Ugledna riječka liječnica otkriva sve o tretmanu koji nazivaju jedinim neoperativnim faceliftingom!

Po struci stomatologinja koja je posvetila život estetskoj medicini, dr. Vivian Jurković je definitivno jedna od onih osoba koje nas inspiriraju svojim radom i predanošću zdravlju i ljepoti. S više od 15 godina iskustva u neinvazivnoj estetskoj medicini, dr. Jurković je neprijeporni autoritet u svojoj branši.

No njezin rad nije stao samo na tretmanima i savjetima, već je otišla korak dalje stvaranjem vlastite kozmetičke linije Dr. Vivians. Kao stručnjakinja u području estetske medicine, uz podršku renomirane tvrtke Sunrise iz Italije, dr. Jurković je pažljivo odabrala sastojke i formule te kreirala proizvode koji osiguravaju vrhunske rezultate u njezi kože.

Dr. Vivianne Jurković članica je Hrvatskog Društva za Estetsku Medicinu te Aesthetic Multispecialty Society, što svjedoči o njezinoj stručnosti i predanosti u području estetske medicine. Osim toga, nacionalna je edukatorica za primjenu hijaluronskih filera i neinvazivnog face liftinga.

Svojim impresivnim postignućima i edukacijama ugledna riječka liječnica nedavno je pridružila i titulu Aptos edukatorice za nekirurški lifting lica. Riječ je o trenutačno najpoželjnijoj metodi pomlađivanja koju nazivaju i jedinim neoperativnim liftingom lica. To je i bio povod našega razgovora, a dr. Vivian Jurković nam je otkrila baš sve o ovome tretmanu i podijelila s nama primjere “prije” i “poslije” iz svoje prakse u klinici Dr. Vivian Estetic Medicine.

• Niti su, apliciraju se pod kožu, minimalno su invazivne i nazivaju ih jedinim neoperativnim liftingom lica. Što su zapravo Aptos niti i što rade našoj koži?

– Aptos niti su suspenzijske niti, odnosno niti kojima radimo repoziciju tkiva kako bismo dobili željeni lifting, odnosno efekt zatezanja. Specijalni dizajn ovih niti, koje na sebi imaju dvosmjerna nazubljenja, omogućava željeni efekt liftinga. Posebna tehnika uvođenja ovih niti pod kožu dodatno poboljšava efekt liftinga. Osim toga, sastav niti garantira njihovu dugotrajnost i biostimulacijski efekt.

• Znamo da su i prije postojali tretmani nitima, po čemu se Aptos niti razlikuju od njih?

– Aptos niti imaju jedinstveni sastav, a to je polilaktična kiselina s polikaprolaktonom te molekulama hijaluronske kiseline. Ovakav sastav omogućuje nitima da u stvari predstavljaju jedini kruti biostimulator na tržištu. Što to znači? Znači da pomaže u stimuliranju sinteze kolagenih niti te isto tako djeluje na poboljšanu hidrataciju kože. Osim toga, ovakve niti perzistiraju u potkožnom tkivu do dvije godine (dok je vrijeme razgradnje ostalih PDO niti od 6 do 8 mjeseci). I zadnja, ali jako bitna činjenica je ta da ovakav sastav niti garantira da se neće stvarati fibroze u potkožnom tkivu, što je slučaj kod drugih niti.

•  Kako izgleda sam tretman, je li bolan i koliko traje?

– Ovakva terapija izvodi se u posebnoj prostoriji i aseptičkim uvjetima kao i svaki drugi kirurški zahvat. Terapija započinje dezinficiranje područja koje tretiramo i aplikacijom lokalne anestezije. Postupak je, dakle, bezbolan pod lokalnom anestezijom i traje oko 30 minuta.

•  Koje se sve zone lica i tijela mogu tretirati i kako se biraju područja za tretman?

– Ako govorimo o liftingu lica, to su srednji dio lica, donji dio lica te podbradak i vrat te nos, kao i zatezanje područja iznad obrva. Na tijelu imamo puno zona koje možemo zatezati, a najčešće se traži područje trbuha i nadlaktica.

•  Kako tretman Aptos nitima utječe na izgled i tonus kože?

– Kako smo spomenuli, Aptos nit je u stvari prvi kruti biostimulator i njegova je zadaća poboljšati tonus elastiči nost kože te vratiti blistavost i hidrataciju.

• Tko su idealni kandidati za tretman i u kojim slučajevima se niti preporučuju?

– Idealni kandidati za tretman, ako govorimo o liftingu lica, su osobe od 35 do 60 godina koje nemaju neke ozbiljnije sistemske bolesti i, naravno, nisu u fazi trudnoće ili dojenja te nemaju infekcije i upalne procese u području lica. Ako govorimo, primjerice, o ispravljanju nosa, onda nije važna dobna granica. Za lifting, obično preporučujem ovaj tretman kada osobe žele promijeniti oblik lica ili podignuti i repozicionirati donji dio lica koji je postao “težak”, a drugi  tretmani ne mogu dati tako dobar i tako prirodan rezultat.

•  Koliko je potrebno tretmana i koliko dugo traju rezultati?

– Rezultati liftinga su vidljivi odmah nakon tretmana, a promijene na koži očekujemo nakon mjesec dana pa nadalje. Tretman se izvodi samo jedanput, osim ako nismo zahvatili sve zone pa želimo naknadno tretirati još neku dodatnu zonu (primjerice, radili smo lice, a kasnije smo još dodali tretman podbratka). Rezultati traju do 2 godine.

•  Koje je vrijeme oporavka i mogu li se Aptos niti kombinirati s drugim tretmanima?

Oporavak nakon tretmana traje do 2 tjedna. Treba paziti na pretjerane mimičke pokrete u tom roku. Nije dozvoljeno korištenje sauna, solarija i fizička aktivnost u teretani u ta 2 tjedna rehabilitacije. Nuspojave mogu biti male modrice (ali vrlo rijetko) te zatezanje i bolnost područja nekoliko dana. Aptos niti se mogu, naravno, kombinirati s drugim estetskim tretmanima, ali u određenom razmaku.

Pročitajte još i ...