Kako jednim tretmanom riješiti i akne, i hiperpigmentacije, i bore?

Bliži se ljeto, a s njim i želja za preplanulom puti. No, trend preplanulosti jedan je od najvećih krivaca starenja kože – izražene bore, hiperpigmentacije i depigmentacije neki su od najčešćih pojava koje s tim procesom dolaze.  Fotooštećenu kožu karakterizira stanjeni površinski sloj, zadebljala kolagena i elastična vlakna, a promjene se pogoršavaju intenzivnijom izloženošću suncu.

Osim utjecaja na kolagen i elastična vlakna, UV zračenje pokazuje i utjecaj na smanjenje hijaluronske kiseline čija ja zadaća vezivanje vode pa koža izgleda suha, s vidljivim borama.

Laser – višestruko rješenje

Pomlađivanje laserom podrazumijeva zatezanje kože lica, uklanjanje sitnih kapilara te reduciranje mrlja na koži. Rezultati se postižu pomoću snažnog diodnog lasera koji, zahvaljujući svjetlosnom postupku, omogućava kontrolu termalnog oštećivanja kože, što vodi postupnom remodeliranju kolagena, uz očuvanje epiderme. Tretman laserskog pomlađivanja poboljšava ten kože te je stimulira da bude zdravija i otpornija.

Laserski resurfacing ablativna je metoda koja se koristi za poboljšanje izgleda kože, smanjenje bora lica, te uklanjanje mrlja  i ožiljaka. Za vrijeme tretmana precizno se uklanja površinski sloj kože kako bi se došlo do donjeg sloja koji je glađi i mladolikiji. Tretman također aktivira kolagen koji potiče daljnje zatezanje kože te stimulira stanice unutar dermisa na produkciju novog, svježeg epidermalnog sloja.

Akne i crvenilo kože

Ovaj je tretman izvrsno rješenje i za sve vrste akni, a jednako se uspješno koristi i na aknama koje su trenutno u upalnom procesu, kao i onima koje su trenutno u „mirnijem“ stanju.

Zašto je upravo laser jedno od najučinkovitijih rješenja za akne, posebno dok traje upalni proces? Kad u koži, na mjestu nastanka bubuljice, traje aktivna upala, prištiće tada ne smijemo istiskivati niti na bilo koji način čistiti ili mehanički tretirati. Osim što možemo osjetljivu okolnu kožu dodatno iritirati, često upravo zbog neadekvatnog čišćenja može doći do širenja bakterija i pogoršanja upale, a nestručno istiskivanje glavni je razlog i za dugotrajne ožiljke koji se mogu na koži zadržati još godinama nakon izlječenja akni.

Laserom je moguće tretirati različita područja lica i tijela, baš kao i različiti tipovi i stupnjevi akni – svjetlosna energija koju emitira laser iznimno povoljno djeluje na upalni proces, umirujući kožu u vrlo kratkom roku. Osim toga, pokazuje i značajan učinak na sužavanje pora, čime se i nakupljanje sebuma u njima bitno smanjuje – sve će ovo rezultirati i manjom pojavom akni u budućnosti.

Pročitajte još i ...