Eliksir mladosti: revitalizira, učvršćuje i daje koži sjaj

Najnovija epigenetska istraživanja ruše tezu da je za starenje odgovorno samo – vrijeme koje prolazi. Točnije, potvrđuju da su godine odgovorne za samo pedeset posto vidljivih znakova starenja, dok su za ostalo zaslužni vanjski čimbenici – i biološki odgovori na njih.

Nezdrava prehrana, pušenje, prekomjerno izlaganje suncu, nedovoljno sna… Svi ti faktori utječu na preuranjenu pojavu bora, gubitak elastičnosti, neujednačen ton kože.

Stanicama treba sve više energije

Također, stanice dobivaju sve manje energije, dok istovremeno trebaju sve više energije za obnovu te stoga dolazi do procesa energetskog starenja stanica.

Procesu istovremeno pridonosi i stres, jedan od bitnih faktora suvremenog načina života… Zbog svega toga koža očito trpi štetu, no renomirani brend Skeyndor ima rješenje.

Vratite vrijeme unazad

Timeless Prodigy Eliksir snažan je anti-age tretman koji se koristi kod kuće – u tri faze tijekom 30 dana – a djeluje na punjenje stanica energijom i smanjenje staničnog stresa kako bi se koža revitalizirala iznutra. Preporučuje se nanijeti jednostavnim masažnim pokretima koji pospješuju djelovanje preparata, a koriste se elementi Shiatsu masaže, tapkanja i japanske Kobido masaže.

Ovaj luksuzni eliksir s progresivnim multigenskim djelovanjem objedinjuje tri strategije pomlađivanja kojima se aktivira stanična geneza te poboljšava kvaliteta i funkcionalnost stanica.

Aktivne supstancije

Formula sadržava više od dvadeset snažnih aktivnih sastojaka uključujući faktore rasta, proteoglikane, bijeli tartuf, ekstrakt Tephrosia pupurea, matične stanice damašćanske ruže i stabla divlje masline.

A kako sve te tvari djeluju?

Matične stanice divlje masline utječu na učinkovitost i funkcionalnost mitohondrija, čime se usporava energetsko starenje stanica i potiče stvaranje optimalne razine energije dovoljne za prirodnu revitalizaciju kože.

Ekstrakt tephrosia purpurea ublažava oštećenja koja su nastala pod utjecajem stresa, na način da snižava razinu kortizola (hormona stresa) u stanicama kože, poboljšava tonus i vraća koži sjaj. Biljka potječe iz Indije i koristi se u ajurvedskoj medicine zbog svoje učinkovitosti u rješavanju problema s kožom.

Faktori rasta su biološki posrednici u procesu regeneracije kože, koji stimuliraju nastanak novih stanica i povećavaju gustoću kože. Matične stanice damašćanske ruže obnavljaju epidermu i  smanjuju stanično starenje. Teprenon poboljšava vezu među stanicama i štiti DNA od oksidativnog stresa.

Bijeli tartuf i kombucha čaj

Ekstrakt bijelog tartufa iz regije Alba (Piemonte, Italija) je epigenetski modulator koji djeluje na više od 40.000 anti-aging gena, zateže i posvjetljuje kožu. Topivi proteoglikani su dobiveni iz hrskavice lososa, mijenjaju teksturu kože i pospješuju biološku aktivnost faktora rasta.

Kombucha čaj, poznat kao infuzija dugovječnosti, dobiven dvostrukom fermentacijom slatkog crnog čaja, eliksir je bogat organskim kiselinama, polifenolima i B vitaminima. Ekstrakt tephrosia purpurea i matične stanice divlje masline proglašeni su najboljim sastojcima na Cosmetics Innovation Zone 2016. i  2019. godine.

Timeless Prodigy Eliksir može se kupiti OVDJE.

Pročitajte još i ...