Kako se veličina grudi mijenjala kroz desetljeća?

American fashion model and actress Kendall Jenner introduces her second clothing collection, DropTwo., Image: 333541007, License: Rights-managed, Restrictions: EDITORIAL USE ONLY, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Balawa Pics

Od prevelikih implantata do suptilnih i umjerenih kakve danas nosi većina žena koja je odlučila „popraviti“ svoje poprsje, možemo zaključiti da je došlo do velike promjene u veličini i obliku „savršenih“ grudi tijekom posljednjih 40 godina.

Dolly Parton kao jedna od začetnica velikih implantata

Dolly Parton još je 80-ih proslavila svoje veliko poprsje koje je doradila implantatima. Takav se trend u Americi nastavio i 90-ih, a gorljivo su ga zastupale slavne glumice poput Pamele Anderson i Carmen Electre.

Pamela Anderson i Carmen Electra

Velike i odvažne grudi mogle su se vidjeti na svakom koraku. Ipak, za razliku od SAD-a, u to isto vrijeme u Velikoj Britaniji potražnja za velikim grudima bila je manje izražena. Žene koje su se odlučivale na implantate više su bile zainteresirane za njihovu umjerenu veličinu i za tehniku stavljanja ispod mišića.

Nešto manje, ali i dalje „pneumatskog“ izgleda, savršeno je utjelovila Victoria Beckham, čiji su se implantati bili postavljeni vrlo visoko na tijelu. Također, tada silikonske grudi nisu više bile rezervirane samo za poznate i slavne. Sve veći broj žena odlučivao se za povećanje grudi. Tražile su okrugle, vrlo čvrste implantate, postavljene u mišićima.

Nerijetko su se zbog trenda vitke žene odlučivale za implantate koji su bili preveliki za njihova tijela pa su u velikoj mjeri trpjele istezanje i stanjivanje kože, uglavnom zbog veličine i čvrstoće implantata. Zbog toga se sve veći broj žena s vremenom počeo odlučivati na smanjenje implantata i lifting grudi. Danas su sve traženije manje grudi tzv. niskog profila (Low Profile).

Victoria Beckham

Prirodan izgled

Low Profile implantati ravniji su, suptilniji i nude prirodno poboljšanje koje nije lako zamijetiti na prvu. Ukoliko pogledate Taylor Swift, teško ćete moći zaključiti da ima implantate. Taylor ima tijelo „gazele“, visoka je i vitka tako da joj odgovara takav tip implantata jer oni imaju prirodan izgled rubova koji odgovara njezinu tijelu. Isto se pretpostavlja i za vitku i manekenski građenu Kendall Jenner. Iggy Azalea još je jedna od pobornica prirodnog izgleda grudi. Svoje prirodno male grudi popunila je manjim implantatima i time postigla skladniju liniju. Danas sve više žena zahtijeva oblik implantata koji će nalikovati na prirodne grudi umjerene veličine.

Kendall Jenner i Taylor Swift

ken1

Trendovi dolaze i odlaze, ali najvažnije je zapamtiti da veličina, oblik i položaj implantata grudi treba biti razmjeran tjelesnoj konstrukciji te omogućiti ženi da se osjeća prirodno.

Pročitajte još i ...