Prozirna maskara – savršen saveznik no-make-up looka

Vjerujemo da danas nema ženske kozmetičke torbice u kojoj ne postoji maskara. Ona je beauty proizvod par excellence za kojim posežemo čak i onih dana kada nam doista nije do šminkanja, kada odlazimo na trening, u prirodu ili čak na plažu. Tada, naravno, korisnimo vodootpornu, ali maskara je pravi must kada je o make-upu riječ.

Davno su prošla vremena kada smo koristili isključivo crnu maskaru. Najprije je stigla smeđa u raznim nijansama, a onda su uslijedile smjelije varijante – plava, zelena, ljubičasta, crvena pa i bijela koja se nanosila samo na vrhove trepavica kako bi imitirala snježne pahulje na kapcima.

Nosi se prozirno

Danas najnoviji trend podrazumijeva takozvanu clean, odnosno posve bezbojnu, prozirnu maskaru. Njihove su formule uglavnom bez pigmenata, parabena, sintetičkih boja i umjetnih mirisa, što je sasvim sigurno dobrodošlo kod dama s osjeljitivim očima ili alergijama. Odluka o sastojcima koje će one imati, definitivno je na vama, a na tržištu se danas može naći solidan izbor.

Odličan saveznik no-make-up looka

Takozvani no-make-up look ponovno je veliki trend, no to nikako ne znači da ćete gradom hodati bez ikakve šminke na licu. Ovdje je poanta u tome da se propisnno našminkate, ali da vaše lice izgleda kao da na njemu nema make-upa. Clean maskara ovdje će vam biti sjajan saveznik. Ona će vašem pogledu pružiti tako željenu svježinu i budnost, a same će trepavice njegovati i pružiti im definiciju.

 

Ako je usporedimo s klasičnom maskarom, ona ima i poneke prednosti. Primjerice, možete zaboraviti na takozvane ‘panda oči’, odnosno neželjeno razmazivanje maskare oko očiju. Osim toga, clean maskaru, osim na trepavice, možete nanijeti i na obrve i tako i njih dodatno njegovati, urediti i začešljati. I na koncu, čišćenje lica bit će brže, lakše i jednostavnije, a izostat će i uobičajeno trljanje očiju. Dovoljno će biti tek malo mlake vode kojom ćete je isprati.

 

Pročitajte još i ...