Saveznici kože: serumi s vitaminom C

Close up girl

Serumi s vitaminom C su istovremeno dobri kao antioksidansi u borbi sa slobodnim radikalima te kao serumi koji vraćaju sjaj koži i djeluju protiv hiperpigmentacije. Pomažu proizvodnji kolagena, regeneraciji kože i zaštiti od sunca, a odličan su dio dnevne beauty rutine i u hladnim danima. Neizostavni su u zimskoj njezi, stoga vam donosimo nekoliko najučinkovitijih seruma s vitaminom C za kožu lica.

SkinCeuticals CE Ferulic

SkinCeuticals CE Ferulic ujedinjuje 15 posto vitamina C (L-askorbinska kiselina), 1 posto vitamina E i 0,5 posto ferulične kiseline. Ambalaža u smećkastoj, staklenoj bočici omogućuje stabilnost molekule vitamina C. Ono što ga čini jednim od najboljih vitamina C, osim optimalne koncentracije, jest i pH vrijednost od 2,5 koja mu omogućuje maksimalno prodiranje u kožu, a time i bolju učinkovitost. Njegova lagana i glatka tekstura te bezbojnost čine ga idealnim za jutarnje nanošenje prije hidratacije. Izvrstan je za normalnu i masnu kožu, a za suhu kožu jednako je kvalitetna zamjena Phloretin CF s nešto nižom koncentracijom vitamina C (10 posto) i 0.5 posto feruličnom kiselinom. Oba seruma imaju dokazano preventivno djelovanje na prerano starenje kože uzrokovano UV zračenjem. Izvrsni su anti-ageing proizvodi čija tekstura omogućuje trenutačni osjećaj zatezanja kože odmah nakon nanošenja.

635494263008-cefseal22-b

Obagi Professional-C Serum

Ovaj serum prilagođen je različitim tipovima kože. Na tržištu se nalazi u koncentracijama od 10, 15 i 20 posto pa je u nižim koncentracijama predviđen za suhu kožu, a 20-postotni je namijenjen masnoj koži lica, vrata i dekoltea. Kao i serum CE Ferulic, sadrži prirodni oblik vitamina C, L-askorbinsku kiselinu pa se nalazi u tamnoj bočici kako bi se spriječila oksidacija. Tekstura je glatka i lagana, ali ne ostavlja osjećaj zatezanja kao SkinCeuticals serumi. Također, pH je nizak pa sastojci brzo prodiru duboko u kožu i osiguravaju učinkovitost uz dugotrajnu apsorpciju vitamina C.

tsc-336_1z

NovExpert Booster Serum s vitaminom C

Booster seruma s vitaminom C u svojoj jednoj bočici sadržičak 25 posto vitamina C. U ovom serumu vitamin C nije u obliku L-askorbinske kiseline, već se radi o stabiliziranoj molekuli vitamina C, što omogućuje stabilnost na zraku pa je i sam serum pakiran u prozirnu ambalažu. Serum ima gelastu strukturu i narančaste je boje (podsjeća na svježe ocijeđeni sok naranče) i prema preporuci proizvođača namijenjen je svim tipovima kože, iako se za suhu kožu preporučuje i dodatno nanošenje hidratantne njege. Njegova stabilnost na zraku i visoka koncentracija omogućuju mu učinkovitost u borbi protiv starenja kože.

booster-with-vitamine-c-sans-capot-hd1

Monoderma C10

Čisti vitamin C u Monoderma kapsulama nalazi se s udjelom od 10 posto. Karakteristika ovog proizvoda je u tome što se u ampulama ne nalazi nikakav konzervans, a jedna ampula sadrži seruma koliko je potrebno za jednokratnu njegu lica i vrata. Smeđa boja kapsule štiti serum od vanjskih utjecaja pa u trenutku otvaranja kapsule i nanošenja na kožu serum ima maksimalnu koncentraciju neoštećenog vitamina C što ga čini jako učinkovitim i djelotvornim. Zbog svoje nešto niže koncentracije, u usporedbi s ostalim serumima, odličan je za sve tipove kože, bez straha od ikakve iritacije

monoderma-c10-package

Pročitajte još i ...