Dr. Mladen Duduković: Tijelo Jennifer Lopez

Kada govorimo o svjetskim celebrityjima i najseksi ženskim tijelima, teško ćemo zaobići Jennifer Lopez ili „Booty singer“, kako je često nazivaju.

Dr. sc. Mladen Duduković
Kolumnist dr. sc. Mladen Duduković

Aduti njezinog izgleda su vrlo atraktivno lice i jako naglašene obline, a muškarci bi rekli da je „ima taman tamo gdje je treba biti“. Takav izgled karakterističan je za latino i afroameričku populaciju, te miješane populacije iz navedenih područja.

Jennifer Lopez in 'A.K.A'.

Hollywood star Jennifer Lopez wears her JLO by Jennifer Lopez clothing new collection

Karakteristike takve tjelesne konstrukcije su nježan i gracilan gornji dio tijela koji nema prevelike grudi niti preširoka ramena, uski struk i izrazito naglašeni bokovi te stršeća stražnjica uz formirane natkoljenice (naglasak na voluminoznoj mišićnoj podlozi) s uskim koljenima, tankim, ali mišićavim potkoljenicama te, naravno, uskim gležnjevima.

Tijelo kakvo ima Jennifer Lopez nije osobito učestalo u našim krajevima, ne bih rekao iz razloga što imamo drugačiji ukus, već zbog genetike koja našim ženama u tom pogledu nije bila sklona pa su naš ideal ljepote visoke, vitke žene s više ili manje naglašenim oblinama.

Definitivno neću reći da kod nas nema žena koje jednako atraktivno izgledaju, ali naglašavam da je kod takvog izgleda presudna genetika, a da su jednako važni i tjelovježba i samokontrola jer je jako tanka granica između seksi izgleda i početnih znakova debljanja.

Instagram

Problem kod većine žena jest genetski uvjetovano nepoželjno nakupljanje masti na trbuhu i natkoljenicama pa stražnjica zbog preširokog struka i obujma natkoljenica nije dovoljno istaknuta. Ako na to dodamo jake listove i široka koljena, figura poprima zdepast i odeblji karakter, a povratak na ideal o kakvom pričamo tada je jako težak čak i uz pomoć plastične kirurgije.

Izazovan izgled i u poznijim godinama

Bez obzira na genetiku, treninge i način prehrane, na sve nas djeluje gravitacija i svima nam otkucava biološki sat te će neminovno doći do ispražnjavanja volumena i padanja naših atributa, koje onda naknadno možemo kirurški nabildati i održati jednako izazovan izgled i u poznijim godinama. Od operacija koje dolaze u obzir prije svega treba spomenuti „Brazilian butt lift“, metodu liftinga i povećanja stražnjice vlastitim tkivom. Operacija ima dvostruki efekt, prvo se liposukcijom smanji obujam struka i stanji tkivo iznad gluteusa, čime se istaknu prirodne obline stražnjice i bokova, a onda se još dobivenom masti dodatno popune glutealne regije, čime dodatno naglašavamo stražnjicu. Za one s nedovoljno masti, preporučuje se augmentacija stražnjice silikonskim implantatima.

S tijelom kakvo ima Jennifer Lopez prvo se treba roditi te ga je potrebno dalje aktivno održavati, upravo iz razloga što je visoko smještena i naglašena stražnjica vrlo osjetljiva na gubitak mišićne mase i masti te promjene u tonusu kože pa se ta ista stražnjica može ispuhati i objesiti, zbog čega se dobije „deflated and saggy look“. Da se to ne bi dogodilo, pretraživajući navike Jennifer Lopez, potvrdile su se moje pretpostavke o njezinom vrlo aktivnom životu s konstantnim ciljanim i iscrpljujućim te strogo nadziranim treninzima.

Naišao sam i na nekoliko tekstova koji spominju i možebitne operacije u smislu augmentacije grudi i stražnjice, koje su kasnije deklarirane kao tračevi. Ukoliko je to netko i učinio, moram reći da je to učinio savršeno i potpuno nenametljivo. Moram napomenuti i da što god naša J.Lo radila u smislu većih ili manjih estetskih zahvata, održavanja lica botoxom, filerima ili skin boosterima, ničim nije pretjerala i savršeno prirodno izgleda. Ne sumnjam da je posjetnica njezinog doktora u Hollywoodu vrlo vruća i tražena roba.

Jennifer Lopez for Endless.

profimedia-0119586751

Pročitajte još i ...