Glow efekt i ostale čari microneedlinga

„Pa ti sva blistaš!“, rečenica je koju ćete čuti u danu kad vam se dogodilo nešto zaista lijepo, kad ste nanijeli glittere na obraze i kapke ili kad ste – bili na microneedlingu.

Dobro, poslije microneedlinga će vam se koža možda blago zacrvenjeti, ali nakon nekoliko dana glow efekt će se moći mjeriti s onim koji na licu imate kad se tek zaljubite! Bez obzira na to je li vam ta faza života slatka ili manje slatka uspomena, ili pak trenutačno kroz nju prolazite, sigurno znate o čemu pričamo.

No, ako o microneedlingu ne znate ništa – pravo je vrijeme da saznate zašto je ova spektakularna metoda pomlađivanja kože jedna od najpopularnijih u svijetu estetskih tretmana. I zašto toliko usrećuje žene. Možemo li zadovoljstvo i brojne ubode iglica uopće dovesti u isti kontekst, čak i ako su igle – sićušne? Zvuči bolno, znamo, no zapravo – nije. I uz to je tretman minimalno invazivan. A kako funkcionira, objasnili su nam u Estetskom centru Adora, u kojem je trenutačno u ponudi odlična akcija: promo paket s četiri tretmana stoji samo  3400 kuna, što je 850 kuna umjesto 1000 kuna po tretmanu.

Boostanje fibroblasta

Microneedling ili tretman mikroiglicama je nekirurška metoda za bioregeneraciju kože, a namijenjena je i osobama koje muče bore, ožiljci, strije… Tim se postupkom na koži uz pomoć posebnog uređaja (koji oblikom podsjeća na olovku) stvaraju sićušni ubodi te se na taj način potiče prirodni proces njezinog obnavljanja: boostajući fibroblaste – stanice zaslužne za proizvodnju tvari prijeko potrebnih u zarastanju – koža počinje stvarati novi kolagen, protein nužan za mladolikost i elastičnost kože, čija se količina s godinama drastično smanjuje. Rezultat pojačane strukture kolagena rezultirat će zgušnjavanjem kože i tako, primjerice, ispuniti postojeće atrofične ožiljke, a ta reakcija tijela zove se neokolageneza.

FOR EDITORIAL USE ONLY. Ungaro Backstage Paris Ready to Wear. Spring/Summer 2016. Portuguese model Sara Sampaio. ADDITIONAL IMAGES AVAILABLE ON REQUEST., Image: 306422162, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anthea Simms / Camerapress / Profimedia

Da bi ten bio besprijekoran, i uređaj mora biti besprijekorno precizan: aparat s kojim se tretman izvodi na svom vrhu ima mikroiglice formirane u krug koje – postavljene okomito na kožu – perforiraju njezinu površinu radeći sićušne rane koje onda aktiviraju procese samoobnove. Uređajem se mogu dosegnuti i teže dostupna mjesta kao što je područje oko očiju, usana i nosa. Dakle, za regeneraciju se koriste vlastiti mehanizmi tijela kako bi se stvorila nova, mlada koža.

Moćni kokteli sastojaka

S obzirom na učinak koji se želi postići, u Estetskom centru Adora tijekom tretmana koriste i vrlo učinkovite koktele sastojaka. Primjerice, moćni antioksidans vitamin C smanjuje oštećenja nastala pod utjecajem slobodnih radikala koji uzrokuju smanjenje kolagena, suhoću kože i bore. Vitamin B3 smanjuje tamne mrlje, čisti pore, uravnotežuje proizvodnju sebuma i smanjuje vidljive ožiljke. Alantoin je tvar koja na sebe veže vodu te tako opskrbljuje kožu vlagom i omekšava je sprječavajući nastanak bora te poboljšava zaštitnu barijeru kože.

Vitamin B5 stimulira proizvodnju novih stanica kože, ekstrakt manga – kao bogat izvor  vitamina A i C te betakarotena – smanjuje pore i čini kožu mekšom i elastičnijom, dok ekstrakt svježeg krastavca zadržava vodu u koži i daje osjećaj svježine.

Dubinsko poboljšanje strukture

Tijekom ovog inovativnog tretmana mikroiglicama rade se minijaturna oštećenja kože koja su nama vidljiva u obliku crvenila koje traje do nekoliko sati. Premda na prvu zvuči neobično – jer stanje kože nastojimo poboljšati oštećujući je – upravo je to poanta cijele ove anti-ageing priče: (površinski) oštećena koža sve će svoje snage usmjeriti na zacjeljivanje i poboljšavanje stanja.   

Aktivirani mehanizmi samoobnove uzrokovat će da se njezina struktura poboljša dubinski i dugotrajno, a na površini neće ostati nikakvi ožiljci. Benefit miconeedlinga je taj što daje i trenutne i dugoročne rezultate. Koža je vidno zaglađenija i blistavija, ten svjetliji, a ton ujednačeniji, no još je spektakularniji dubinski efekt, a to je stvaranje novih kolagenskih vlakana, poboljšano zadržavanje vlage i općenito poboljšana struktura kože.

Rizika da će nešto krenuti u lošem smjeru nema jer tretman zaista nije agresivan, a postupak je primjeren i za osobe svjetlije i za osobe tamnije puti.

Pročitajte još i ...