Iskustvo pacijentice: Novo rješenje s kojim se opušteni i naborani kapci zatežu bez odlaska pod nož

Zbog kože i do nekoliko puta tanje od ostatka lica, područje oko očiju smatra se najosjetljivijom regijom, a delikatna koža i manjak lojnih žlijezda ubrzavaju pojavu znakova starenja – na gornjim i donjim kapcima bore se često pojavljuju i godinama ranije nego na ostalim dijelovima lica.

Promjene koje pogađaju ovu regiju vrlo su kompleksne

Dok je riječ tek o lagano naboranim kapcima, s tom se promjenom još i možemo nositi uz pomoć dobrog seruma za lifting, no u trenu kada primijetimo izraženi višak kože na gornjim i donjim vjeđama ili masne jastučiće na podočnjacima, odraz u ogledalu odjednom nam postaje gotovo neprepoznatljiv.

Sve donedavno, za rješavanje ovog problema postojao je samo jedan način – operacija. Plastični bi kirurg odstranio višak kože i tkiva te zašio kapke u željeni položaj. Drugog načina da opuštene, naborane i spuštene kapke pomladimo i zategnemo jednostavno nije bilo, no u posljednje se vrijeme situacija, srećom, bitno promijenila.

Metode poput radiofrekventnog skalpela predstavljaju pravu revoluciju neinvazivnog pomlađivanja – jer na minimalno invazivan način postižu rezultate koji su se dosad mogli očekivati samo od operativnog zahvata. Kako točno metoda izgleda, što je posebnost ove napredne tehnologije i je li učinak zaista usporediv s klasičnom blefaroplastikom – saznali smo iz prve ruke, od 49-godišnje Lidije koja je s nama podijelila svoje iskustvo neinvazivnog zatezanja kapaka.

Do spuštanja gornjih kapaka došlo je već u dvadesetima

Naša se sugovornica, zbog viška opuštene kože na kapcima odlučila upravo na nekiruršku blefaroplastiku tehnikom radiofrekventnog skalpela u zagrebačkoj Specijalnoj Bolnici Arithera.

 

„ Već u ranim tridesetima primijetila sam da mi vjeđe nisu zategnute kao u dvadesetima, a iako me to nije pretjerano začudilo – jer je i moja majka imala isti problem te se operaciji kapaka podvrgnula u četrdesetima – definitivno me začudila činjenica da je do spuštanja gornjih kapaka došlo prerano“, objašnjava naša sugovornica. Tvrdi kako se situacija s godinama samo pogoršavala – vjeđe su postajale sve opuštenije, a vidljiv višak kože počeo se presavijati u nabore.

„Najviše mi je smetao umoran i tužan izgled lica koji se nakon dugotrajnog rada za računalom dodatno isticao – tada bih podizala obrve nastojeći podići i vjeđe, što je rezultiralo mrštenjem i stvaranjem bora na čelu, a spuštene vjeđe počele su utjecati i na vidno polje, pa sam bila primorana nositi i naočale“, objašnjava.

S obzirom na to da je o kirurškom rješavanju problema odavno razmišljala, Lidija je u razgovoru s estetskim kirurgom shvatila da operativni zahvat možda ipak nije najbolje rješenje za nju, jer se postoperacijski period s vidljivim znakovima zahvata može odužiti i na više od mjesec dana, a izbivanje s posla nije joj bilo prihvatljivo.

Rezultat usporediv s klasičnom operacijom kapaka

„Čula sam za minimalno invazivnu metodu zatezanja kapaka tehnikom radiofrekventnog skalpela, koji u Specijalnoj Bolnici Arithera izvodi prof. dr. sc. Rado Žic. S obzirom na to da je riječ o nadaleko poznatom estetskom kirurgu, svojom mi je reputacijom i iskustvom odmah ulio povjerenje“.

Aritherini specijalisti opće i plastične kirurgije, prof. dr. sc. Rado Žic, dr. med. i dr. sc. Krešimir Martić, dr. med.

Poznata po vrhunskim uređajima i najsofisticiranijoj tehnologiji, ova se medicinsko-estetska ustanova može pohvaliti iznimno širokom ponudom tretmana za neinvazivno i minimalno invazivno pomlađivanje, a za revoluciju u tretiranju regije oko očiju zaslužan je Top Quality Radio Skin uređaj, koji čitavo područje pomlađuje bez klasičnih rezova, šavova i dugog oporavka.

Ne oštećuje zdrava okolna tkiva

Najveća prednost minimalno invazivne estetske kirurgije mogla bi se svesti u jednu rečenicu – selektivno djeluje samo na ciljani problem, bez oštećivanja okolnih, zdravih tkiva. Radio Skin radiofrekventni skalpel ovaj je pristup odveo na višu stepenicu – djeluje isključivo na ciljanu površinu, bez negativnog učinka na sitne krvne žilice u regiji oko očiju, zbog čega su krvarenje i bolnost minimalni.

Pogađate – manje invazivna narav zahvata znači i kraći, jednostavniji i bezbolniji oporavak. Blefaroplastika Top Quality Radio Skin uređajem ne zahtijeva produljeni boravak u bolnici, kao ni bolna previjanja rana ili vađenja šavova – jer ih jednostavno nema.

A kako je tekao oporavak?

„Prva dva dana nakon zahvata nateklina se povećala, pa sam vikend provela kod kuće, tretirajući gornje kapke antibiotskom kremom i stavljajući hladne obloge koji su oteklinu bitno smanjili. Već četvrti dan oteklina se potpuno povukla, a ranice na kapku počele su se pretvarati u krastu, nakon čega sam tretirano područje održavala suhim, po uputi liječnika – kako bi krasta povukla dio kože procesom koagulacije tkiva“, detaljno nam je objasnila.

Nakon desetak dana, krastice su otpale, a Lidija je konačno mogla vidjeti rezultat zahvata – koža kapaka bila je zategnuta, a pogled otvoren i bez suvišnih nabora.

„Iznimno sam zahvalna stručnom timu Specijalne Bolnice Arithera na izvanrednom rezultatu, a ovaj bih zahvat preporučila svakome tko želi iz medicinskih i estetskih razloga učiniti blefaroplastiku, no želi izbjeći rezove, šavove, dugotrajne otekline, podljeve i bolovanja“, s oduševljenjem tvrdi naša sugovornica.

Individualni program za svako lice

Osim za uklanjanje i zatezanje opuštene kože kapaka, radioskalpel se u Specijalnoj Bolnici Arithera koristi i za mikro lifting te za tretiranje Cherry angioma, manjih keloida, seboreičnih keratoza, ožiljaka, posljedica akni, diskromija, fibroma, bradavica, ksentelazmi i hiperpigmentacija.

 

Sara Sampaio has posted a photo on Instagram with the following remarks: Instagram, 2019-04-09 11:32:48. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 425300597, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

S obzirom na to da je svako lice drugačije, baš kao i potrebe svake kože, u Specijalnoj Bolnici Arithera za svakog će pacijenta kreirati potpuno individualni program ARTSYNERGY, koji je osnova svakog protokola uljepšava i pomlađivanja.

Klijentice zainteresirane za tretman mogu se najaviti na konzultacije, a sve informacije o terminima konzultacija i cijenama tretmana možete saznati u Specijalnoj bolnici Arithera, na adresi Bukovačka cesta 1 ili putem kontakt telefona 012304074 te e-mail adrese mail:arithera@arithera.hr.

Pročitajte još i ...