Riješite se grube i frizzy kose nakon jedne aplikacije

Ako ste ikada za svoju kosu pomislili kako je „gruba“, neukrotiva, djeluje oštećeno –  velika je vjerojatnost da se ovaj opis odnosio na tzv. frizzy efekt, odnosno „naelektriziran“ dojam koji onemogućava zaglađen, sjajan izgled kose kao s vaše omiljene reklame.

Prirodno kovrčava i valovita kosa često se susreće s ovim problemom

Iako se može javiti i na drugim tipovima kose, ova se pojava najčešće javlja kod guste, grublje, prirodno kovrčave ili valovite kose, koja je na dodir suha te poprilično sklona zapetljavanju i lomljenju.

Kako bismo se s ovim problemom mogli obračunati, moramo shvatiti što se zapravo krije iza grublje teksture kose te zašto je frizzy efekt mnogo češći na kovrčavoj i valovitoj kosi. Riječ je jednostavno o nedostatku prirodne vlage u vlasima – a baš kao niti naša koža, kosa ne može zadržavati vlagu i zdrav izgled ako joj nedostaje prirodni zaštitni sloj.

Zašto nastaje frizzy efekt – i možemo li ga spriječiti?

Iako ćemo u velikom broju slučajeva pomisliti kako je riječ o oštećenoj kosi, to ne mora nužno biti činjenica.

Toplinska i kemijska oštećenja nastala od pretjerane upotrebe fena, uvijača ili pegle za kosu te prečestog bojenja (posebno posvjetljivanja kose) svakako su faktori koji doprinose pogoršanju teksture i izraženijem „frizzy“ efektu, no ovaj problem može nastati i zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, same debljine vlasi, pogrešnih proizvoda za pranje i stiliziranje, ali i prirodne teksture kose.

Naime, kovrčava kosa prirodno je suha i grublja na dodir, jer prirodna ulja i sebum koji se proizvode na vlasištu mnogo teže putuju vlasima do vrhova, što dovodi do slabljenja zaštitnog filma, povećane poroznosti dlake i u konačni – efekta naelektriziranosti i isušenosti.

Kosu je moguće „disciplinirati“!

Ipak, nije sve izgubljeno – napredne formule nove generacije proizvoda za pranje, njegu i stiliziranje kose postižu nevjerojatne rezultate, čak i na kosi koju smatramo „najtvrdoglavijom“.

Upravo takav novitet nam stiže iz uglednog brenda Keune, a riječ je o Lumi Coat Supreme Cream formuli. Obožavateljicama vrhunskih hair-care proizvoda od ranije je poznat Luminous shine spray istog brenda – a u novoj Supreme Cream formulaciji poznata Fiber sealing tehnologija dolazi u koncentriranijoj, snažnijoj formuli namijenjenoj upravo gustoj, kovrčavoj i neukrotivoj kosi.

Vodeći se idejom da je svaku kosu moguće „disciplinirati“, ova se krema za zaglađivanje i njegu kose bazira na tehnologiji koja „zatvara vlasi“ te ih čini manje poroznijima – i automatski smanjuje frizzy efekt.

Zaglađena i sjajna kosa nakon prve primjene

Duboko njegujuća premium krema posebno je dizajnirana za kovrčavo kosu te kosu grubu na dodir, a glavni joj je cilj zagladiti kosu, učiniti je mekšom i vratiti joj prirodni sjaj. Osim moćne toplinske zaštite koja štiti kosu od topline do čak 230 stupnjeva, Lumi Coat Supreme Cream može se pohvaliti snažnim regeneracijskim učinkom.

Tehnologija Fiber Sealing zaglađuje vlasi te rezultira sjajem poput zrcalnog – a zaštitni sloj koji kreira na vlasima sprječava daljnja oštećenja kose. Već nakon prve primjene, primijetit ćete dva puta zaglađeniju kosu, dok će redovitim korištenjem ova formula kosu učiniti do 91% regeneriranom.

Zahvaljujući sredstvu koje „zatvara kosu“, a aktivira se toplinom – zbog čega je proizvod potrebno aktivirati feniranjem (u slučaju kovrčave kose preporučuje se upotreba difuzora) – prirodna tekstura kose postat će mekša, nježnija i jednostavnija za stiliziranje.

Tehnologija koja oponaša prirodni zaštitni sloj kose

Jedinstvena tehnologija pomaže popraviti ispucale vrhove i kontrolirati neposlušne kovrče, a pomaže i pri raščešljavanju grube i guste kose. Uz to, već nakon prvog korištenja, primijetit ćete poboljšanje teksture i smanjenje lomljivosti kose, a suha kosa bit će osjetno zaglađenija i manje oštećena.

Nanošenje je vrlo jednostavno – kremu aplicirajte na čistu i vlažnu kosu, sekciju po sekciju te aktivirajte sušilom za kosu i stilizirajte po želji. Znanstveno napredna tehnologija „ fiber sealer” formulirana je u laboratoriju, a utječe na zaštitni sloj kose – stvarajući vitalni štit koji obnavlja oštećenu kosu i sprječava daljnja oštećenja, i to bez otežavanja kose.

Pametni polimeri ciljano obnavljaju oštećenja

Kako točno djeluje ova inovativna formula? Prirodni sloj lipida na površini kose naziva se 18-MEA slojem, a njegova je uloga zaštita unutarnjih slojeva dlake i održavanje prirodne ravnoteže hidratacije. Jednom kada ovaj prirodni štit uništimo toplinskim, kemijskim ili drugim faktorima, njegova obnova vrlo je teška – a kosa postaje lomljiva, suha, porozna, sklona zapetljavanju te gubi strukturu kovrča.

Fiber sealing tehnologija u Lumi Coat Supreme Cream formuli sadrži pametne polimere za regeneraciju – dizajn njihove molekule osmišljen je kako bi se što lakše pričvrstio na oštećena mjesta na kutikuli kose i vratio vlasima dubinsku vlagu bez otežavanja. Uspješno disciplinira frizzy efekt već nakon prve primjene i osigurava svilenkasto glatki završni sjaj kose.

Najbolje od svega – ova će pametna tehnologija „pronaći“ oštećenja na kosi i poput magneta prionuti uz njih te se neće nepotrebno taložiti na zdravim dijelovima vlasi. Jedino što možemo zaključiti jest – revolucija u obnovi oštećene kose je stigla!

Keune proizvode za profesionalnu njegu potražite u Keune frizerskim salonima uz savjetovanje stručnjaka, kao i u Keune webshopu ili u Keune Hair Point-u.

Pročitajte još i ...