Napokon dobra vijest za sve koji imaju višak kože na kapcima i natečene podočnjake

British fashion icon Kate Moss stars in clip 'Kate Dreams' for Stella McCartney's fall 2014 campaign., Image: 199850181, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Mnogima je želja vratiti izgled lica kakav je bio nekada, pomladiti područje oko očiju i postići svjež izgled. Zbog toga je dr. Matija Miletić iz ordinacije MM Medestetica osmislio posebnu ponudu za sve one koji žele osvježiti i pomladiti područje oko očiju.

Kapci su, kako nam je otkrio dr. Miletić, jedan od najčešćih razloga zbog koji žene posjećuju njegovu ordinaciju. Naime, područje oko očiju najbrže otkriva godine – što zbog istaknutih bora, a što zbog spuštanja kapaka i nastajanja masnih jastučića ispod očiju.

Dr. Matija Miletić, foto: Dražen Kokorić (Story.hr)

Kada taj problem postane pretjerano izražen, neka od estetskih metoda jedino je preostalo rješenje. Zbog toga je blefaroplastika, odnosno korekcija kapaka, jedan od najizvođenijih estetskih zahvata na svijetu. Iako se radi o operaciji, dr. Miletić ističe kako ovaj zahvat izvodi u lokalnoj anesteziji te nakon postupka možete kući, a oporavak traje od 2 do 3 tjedna.

„Korekcija kapaka jedina je operacija koje se može izvesti u lokalnoj anesteziji, a daje izvrsne rezultate i s lica skida i do 10 godina“, otkrio nam je dr. Miletić, dodajući kako ožiljci nakon zahvata s vremenom izblijede, a nisu toliko vidljivi jer se smještaju u prirodne brazde na koži.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Alexander Wang Backstage New York Ready to Wear. Spring/Summer 2018. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 355894940, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Camerapress

Spušteni gornji kapci i naglašeni jastučići

Spušteni gornji kapci estetski su i funkcionalni problem – osim što licu daju tužan izgled i dodaju godine, smetaju vidnom polju i ograničavaju ga. Reljefni podočnjaci odnosno istaknuti masni jastučići ispod očiju daju umoran izgled i ne mogu se prikriti čak ni makeup-om.

Te promjene oko očiju uvelike utječu na cjelokupni dojam lica, čine ga starijim i stvaraju frustraciju jer se ne mogu sakriti ničim osim sunčanim naočalama. Zato mnoge dame i poneki muškarci, otkriva nam dr. Miletić, dolaze k njemu po savjet, nakon čega se odlučuju za blefaroplastiku.

„Gornjom blefaroplastikom se odstranjuje višak gornje kože na kapcima, a potom reducira masni jastučić prema unutarnjem dijelu oka, dok se u postupku donje blefaroplastike rez kreira tik ispod trepavica, a kada se dosegne vanjski očni kut, učini se kosa ekstenzija prema vanjskom dijelu lica. Potom se uklanjaju masni jastučići i višak kože koji uzrokuju vrećice, odnosno „napuhnute“ podočnjake“, objasnio nam je dr. Miletić.

Uklanjanjem viška kože otklanja se tužan pogled i smetnja vidnom polju, dok se uklanjanjem masnih jastučića briše umoran izgled lica. Sve to dodaje godine, a ovom se operacijom rješava za 2,5 sata.

Prije i poslije (iz arhive dr. Matije Miletića)

Dobra vijest za sve koji žele korekciju

Osim izvrsnih uvjeta i rezultata, dobra je vijest i posebna ponuda MM Medestetice. U trenutnoj posebnoj ponudi, cijena korekcije gornjih kapaka u ordinaciji MM Medestetica iznosi 4 500 kuna, donjih 6 000 kuna, a ako se odlučite za potpuno pomlađivanje područja oko očiju, odnosno korekciju i gornjih i donjih kapaka, cijena je 10 000 kuna.

Prije i poslije (iz arhive dr. Matije Miletića)

Oči kao nekada

Rezultatima su pacijenti, otkriva dr. Miletić, vrlo zadovoljni. Oči poprimaju oblik kakav su imale u mlađim danima, a onima koji žele ukošenije, mačkaste oči, dr. Miletić preciznom rukom napravi i tu promjenu.

Za postupak blefaroplastike iznimno je važna preciznost liječnika. Oči moraju biti simetrične, šavovi dobro pozicionirani, a višak kože i masnog tkiva pažljivo uklonjen. S obzirom na brojne operacije koje je dosad izveo, dr. Miletić ima mnogo iskustva a, kako kaže, blefaroplastika je njegov najdraži zahvat.

„Blefaroplastika je poseban izazov. Zahtijeva puno znanja i vještine i pacijentu uvijek predstavlja iznimnu važnost. Oči su prvo što vidimo kod ljudi, stoga osjećam iznimnu odgovornost da sve ispadne savršeno“, kazao nam je dr. Miletić, dodajući kako nema ništa ljepše od zadovoljnog pacijenta kojem ste produžili mladost.

Pročitajte još i ...