Razlika između kućnih i profesionalnih IPL uređaja

Profesionalno dugotrajno uklanjanje dlačica u salonima i liječničkim ordinacijama donijelo je pravu revoluciju u beauty svijet – i omogućilo ženama da na cijelo ljeto zaborave na dosadne dlačice na nogama, rukama, licu, bikini zoni i svim ostalim dijelovima tijela na kojima im zadaju glavobolju.

Fotoepilacija – rješenje za trajno uklanjanje dlačica?

Ipak, posljednjih godina IPL tehnologija došla je i u naše domove – a većinu žena zanima mogu li se kućni uređaji za uklanjanje dlačica usporediti s onima koji se koriste u profesionalnom okruženju. Za početak, važno je znati da IPL tehnologija nije isto što i lasersko uklanjanje dlačica.

IPL je kratica za Intense Pulsed Light, odnosno Intenzivno pulsirajuće svjetlo  – a odnosi se na proces fotoepilacije u kojem se dlačica uklanja svjetlosnom energijom. Emitiranjem te svjetlosne energije, koja se ispod površine kože pretvara u toplinsku, dolazi do oštećenja korijena dlačice te sprječavanja, odnosno usporavanja novog rasta dlake.

 

 

Termoliza – uništenje korijena i dlačice

Svjetlosnu energiju upija melanin u folikulu dlačice ili hemoglobin u krvi (kod svjetlijih dlačica), a pretvaranjem u toplinsku energiju odvija se proces termolize – uništenja korijena i dlačice. Važno je napomenuti kako dlačice ne otpadaju tijekom tretmana, već u periodu između nekoliko dana i nekoliko tjedana nakon tretmana.

S obzirom na to da IPL može uništiti, odnosno oštetiti samo dlačice u anagenoj fazi (fazi rasta) – jer su tada spojene s korijenom – tretman je potrebno ponoviti nekoliko puta, kako bismo što veći broj dlačica „ulovili“ u fazi rasta i dobili što bolje rezultate. Dlačice koje narastu nakon tretmana vjerojatno su tijekom tretiranja bile u kasnijoj fazi rasta te tretman na njih nije djelovao.

Victoria's Secret has posted a photo on Instagram with the following remarks: Live that dream & #SaleIntoSummer with deals on bras, panties & more! Ends 5.28. Twitter, 2018-05-28 12:37:59. Photo supplied by insight media. Service fee applies. NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! EDITORIAL USE ONLY! / MAY NOT BE PUBLISHED IN BOOKS AND ILLUSTRATED BOOKS! Please note: Fees charged by the agency are for the agency’s services only, and do not, nor are they intended to, convey to the user any ownership of Copyright or License in the material. The agency does not claim any ownership including but not limited to Copyright or License in the attached material. By publishing this material you expressly agree to indemnify and to hold the agency and its directors, shareholders and employees harmless from any loss, claims, damages, demands, expenses (including legal fees), or any causes of action or allegation against the agency arising out of or connected in any way with publication of the material., Image: 373169564, License: Rights-managed, Restrictions: NICHT ZUR VERÖFFENTLICHUNG IN BÜCHERN UND BILDBÄNDEN! Please note additional conditions in the caption, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Insight Media

Kako funkcionira IPL kod kuće?

Ako odlazite na profesionalne IPL tretmane, znate da je najvažniji faktor konzistentnost – svaki preskočeni tretman održavanja odrazit će se na rast dlačica. Iz tog su razloga uređaji za kućnu u upotrebu pravo rješenje – kako ne biste izgubili već postignute rezultate.

Rezultati IPL uređaja za kućnu upotrebu i onih profesionalnih vrlo su slični – glavna je razlika u jačini. Uređaji kreirani za slobodnu prodaju i kućno korištenje podrazumijevaju da će se njima služiti amateri, osobe koje nisu prošle sigurnosne obuke niti su kozmetološke ili medicinske struke, zbog čega kućne varijante ne smiju imati istu snagu kao profesionalni uređaji.

To samo znači da ćete za potpuni rezultat trebati napraviti 12 tretmana, učestalosti otprilike jednom tjedno. Nakon inicijalnih 12 tretmana, za održavanje će biti dovoljno postupak ponoviti jednom mjesečno.

Je li nužno prije tretmana obrijati područje koje želimo tretirati?

Baš kao i kod profesionalnih IPL uređaja, i za njihovu kućnu inačicu nužno je obrijati područje koje želimo tretirati. U suprotnom, svjetlosna energija će se apsorbirati u samu dlačicu, a ne u folikul dlake koji treba uništiti /usporiti rast dlake.

