Imate tanku, a naboranu kožu? Evo kako je riješiti

Vjerujemo da je zdrava, mladolika, blistava i čvrsta koža visoko na listi želja svake žene. Iako s njegom započinjemo sve ranije, a preventivno anti-age preparate uvodimo već u drugoj polovici dvadesetih godina, starenje kože nešto je što ne možemo izbjeći. Starenjem se gube međustanične tvari u koži i njezine osnovne komponente, hijaluronske kiseline, koje zajednički stabiliziraju strukturu kože i odgovorne su za njezinu mehaničku, zaštitnu ulogu. Gubitak hijaluronske kiseline i njezinih zaštitnih svojstava izaziva oštećenja kože te ona postaje sve tanja, a bore su sve vidljivije.

Stanjenu kožu lica nije teško prepoznati –  obješena je, a na njoj se vide kapilare pa i vene, a osim na licu, primjetna je i na potkoljenicama i podlakticama.

Do stanjivanja kože lica te dubljih bora dolazi kada starenje počne usporavati proces obnove stanica, a koža gubi elastičnost. Kolagen, koji koži osigurava čvrstoću i punoću na dodir i na izgled, počinje se gubiti i to smatramo glavnim uzrokom stanjivanja kože. Ono je prisutno i kod žena i kod muškaraca, a proces se može donekle usporiti ili čak odgoditi kvalitetnom njegom, prehranom koja podrazumijeva konzumaciju većih količina sirovog voća i povrća te unosom dovoljne količine vode kako bi se osigurala hidratacija čitavog organizma.

Što učiniti?

Često u slučajevima stanjene i naborane kože, a nakon što smo isprobali sve kozmetičke, prehrambene te kućne i salonske njegujuće tretmane, počinjemo razmatrati i nešto konkretnija rješenja, kao što su dermalni hijaluronski fileri. Na sam spomen filera, već vizualiziramo pune usne, zategnutu kožu i povećan volumen obraza. Ali, osim volumizirajuće funkcije, jedna od uloga hijaluronskih filera je i djelovanje na kvalitetu kože – iako se o ovoj funkciji ne govori puno, ona je itekako važna, posebno kada je koža izložena pojačanom stresu te često dubinski dehidrirana.

TORONTO, ON – SEPTEMBER 14: Actress Kate Winslet attends “The Dressmaker” premiere during the 2015 Toronto International Film Festival at Roy Thomson Hall on September 14, 2015 in Toronto, Canada. Mike Windle,Image: 258622787, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Danas na tržištu postoji više vrsta hijaluronskih tretmana, pri čemu se oni međusobno razlikuju po tehnologiji, načinu aplikacije, teksturi, gustoći i namjeni, a sve kako bi se postigla maksimalna prilagodljivost svim tipovima kože, svim dobnim skupinama, ali i svim problemima koje želimo tretirati.

Više od filera

Pravu malu revoluciju na tržište dermalnih filera donio je Profhilo. Riječ je o 3 u 1 proizvodu koji djeluje kao kombinacija filera, mezoterapije i skin boostera, a poboljšava elastičnost, hidrataciju i tonus kože. Profhilo djeluje negdje između svega toga i daje licu hidratiziraniji i zaglađeniji izgled, bez umjetnog učinka.

Profhilo se, baš kao i dermalni fileri, sastoji od hijaluronske kiseline, ali za razliku od filera, na mjestu injektiranja ne postiže se volumen, već se on polako širi oko mjesta apliciranja i potiče fibroblaste i matične stanice na proizvodnju čak 4 vrste kolagena i elastina. Na taj način, posve prirodno, ‘puni’ praznine nastale starenjem na području lica, vrata ili ruku.

Prvi učinci tretmana vidljivi su tjedan do dva nakon prve primjene, a puni učinak vidljiv je četiri djedna nakon druge primjene.  Tretman Profhilom potiče i obnavlja slojeve kože te potkožne masti kako bi vratio svjež, prirodan i odmoran izgled kože.

Upravo zato Profhilo je toliko popularan kod žena diljem svijeta. Može se aplicirati u više regija lica, a ima izvrstan učinak na kožu – radi blagi lifting, a ima učinak i poput skinboostera. Može se kombinirati s bilo kojim hijaluronom bilo kojeg proizvođača. Može se kombinirati u istom tretmanu, ili kao priprema za drugi tretman. Odličan je i kod klijentica koje nisu sigurne žele li filere, kao svojevrsni početni korak. Osim toga, sjajno funkcionira i za održavanje nakon tretmana, jer sadrži 64 mg hijalurona u 2 šprice – bitno više nego što sadrže drugi fileri.

Tretman koji ‘ne vrišti’

Premda je na tržištu već dulje vrijeme, Profhilo iz dana u dan osvaja nove poklonice. Posebno ga vole žene koje žele nenametljive korekcije, a pritom od tretmana imaju visoka očekivanja. Drugim riječima, biraju ga pacijentice koje žele izgledati lijepo i svježe, a da pritom ništa na njihovom licu ne odaje da su bile na tretmanu. Jednako je drag ženama u ranim tridesetima, kojima fileri još nisu potrebni, ali doza svježine često jest, ali i nešto starijim damama koje za njim posežu kako bi pomladile svoju kožu. Liječnici ga često opisuju kao biorevitalizator, biostimulator i biorejuvenator, zbog čega ga smatraju i predvodnikom novog smjera u estetskoj medicini.

Profhilo se injicira BAP tehnikom (Bio Aestetic Points): na svakoj strani lica određeno je, naime, pet točaka u kojima se aplicirani preparat najbolje raspoređuje u kožu čineći je zavodljivo blistavom i napetom. Tijekom jednog tretmana injicira se 2 ml proizvoda, a za optimalne rezultate tretman treba ponoviti za mjesec dana. Nakon toga slijedi održavanje koje uključuje jedan ili dva dolaska godišnje. Detaljan plan primjene određuje se individualno za svakog pacijenta, kad se u obzir uzme status kože te mogućnosti i očekivanja svake pojedine klijentice.

Pročitajte još i ...