Meet dr. Duduković

Estetski zahtjevi današnjice visoko su postavljeni: od stanova u kojima živimo, automobila koje vozimo, odjeće koju nosimo i, naravno, fizičkog izgleda od kojeg ne možemo pobjeći.

Upravo zbog ovog posljednjeg posao plastičnog kirurga zahtijeva znanje, edukaciju, stručnost i pristup klijentu koji se treba graditi na čvrstim nogama povjerenja. Kada je riječ o estetskoj kirurgiji, koja je često popraćena neodobravanjem i predrasudama koje proizlaze iz neupućenosti i nedovoljne informiranosti okoline, liječnik se treba dvostruko više truditi kako bi otklonio klijentove dvojbe i strahove. Klijent u svakom trenutku treba biti siguran da je odabrao stručnog i kvalificiranog liječnika u kojeg ima potpuno povjerenje.

Doktor Mladen Duduković, iako vrlo mlad, vrhunski je plastični, rekonstruktivni i estetski kirurg koji je svoj život posvetio zdravlju i ljepoti ljudi što zahtjeva puno odricanja, energije, znanja i entuzijazma. Zaposlen je u kliničkom bolničkom centru Zagreb, poznatijem kao „Rebro“, gdje se usko specijalizirao za rekonstrukciju dojke nakon liječenja karcinoma.

Prvi je hrvatski dobitnik Avonove globalne stipendije za liječenje raka dojke, a edukaciju u sklopu iste, odradio je u Americi, na Zavodu za plastičnu i rekonstruktivnu kirurgiju najbolje bolnice na svijetu, „Johns Hopkins Hospital“ u Baltimoreu, u državi Maryland. Za to vrijeme imao je priliku učiti najmodernije metode i operacijske mogućnosti u kirurškom liječenju raka dojke te rekonstrukciji dojke, od najvećih svjetskih stručnjaka. Dio inozemne specijalističke edukacije odradio je i u Danskoj i Sloveniji.

Zajedno s kolegama s Rebra sudjelovao je u timu koji je 2012. godine pacijentici iz Čakovca, u dobi od 43 godine, uklonio obje dojke zbog karcinoma, a potom od masnog tkiva i kože s njezina trbuha napravio obostranu primarnu rekonstrukciju dojki kao prvu takvu operaciju u Hrvatskoj.

Osim što velik dio vremena posvećuje liječenju raka dojke i rekonstrukciji dojke, rado se odaziva i na javnozdravstvene akcije različitih dobrotvornih udruga, upozoravajući na važnost redovitog pregleda dojki i ranog otkrivanja raka dojke, kao i približavanja pacijentima najmodernijih načina njegovog liječenja.

Dr. Duduković poseban interes pronalazi u estetskoj kirurgiji i kozmetskoj medicini te se u tim područjima intenzivno i kontinuirano educira. Također, aktivno sudjeluje na stranim i domaćim estetskim simpozijima i radionicama, a njegovo ime sve se češće spominje i u kontekstu jednoga od poželjnijih zagrebačkih estetskih liječnika.

S obzirom na energiju kojom zrači i neupitan talent i odnos prema struci, mislimo da i u ovom području od njega možemo očekivati velike stvari.

„Poznajem puno osoba koje žele izgledati lijepo i poboljšati svoj izgled. Moj je posao da ih iskreno i objektivno informiram o svemu i objasnim im svoje mogućnosti, a zatim, ako kliknemo, da im i ostvarim njihove najveće želje“, kaže dr. Duduković.

Iako je od njegovog subspecijalističkog ispita prošlo tek dvije godine, pacijenti su ga u obje, i 2015. i 2016. godine, odabrali kao jednog od najboljih hrvatskih plastičnih kirurga.

„Pacijenti su oni zbog kojih se apsolutno sve isplati. Rad liječnika posvećen je upravo pacijentima i ovim im putem zahvaljujem što su prepoznali moj rad i energiju koju unosim u ovaj posao. Oni me motiviraju za daljnji napredak i uvijek me iznimno veseli znati da su zadovoljni“, komentirao je dr. Duduković.

U slobodno vrijeme dr. Duduković voli sport, rekreativno se bavi trčanjem, a volonterski radi i kao član medicinskog tima hokejaške momčadi „Medveščak Zagreb“.

Pročitajte još i ...