Koji je najučinkovitiji?

Kad je u pitanju odabir najučinkovitijih, u pomoć smo pozvali stručnjake – žiri estetskih kirurga ove godine u  ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2022 powered by LUUN ® Luxury Uniforms ,isprobava najbolje uređaje za njegu tijela. Među njima nalazi se i  SMOOTHSKIN PURE FIT IPL UREĐAJ ZA ODSTRANJIVANJE DLAČICAkoji je u vrlo kratkom roku naišao na izvanredne reakcije Hrvatica.

SmoothSkin Pure je najjači uređaj dostupan na tržištu, a uz 3 načina tretiranja i 14 različitih postavki energije, potpuno je siguran za korištenje – zahvaljujući ugrađenom senzoru, neće emitirati bljesak ako procijeni da vaš ton kože nije pogodan za tretman. Za razliku od profesionalnih salonskih tretmana, u kućnoj varijanti nije potrebno koristiti zaštitne naočale, a još jedan plus je što svjetlosne zrake ne prodiru u krvotok, već se zaustavljaju u korijenu dlake – gdje su i potrebne.

Ovaj Premium IPL uređaj dlačice na čitavom tijelu može tretirati u svega deset minuta, a namijenjen je kao pomoć u prekidu ciklusa rasta dlaka, kako bi doveo do trajnog smanjenja broja neželjenih dlačica.

Može se koristiti čak i na licu

Zahvaljujući specijalnom FIT nastavku za preciznost, omogućeno je i korištenje na malim područjima, poput nadusnice, obraza, brade ili pak drugih delikatnih dijelova tijela. 

S obzirom na to da je cijena uređaja ekvivalent iznosu koji bismo inače platili za jedan tretman jedne zone tijela – možemo zaključiti kako se ova investicija zaista isplati. Jedna od najuzbudljivijih karakteristika ovog vrhunskog kućnog beauty uređaja je i neograničen broj bljeskova – što znači da možete tretirati sve zone tijela, u svim fazama rasta dlačice te uživati u glatkoj koži bez straha od “iskorištavanja” maksimalnog broja bljeskova uređaja.

Važne napomene – za najbolje rezultate

Prije izvođenja tretmana, ne zaboravite obrijati odabrani dio tijela – kako bi melanin u korijenu dlake najbolje apsorbirao energiju – a na tretirano područje nemojte nanositi gelove, kreme niti bilo kakve druge kozmetičke proizvode.

Na vama je samo da uređaj koristite odgovorno i u skladu s uputama proizvođača. Neka od pravila sigurnog korištenja su – ne izvodite tretman na preplanuloj ili oštećenoj koži, nakon tretmana pričekajte barem tjedan dana prije izravnog izlaganja tretiranih dijelova suncu te najvažnije – slijedite upute o učestalosti korištenja.

Ovaj uređaj za kućnu upotrebu nominiran je i u ovogodišnji izbor ESTETICA PREMIUM PRODUCT 2022 powered by LUUN ® Luxury Uniforms , u kategoriji Najbolji uređaji za njegu tijela.


* Generalni sponzor projekta Estetica Premium Product 2022 je brend LUUN ® Luxury Uniforms. Hrvatski brend luksuzne i moderne medicinske odjeće stvoren je kako bi medicinskom osoblju donio osjećaj udobnosti i elegancije u jednom. Kombinacijom modernog dizajna i besprijekorne funkcionalnosti –  kreirane su očaravajuće, luksuzne medicinske uniforme u kojima ćete se svakog dana osjećati jedinstveno. Iskusni tim strastvenih profesionalaca kreirao je medicinske uniforme koje donose dašak ekskluzivnosti i mode u svakodnevnu radnu rutinu – luksuz se u slučaju LUUN ® uniformi ne odnosi samo na vrhunski dizajn, već i na funkcionalnost, kvalitetu izrade i materijala, sofisticiranost, eleganciju i jednostavnost. U medicinskoj profesiji prvi dojam je presudan, a odjeća koju nosimo odražava i ciljeve i viziju naše tvrtke. LUUN ® Luxury Uniforms na pitanje: „može li odjeća medicinskih radnika biti moderna i elegantna“? odgovara: „može!“, a kao najveću inspiraciju ističu zadovoljne kupce iz cijelog svijeta, koji neprestano daju moć istraživanja, rasta i razvoja.

Pročitajte još i ...