and Nicole Kidman leave the Palais des Festivals after the "How To Talk To Girls At Parties" screening during the 70th annual Cannes Film Festival at Palais des Festivals on May 21, 2017 in Cannes, France//NIVIERE_1952011/Credit:NIVIERE/VILLARD/SIPA/1705212059, Image: 333100774, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Sipa Press

„Osim u obrazima, volumen se najčešće gubi i na području brade, a ovisno o crtama lica i znakovima starenja, određuje se koju je regiju lica potrebno modelirati. Jednostavan za oblikovanje, a pritom dovoljno gust za vraćanje punoće, Belotero Volume izvrstan je izbor kada je licu potrebno vratiti mladoliki V-oblik.“

Čarobni štapić za perioralne i duboke nazolabijalne bore

Starenje srednje trećine lica povezano je s preostale dvije regije. Spuštanjem obraza, produbljuje se nazolabijalna bora, a sve istaknutiji podočnjaci daju licu još umorniji izgled. Vratiti licu vedrinu, ukloniti bore oko usana i tretirati bilo koju regiju lica, moguće je „čarobnim štapićem“ – hijaluronskim filerima, brzo i bez potrebe za oporavkom.

„Najčešće odgovor ne leži u tretiranju samo jedne regije lica. Kombinacijom tretmana, pomlađuju se sve regije, a jedino se tako postiže skladan i prirodan rezultat“, otkriva dr. Duduković, objašnjavajući kako svaki filer branda Belotero ima svoju zadaću.

Svaki je filer razvijen s točno određenom namjenom. Ovisno o cilju i regiji lica, bira se odgovarajući preparat. S Belotero Volume filerom najčešće kombiniram Belotero Intense kojim se postiže lifting efekt i popunjavaju duboke nazolabijalne bore. No, kada je riječ o manje naglašenim borama oko usana, kakve se javljaju u 30-ima, preporučujem filer manje gustoće kao što je Belotero Balance, koji prirodno zaglađuje bore i idealan je za umjerene znakove starenja.“

Pomlađeni pogled

Da nježna regija oko očiju zahtijeva posebno pažljiv pristup, zna i naš iskusni sugovornik koji ističe kako je upravo to područje najveći izazov za liječnike. Znakovi starenja na gornjoj trećini lica javljaju se prilično rano, u nekim slučajevima već u 20-ima, a posljedica su mimike, izlaganja suncu i prirode kože ove regije.

„Koža oko očiju vrlo je tanka i s korekcijama ove regije treba biti posebno oprezan. Iako najveći izazov, tretiranje ovog područja spada među moje omiljene tretmane. Precizna ruka i pravo mjesto tretiranja nisu dovoljni. Nužno je odabrati filer koji će se prirodno i glatko integrirati, bez neravnina pod površinom kože“, ističe dr. Duduković, dodajući kako je iz Belotero linije za ovu regiju idealan Belotero Soft filer.

Kvaliteta kože prioritet je u svih dobnih skupina

Lijepa koža postala je imperativ i prioritet svih dobnih skupina. Novi trendovi koji naglašavaju minimalizam u makeupu i prirodnost lica, doveli su do sve veće potražnje besprijekorne kože. Najljepši ukras žene ujednačen je ten, prirodno blistavog „glow“ efekta koji odražava dubinsko zdravlje i nahranjenost kože.

Za postizanje besprijekorno mekog i zaglađenog tena, ključna je hidratacija, ističe dr. Duduković, a u godinama kada kreme nisu dovoljne za vraćanje dubinske vlage, izvrstan je odabir hijaluronski filer Belotero Hydra.

Sara Sampaio (sarasampaio / 14.07.2017): "One week till vacay and my bday, Image: 342310245, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Face To Face A

„Riječ je o proizvodu namijenjenom popravljanju kvalitete kože, koji će hranjenjem dubljih struktura vratiti licu zdravi, mladenački sjaj. Tretman Belotero Hydra filerom preporučuje se kod neujednačene strukture kože te umorne i beživotne kože lica, vrata i dekoltea. Želite li instantno osvježenje, dubinska njega korak je koji ne biste trebali preskočiti.“

Intenzivnom obnovom i vraćanjem zaliha hijaluronske kiseline, i ostali će znakovi starenja biti manje vidljivi, a čitav će ten odisati mladenačkom svježinom i sjajem, zaključuje dr. Duduković.

Pročitajte još i ...