Povećanje penisa

Veličina penisa za većinu je muškaraca osjetljivo pitanje. Iako su istraživanja pokazala da veličina penisa nije najbitnija za zadovoljenje žene u fiziološkom smislu, malo je onih muškaraca koji ne bi htjeli imati veći spolni organ, čak i ako je njegova veličina prosječna ili veća od toga.

Kakav god bio, veličina penisa utječe na samopouzdanje muškaraca. Zbog toga ni ne čudi da su stručnjaci osmislili metode za povećanje penisa. Upravo o tome razgovarali smo s prof. dr. sc. Davorom Mijatovićem, dr. med. koji nam je objasnio sve što je važno znati ako razmišljate o ovom zahvatu.

img_0460
Prof. dr. sc. Davor Mijatović, dr. med.

Dr. Mijatoviću, otkrili ste nam da se muški spolni organ može povećati kirurškom metodom. Kako se to radi?
Zahvat se izvodi u općoj anesteziji tako da se učini rez iznad korijena penisa, tj. na pubisu i pristupi se na penilni suspenzorni ligament. To je vezivna spona između pubične kosti i tijela penisa koji zadržava penis u vodoravnom ili podignutom položaju za vrijeme erekcije te ujedno stabilizira dužinu penisa.

Kada se taj ligament prereže, moguće je izvući određenu dužinu penisa. Penis se tada postavljanjem šavova zadrži u novom položaju, odnosno u novoj dužini.

U literaturi se navodi da je penis moguće produljiti od 0 – 4 cm. Treba naglasiti da je rezultat operacije individualan jer nitko ne može procijeniti koliko se penis može produžiti, odnosno ne postoji metoda kojom bi se krajnji rezultat mogao predvidjeti.

Radi li se o trajnom rješenju?
Produljenje penisa ima trajne rezultate.

 Jon Kortajarena pictured in this celebrity social media photo!, Image: 324527809, License: Rights-managed, Restrictions: For content licensing please contact: Xposure Photos pictures@xposurephotos.com 44 (0) 208 344 2007, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos

Kome ne preporučujete ovaj zahvat?
Muškarci koji nemaju realne zahtjeve glede produljenja ne bi se trebali podvrgavati tom zahvatu.

Što mislite, rade li to muškarci zbog sebe ili zbog partnerice?
Mislim da prvenstveno to rade zbog sebe, a razlog je stjecanje većeg samopouzdanja.

Postoje li negativne posljedice zahvata?
Nema većih komplikacija u smislu gubitka osjeta ili impotencije. U ranom postoperacijskom tijeku mogući su hematomi i natečenost, a bolovi se rješavaju klasičnim analgeticima u obliku tableta.

Nakon zahvata potrebno je suzdržavati se od spolnog odnosa 4 – 6 tjedana. Jedina prava negativna posljedica je moguće nezadovoljstvo pacijenta postignutim rezultatom, odnosno nezadovoljstvo krajnjom dužinom.

Irina Shayk in the new spring summer 2015 ad campaign of Love Republic, Image: 217252184, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Thunder Press

Imate li povratnih informacija koliko su pacijenti zadovoljni zahvatom i imate li možda podatak koliko je muškaraca u Hrvatskoj do danas pristupilo zahvatu?
Ako se s pacijentom prije operacije dobro rasprave sve mogućnosti i ograničenja, pacijenti su rezultatom u pravilu vrlo zadovoljni.

Sustavne podatke koliko pacijenata u Hrvatskoj učini takav zahvat nema, ali u našoj poliklinici obavimo 50-ak takvih zahvata godišnje.

Postoje li prirodne, nekirurške metode povećanja spolovila i kako djeluju?
Prema mojim saznanjima ne postoje nikakve znanstveno provjerene nekirurške metode produljenja penisa.

Pročitajte još i ...